Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

De complete restyling van Woudschoten

In de bossen van Zeist, net buiten de drukte van de grote steden, bevindt zich een oase van rust. Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum is daarmee een perfecte plek voor meetings en trainingen vol inspiratie. Directeur Hans van Pelt paste onlangs het restaurantconcept volledig aan om gasten nog meer rust, kwaliteit en aandacht te kunnen bieden. “De restyling past beter bij het bedrijf, de gasten en bij mij.”

Volledig aangepakt

Woudschoten huisvestte vroeger de Nederlands Christelijke studentenvereniging. Maar verwacht er geen versleten bankstellen en kratjes bier. Woudschoten is state of the art. Woudschoten voldoet aan alle eisen van de moderne, veeleisende bezoeker. “Het was in de begintijd veel kleiner”, vertelt Hans. “De vleugel waar het restaurant in zit is bijvoorbeeld pas in 2009 bijgebouwd. Maar het voldeed niet meer aan de kwaliteitseisen die wij hebben. Na een poging tot een soft rebranding, wilden we dit jaar het volledige concept aanpakken. Daarvoor riepen we onder meer de hulp in van Kaja en Van Gestel.”

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Functionaliteit en stijl

Hans overlegde voor de plannen van het project in eerste instantie met de vaste interieurarchitect van Woudschoten. “De moodboards na dit eerste overleg zijn van mijn hand. Onze interieurarchitect is daarmee vervolgens aan de slag gegaan om die voorzet uit te werken tot een concept. Als leveranciers kwamen Kaja en Van Gestel al snel in beeld. Vooral omdat we al jarenlang naar tevredenheid zaken doen met HANOS. Het voelde goed.”

Verstand van zaken

De samenwerking verliep vlot. Dat moest ook wel, want Hans is er niet de man naar om er gras over te laten groeien. “In mei en juni bedachten we het concept en in juli en augustus werd het al gerealiseerd. Ik wilde snel schakelen. Het voordeel van een partij als Van Gestel is dat je met mensen om tafel zit die niet alleen verstand hebben van de commercie óf van de technische kant van de zaak, onze contactpersoon was juist in beide erg sterk. Na een bezoek aan Studio Senses in Zwolle waren we er dan ook snel uit dat we met hem zaken wilden doen. Hij wist wat we nodig hadden, welke oplossingen daarbij haalbaar waren voor onze situatie en vertaalde dat direct in de praktijk.”

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Snel schakelen

“Buffetten ontwerpen is één, functioneel integreren van keukenapparatuur is een tweede. Maar Van Gestel wist precies wat nodig was en hoe dat geïnstalleerd moest worden. En een ander voordeel: Kaja kon daar gelijk in mee. Zij dachten na over de uitstraling van de buffetten, de opstelling en aankleding. Functionaliteit en stijl vielen daardoor precies samen met de opdracht van mij en de architect. Dat schakelt snel en precies.”

Een complete beleving

Het resultaat van de samenwerking stemt Hans dan ook bijzonder tevreden. “Twee zaken waren echt belangrijk. We wilden meer front cooking in het restaurant zodat we contact kunnen maken met onze gast en zo à la minute in kunnen spelen op individuele wensen. Daarnaast wilden we de natuurlijke omgeving naar binnen halen. We zitten op een prachtige plek in de bossen. Dan moet je dat ook terug laten komen in je interieur. We hebben onze bestaande houten vloer volledig opgeknapt, hebben stellages met planten en kruiden in de zaal laten installeren en het meubilair heeft een natuurlijke look. De beleving is nu compleet.”

Alles voelt goed

Het vernieuwde interieur past niet alleen beter bij de gasten en het bedrijf, het past ook beter bij Hans. “Ik voel me hier ook goed. Woudschoten positioneert zich met de slogan: ‘Het is onze natuur’. En dat voel ik ook. Het slaat op alles: een gastvrije omgeving, jezelf zijn op een professionele manier, stijl en kwaliteit… Daar past het nieuwe concept van ons restaurant perfect bij.”


Snel schakelen met Kaja en Van Gestel

Woudschoten is een project waarbij de klant werkte met een externe interieurarchitect. Om de plannen vervolgens uit te voeren, zocht Woudschoten een partner die zowel de keuken als het interieur op kon pakken. Dan vormen Kaja en Van Gestel een combinatie met meerwaarde.

Direct aan de slag

Wat het project van Woudschoten uniek maakte was de korte doorlooptijd in combinatie met de zomervakantie. Vanaf het moment dat de offertes werden ingediend had de klant maar een week om het goed te keuren. Precies calculeren en offreren, ervaring en goed luisteren naar de uitvraag betalen zich op zo’n moment uit. Tijdens de aanloop overlegde Van Gestel intensief met de keukenbrigade en de binnenhuisarchitect. Dit zorgde snel voor een scherp beeld van de behoefte en waar de zwaartepunten van de budgetten moesten komen te liggen.

Kracht van duidelijkheid

Van Gestel is geen zachte heelmeester: ze willen duidelijk zijn over wat wel kan en wat niet, en waar risico’s zitten in planning, productie of kwaliteit. De kracht van die duidelijkheid was dat Woudschoten precies wist waarop ze konden rekenen en op welk gebied een geschikt alternatief zou worden gezocht. En tijdens dat proces blijkt steeds weer de kracht van Studio Senses. Van A tot Z openheid over pijnpunten en deadlines vooraf, zoveel mogelijk service en zorg achteraf. Dat is waarmee Kaja en Van Gestel zich bij Woudschoten in korte tijd konden bewijzen.

Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum

Verder lezen?

Lees ook de interviews met andere ondernemers die HANOS en de specialisten van Kaja en Van Gestel uitdaagden mee te denken over hun nieuwbouw of renovatie. Ontdek de verhalen van The Lemon Tree, Het Pompstation en Monastère.

Meer verhalen binnen deze rubriek  Bekijk alle verhalen