Kwaliteitszorg

Voedselhygiëne

ISO 22000:2018 certificering

Het spreekt voor zich dat wanneer er met voedsel gewerkt wordt, er strenge regels en eisen noodzakelijk zijn. Daarom opereert HANOS volgens alle benodigde normeringen en certificeringen, ofwel de ISO 22000 norm (2018). Deze kwaliteitsbewijzen tonen aan dat alles wat wij zeggen over de optimale conditie van onze producten volledig betrouwbaar is.

Wat is ISO 22000:2018?

De afgelopen decennia realiseerden steeds meer landen zich dat veilig voedsel en voedselhygiëne vanzelfsprekend moeten zijn, dit met het oog op de volksgezondheid. De `Hazard Analysis and Critical Control Point` ofwel het HACCP-systeem had zijn intrede al gedaan, maar bleek niet afdoende voor het gehele traject. ISO 22000:2018 is veelomvattend en het integreert de HACCP-principes, maar gaat nog een aantal stappen verder. Het is een kwaliteitsmanagementsysteem.

Getoetst op verschillende aspecten

De aspecten die bij toetsing van de norm aan bod komen, zijn klantgerichtheid, betrokkenheid, proces- en systeembenadering, tracking and tracing en calamiteitenmanagement. Uiteraard worden deze punten periodiek getoetst. Alles met het oog op het leveren van veilige voedselproducten aan u als klant.

Voedselhygiëne bij HANOS

De begeleiding en controle op naleving van dit kwaliteitssysteem is in handen een onafhankelijke kwaliteitsafdeling, die nauw samenwerkt met de diverse instanties en diensten. Hieronder hebben we de certificaten digitaal beschikbaar gesteld:


BIO Certificaat

Voor het vervaardigen, opslaan, verhandelen en importeren van biologische producten is het wettelijk verplicht om in bezit te zijn van een BIO certificaat. Stichting SKAL is toezichthouder in Nederland die controleert dat bedrijven op aantoonbare en betrouwbare wijze producten onder het keurmerk “biologisch” in de handel brengen. Hierbij is onder andere het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen-, E-nummers en GMO niet of in beperkte mate toegestaan waardoor producten zo puur mogelijk blijven.

HANOS is ook gecertificeerd door stichting SKAL, u kunt ons certificaat hieronder downloaden.

BIO Certificaat

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als familiebedrijf en toonaangevende internationale Horeca groothandel zijn wij van oudsher sterk betrokkken bij de leef- en werkomgeving van onze medewerkers en klanten. Dat vinden wij belangrijk en heeft onze voortdurende aandacht. We geloven dat we de wereld alleen samen echt kunnen verbeteren. Beginnend door elke dag het beste uit onszelf te halen. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend om een bijdrage te leveren aan een duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Bij duurzaam ondernemen horen transparante doelstellingen om nog betere producten aan te bieden. Terecht verwachten onze klanten dat ook van ons. De laatste jaren groeide de vraag naar urgente actie op het gebied van klimaatverandering luider. De hele samenleving, van klanten tot leveranciers tot overheden, erkenden de noodzaak om de wereldwijde inspanningen ten behoeve van klimaatverandering te vergroten. HANOS deelt dit gevoel van urgentie. We blijven actie ondernemen op vele fronten, waaronder het aanpakken van onze eigen uitstoot en door steeds meer duurzaam geproduceerde producten aan te bieden in ons "Ik Kook Bewust" assortiment.

Samen met onze dochterondernemingen (Kaja, Fourcroy, Van Gestel, Studio Senses, Ebo van den Bor, Jan van As, Van der Zee, Gastro Loods, Distrivers en Daily Fresh Food) verdiepen wij ons in de wensen van de klant, de nieuwste trends en adviseren ze onder andere op het gebied van inrichting, energiezuinige apparatuur en menu's met duurzaam geproduceerde ingrediënten uit de directe omgeving waarbij wordt meegedacht door onze culinair adviseurs. 

Maar ook het investeren in medewerkers staat hoog op de agenda bij HANOS. Wij vinden het erg belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen bij HANOS. Dit hangt natuurlijk van een aantal zaken af, zoals de bedrijfscultuur en de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

HANOS MVO

MVO: HANOS en duurzaamheid

Al meer dan 45 jaar streven wij ernaar om de beste partner te zijn voor onze klanten. Wij realiseren ons dat met de groei van HANOS, ook onze impact op mens, dier en milieu is toegenomen. Wij vinden het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen in de transitie naar een duurzamer voedselsysteem. Onze visie is te streven naar economisch rendement, mét aandacht voor mens en milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijke randvoorwaarde en we zetten ons in voor een meer proactieve aanpak van verduurzaming.

Lees meer