Park West: Een landelijke oase in de Antwerpse stadsjungle

Wie Park West betreedt, lijkt een andere wereld binnen te wandelen. Het is misschien wel het verrassendste stukje Antwerpen. Een oase van rust en landelijkheid, midden in de stad. Bewoners die de hectiek van de stad willen ontvluchten én toeristen die zowel het grootstedelijke van Antwerpen als de Bourgondische gastvrijheid willen ondergaan, vinden hier rust in de stadsjungle.

Een bruisende oase

Links een boomgaard, rechts een speelweide en recht vooruit, voor de modern gestylede hoeve, een uitgestrekt terras dat je alleen denkt te vinden op een landgoed. Eigenaren Tom van Gils en Ronny Sauvillers zijn ervaren ondernemers in Antwerpen en omgeving, maar ook zij staan nog wel eens te kijken van de magie van deze plek. Ronny: “Je bent hier in vijf minuten vanuit het centrum van Antwerpen en je zit ineens in deze rust en natuur. Er heerst een bepaald soort verstilde romantiek hier. Als het druk is en ik het terrein op loop, ervaar je de gezelligheid en gastvrijheid direct. Dan is rechts een trouwerij gaande, links een familiereünie, de rechterzijde van het terras bruist met borrelaars rondom de bar en onder de verlichting aan de linkerzijde van het terras genieten tientallen mensen van de mooie gerechten uit onze keuken. Dan is het hier echt een oase, midden in Antwerpen.”

Park West

Unieke mogelijkheden

Ronny weet nog goed hoe het was om twintig jaar geleden het terrein voor het eerst te bezichtigen. “Het had gesneeuwd en er zat een soort all-you-can-eatformule in de hoeve, zonder bars en vrijwel zonder terras. Het voelde guur en oogde ongastvrij. Maar dat de locatie unieke mogelijkheden bood, dat was meteen duidelijk.” Tom en Ronny kozen voor hoge kwaliteit en rust in hun concept. “De hoeve is strak en modern verbouwd, met respect voor de historische architectuur. Het terras is het hele jaar rond bezet doordat we werken met slimme overkappingen en verwarming. Maar rust is hier toch wel de belangrijkste troef. We draaien hier op drukke dagen wel vierhonderd couverts, maar onze gasten merken niks van die hectiek. Alle gerechten worden à la minute bereid en toch heerst er rust in de zaak.”

Park West

Sfeer het jaar rond

In de zomer doen de boomgaarden en bloemen hun werk als sfeermakers rondom het terras. Het is de kunst dat gevoel ook in de winter te creëren. Ronny: “Dan bekleden we de buitenbar met guirlandes en staan er op verschillende plekken vuurschalen. Rond de feestdagen laat ik een hele vrachtwagen kerstbomen komen die we mooi decoreren en binnen brandt dan natuurlijk de open haard. In de zomer willen we de ontspanning van Ibiza uitstralen, in de winter de warme sfeer van een wintersportlocatie als Courchevel. Park West biedt ieder jaargetijde rust en beleving.”


Landelijk & Stedelijk

De stadse horeca is booming. Zowel in de ‘big four’ als in provinciesteden weten de gasten de horeca goed te vinden. Maar de stad blijkt niet de enige vruchtbare bodem voor succesvolle horeca. Ook het buitengebied heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de consument. In de groeiende horecamarkt blijkt er ruimte voor beide.

Benieuwd naar meer inspirerende landelijke succesverhalen? Ontdek ook Restaurant BEUM in Dorst, of Geertien in Muggenbeet.

Meer verhalen binnen deze rubriek  Bekijk alle verhalen