Veertien jaar geleden waren Judith en Eugène in de regio een van de grote pioniers in het gebruik van streekproducten. “Een gesprek met een lokale boer bracht me aan het denken”, vertelt hij. “Toen ik actief op zoek ging naar streekspecialiteiten, kwam ik erachter dat deze regio boordevol zit met fantastische producten. Die hebben we vervolgens verwerkt in onze kaart.” Inmiddels is de focus op lokale producten zo ver doorgevoerd dat ze in samenwerking met lokale boeren eigen koeien, varkens en eenden houden die van kop tot kont worden verwerkt. “De boer fokt en verzorgt ze voor ons, wij slachten ze voor eigen gebruik. Ik ben nu half boer en half restaurateur.”
De natuur naar binnen
De centrale ligging midden in de Limburgse heuvels kan haast niet beter. België ligt op maar een kilometer afstand, naar Duitsland is het zeven kilometer en het gebied wordt omringd door vier grote steden: Heerlen, Aken, Maastricht en Luik. “Binnen ons restaurant willen we het stadse naar het platteland halen. Dit is een groene long waar veel mensen recreëren. Onze doelgroep is breed en dus voeren we een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils. Dankzij de verbouwing die we vorig jaar hebben gerealiseerd, zijn we qua publiek aan het verjongen.” Door in kleurgebruik, materialen en motieven de natuur naar binnen te halen, voelt iedereen – jong én oud – zich thuis in het nieuwe interieur.