Tweede Leven

Met de leegloop van de oude binnensteden, het verdwijnen van traditionele industrieën en de ontkerkelijking, neemt het aantal horecazaken dat zich vestigt in oude iconische gebouwen toe. In de rubriek Tweede Leven vertellen trotse ondernemers de sterke verhalen van ‘hun’ gebouw.

Mr. Sammi

Mr. Sammi

Mensen zeiden dat ze gek waren toen ondernemers Michel en Ankie de houtzagerij naast de oude energiecentrale in Roermond wilden omvormen tot restaurant. Toch zetten ze door en werd bistro Mr. Sammi een groot succes.

Lees het verhaal

Lokaal 55

Lokaal 55

Henk en Hanneke Hanenburg stuitten op het oude slachthuis van Sneek en werden op slag verliefd. “Niet direct een logische plek voor een horecazaak, maar het past perfect bij ons concept: Lokaal 55.” 

Lees het verhaal

De Watermolen van Opwetten: schilderachtig mooi

De Watermolen van Opwetten

Op de grens van Nuenen en Eindhoven bevindt zich dankzij een Van Gogh-schilderij misschien wel het beroemdste horecabedrijf van Nederland. Ontdek hoe ondernemer Drieske Brox de watermolen uit de elfde eeuw moderniseerde met behoud van zijn historische karakter.

Lees het verhaal

NOOIJ DUTCH DELI

NOOIJ DUTCH DELI

Eigenaren Nene en Johannes Nooij zijn groot fan van de laagdrempelige en open Nederlandse horecacultuur. Daarom creëerden zij een Hollandse huiskamer in de oude tramremise van Düsseldorf. Gasten genieten hier aan grote lange tafels van bitterballen of kip met een patatje Joppiesaus.

Lees het verhaal

Kraantje Lek: vernieuwend verleden

Kraantje lek

Ondernemer Robbert van Berkel heeft duidelijk iets met historische panden. Zijn Restaurant Kraantje Lek is dan ook niet zomaar een plek. Het is een begrip en het verhaal van het bedrijf is het verhaal van de geschiedenis van Overveen. “De historie van het pand helpt bij mijn ondernemerschap.”

Lees het verhaal

De Nieuwe Winkel

De Nieuwe Winkel

In de zoektocht naar een nieuw onderkomen voor restaurant De Nieuwe Winkel, stuitte chef-kok Emile van der Staak op een voormalig weeshuis in Nijmegen. Een locatie die perfect past perfect bij zijn verhaal. Ontdek zijn verhaal over het prachtige pand en de verbouwing van ruim vijf jaar.

Lees het verhaal

Ter Marsch & Co

Ter Marsch & Co

Hoe tover je als niet-Rotterdammer een afgebrande snackbar om tot de nieuwste hotspot van de Witte de Withstraat? Ontdek hoe ondernemer Pim met zijn laagdrempelige burgerbar Ter Marsch & Co Rotterdams erfgoed koestert.


Lees het verhaal


Onze klanten aan het woord

Maak kennis met ondernemers met lef en visie, die zowel oog hebben voor traditie als voor de toekomst. Laat u inspireren!

← Ontdek alle verhalen