Konfijten

Confit is een traditionele bereiding uit de Franse keuken. De lage temperatuur (rondom de 90°C), de langere garingstijd (circa 12 tot 20 uur) en een vetrijke omgeving zijn van invloed op het gewenste resultaat.

Zelf konfijten

Voor de chef die zelf konfijt, bieden wij uiteraard de basisbenodigdheden.

  • de apparatuur om ingrediënten met een constante temperatuur en laag stroomverbruik te kunnen konfijten
  • verse ingrediënten, zoals boutjes van gevogelte
  • het juiste vet, van bijvoorbeeld gans of eend

De benodigdheden:

Crockpot
Betaalbare slowcooker (inhoud 5,7 liter). Kookt in twee standen: slow / high. Een ideaal apparaat voor de kleinere keuken of voor kleinere hoeveelheden.
55589940

Lagetemperatuuroven
Deze oven werkt op 220 volt, heeft een zeer laag energieverbruik en een geweldig constante temperatuur. De oven is bijvoorbeeld ook goed als warmtekast te gebruiken voor een gegaard product.
62004122

Eenden- en ganzenvet
Van de Franse specialisten Duperier en Rougié heeft HANOS een compleet assortiment eenden- en ganzenvet beschikbaar.
• eendenvet blik 700 gram | 32800881
• eendenvet blik 3600 gram | 32800890
• ganzenvet blik 700 gram | 25269765
• ganzenvet blik 3600 gram | 25269756

Gekonfijte producten

Benodigdheden voor konfijten
Gekonfijte kwartelboutjes

Gekonfijte kwartelboutjes
32802361 | per kilo

Gekonfijte tamme eendenboutjes

Gekonfijte tamme eendenboutjes
confit cuisse de canard
32722000 | per stuk

Gekonfijte wilde eendenboutjes

Gekonfijte wilde eendenboutjes
32722028 | pak 10 stuks

Gekonfijte duivenboutjes

Gekonfijte duivenboutjes
32802352 | per kilo