Koken onder hoge druk

De werking van koken onder hoge druk

Watermoleculen gaan koken bij 100°C (luchtdruk 1 bar). Daarna verdampen de watermoleculen en verdwijnen ze als stoom in de afzuigkap. Bij het traditionele koken, gaat er veel vocht verloren, waardoor er relatief veel vocht nodig is. Ook gaan er veel smaakaroma’s verloren. Door de druk te verhogen in een afgesloten systeem, kan de temperatuur van het vocht boven de 100°C gebracht worden. Het vocht kan niet ontsnappen als damp, maar blijft gedurende het kookproces behouden.

De voordelen van koken onder hoge druk:

  • Het kookproces gaat tot 16x sneller, omdat het voedsel eerder gaar is.
  • Ingrediënten worden smeuïger.
  • Perfecte warmteverdeling
  • Vitamines en voedingsstoffen blijven behouden
  • Hoge productiviteit in het kookproces, kostenbesparing: de kostprijs per charge daalt.

Het multitalent in de professionele keuken: Flexichef

De Flexichef is een multifunctioneel apparaat wat zich richt op de horizontale kooktechniek. De Flexichef is flexibel en snel. Maar naast deze 2 eigenschappen kenmerkt de Flexichef zich ook door een eenvoudige bediening, automatische reiniging. De bediening werkt hetzelfde als een smartphone of een tablet. Het touchpanel heeft een robuust uiterlijk en werkt met een touch- en slidetechniek.

Flexichef streeft de concurrentie voorbij met onder druk koken. Nog nooit was bijvoorbeeld de goulash en/of risotto zo snel bereid. Met 0,8 bar verdubbelt u de hoeveelheid in dezelfde tijd. Zonder uiteraard smaakverlies. Doordat alles bereid word in een dichte slede blijven de aroma’s en smaken in het product. De bereidingstijd gaat 3x naar beneden.

U kunt de braadslede ook indelen in verschillende kookzones met verschillende temperaturen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen om een ei, hamburger en aardappels op hetzelfde moment klaar te maken.

Meer informatie en bestellen

De Flexichef bestelt u bij onze partner Van Gestel. Zij geven de professionele keuken graag een eigen gezicht en functionaliteit. Binnen en buiten. Met smaakvolle keukeninrichtingen of een uitgebreide kwaliteitscollectie keukenapparatuur & RVS-meubelen.