Konfijten

Confit is een traditionele bereiding uit de Franse keuken. De lage temperatuur (rondom de 90°C), de langere garingstijd (circa 12 tot 20 uur) en een vetrijke omgeving zijn van invloed op het gewenste resultaat.

Zelf konfijten

Voor de chef die zelf konfijt, bieden wij uiteraard de basisbenodigdheden.

  • de apparatuur om ingrediënten met een constante temperatuur en laag stroomverbruik te kunnen konfijten
  • verse ingrediënten, zoals boutjes van gevogelte
  • het juiste vet, van bijvoorbeeld gans of eend

De benodigdheden

Crockpot
Betaalbare slowcooker (inhoud 5,7 liter). Kookt in twee standen: slow / high. Een ideaal apparaat voor de kleinere keuken of voor kleinere hoeveelheden.
555.89940

Lagetemperatuuroven
Deze oven werkt op 220 volt, heeft een zeer laag energieverbruik en een geweldig constante temperatuur. De oven is bijvoorbeeld ook goed als warmtekast te gebruiken voor een gegaard product.
620.04122

Eenden- en ganzenvet
Van de Franse specialisten Duperier en Rougié heeft HANOS een compleet assortiment eenden- en ganzenvet beschikbaar.
eendenvet blik 700 gram | 328.00881
• eendenvet blik 3600 gram |328.00890
• ganzenvet blik 700 gram | 252.69765
• ganzenvet blik 3600 gram | 252.69756

ban_spc_najaar_konfijten_benodigdheden_1610_747x498.jpg
ban_spc_najaar_gekonfijte_kwartelboutjes_1610_747x498.jpg

Gekonfijte kwartelboutjes
328.02361 | per kilo

ban_spc_najaar_gekonfijte_tamme_eendenbout_1610_747x498.jpg

Gekonfijte tamme eendenboutjes
confit cuisse de canard
327.22000 | per stuk

ban_spc_najaar_gekonfijte_wilde_eendenboutjes_1610_747x498.jpg

Gekonfijte wilde eendenboutjes
327.22028 | pak 10 stuks

ban_spc_najaar_gekonfijte_duivenboutjes_1610_747x498.jpg

Gekonfijte duivenboutjes
328.02352 | per kilo