Streek & Gerecht

Ons land kent een enorme rijkdom aan bijzondere streekproducenten. HANOS zoekt voortdurend naar langdurige samenwerkingen met uitzonderlijke leveranciers. In deze rubriek zetten we er een aantal in de spotlight. Daarbij brengen we het begin en het einde van de keten samen: producent en chef nemen een kijkje in elkaars keuken.

Het polderhoen - Brienen aan de Maas

De Polderhoenhof - Brienen aan de Maas

Polderhoen is eigenlijk gewoon een dure naam voor kip. Maar chef-kok René Brienen kiest in zijn sterrenrestaurant Brienen aan de Maas* bewust voor de topkwaliteit van het Polderhoen van Bart Kok. De ondernemers delen het respect voor het dier en een onbedwingbare zucht naar topkwaliteit.


Lees het verhaal

Hoeverund - Restaurant Kosie

Hoeverund - Restaurant Kosie

Het plan was om puur voor de liefhebberij een paar koeien te houden. Maar na een kleine vier jaar grazen er inmiddels meer dan 110 hoeverunderen, op verschillende boerderijen in Oost-Nederland. Het Hoeverund-vlees van boer en chef Roy Ottkink is zo goed qua kwaliteit, dat het zijn eigen vraag creëert. HANOS nam Roy’s Hoeverund op binnen het unieke regiovlees-concept voor Aberdeen Angus rundvlees.

Lees het verhaal

Oudwijker kaas - Kasteel Engelenburg

Oudwijker kaas - Kasteel Engelenburg

In Lopikerkapel maken Marieke, haar man Rutger en goede vriend Haro hun halfharde Oudwijker kazen. Met de hand, naar eigen recept, van Hollandse melk en naar Italiaans voorbeeld. In vijf jaar tijd hebben de kazen een trouwe schare fans weten op te bouwen. De chefs van Kasteel Engelenburg in Brummen zijn er daar twee van. Op initiatief van HANOS gunnen ze elkaar een blik achter de schermen.

Lees het verhaal

SOLT garnalen - Paviljoen van de Dame

SOLT Garnalen - Paviljoen van de Dame

Kun je een merk bouwen rond een versproduct? En zo waarde toevoegen aan een lokale delicatesse? Vijf Zoutkamper garnalenvissers vonden van wel en startten in 2016 het avontuur van Solt-garnalen. Met respect voor de natuur en oog voor de toekomstige generaties. De Soltmen zijn mannen met een missie.


Lees het verhaal

Van Vugt kruiden - Café Americain

Van Vugt Kruiden - Café Americain

Tussen Barendrecht en Ridderkerk ligt het gloednieuwe hypermoderne tuindersbedrijf van Van Vugt Kruiden. Het bedrijf van ondernemer Piet van Vugt levert jaarrond verse kruiden en in het seizoen eetbare bloemen en specials. Een delicaat product dat koks, zoals executive chef Chris Maingard van Café Americain in Amsterdam, helpt om zich creatief te onderscheiden op het bord. Vandaag neemt chef Chris een kijkje in Piet’s kruidenkassen om te zien wat er komt kijken bij het kweken van de verse kruiden die hij in zijn keuken gebruikt.

Lees het verhaal


Onze klanten aan het woord

Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst. Laat u inspireren!

← Ontdek alle verhalen