Het goede leven

La dolce vita, ofwel ‘het goede leven’ is voor Italianen een echte levensfilosofie. Genieten van al het moois in het leven is het belangrijkste dat er is. Omringd worden door vrienden en familie, lekker eten, een goede gezondheid en plezier zijn de basis voor een goed leven. Laat u op deze pagina verleiden door ons aantrekkelijke Italiaanse assortiment...

Wereldberoemde amandelkoekjes

ban_seg_cou04_la_dolce_vita_amandelkoekjes_747x498.jpg

Amaretti koekjes komen oorspronkelijk uit Saronno, een plaats in de regio Lombardije, in het noorden van Italië. De koekjes werden volgens de legende aan het begin van de 18e eeuw voor het eerst gemaakt door een jong echtpaar, toen de kardinaal uit Milaan een onverwacht bezoek bracht aan Saronno. Het echtpaar maakte deze koekjes van suiker, eiwit, kruiden en gemalen abrikozen- of amandelpitten en verpakte ze per twee als symbool van hun liefde.

Cantuccini worden traditioneel tweemaal gebakken en zijn daarom echte biscotti koekjes. Eerst wordt er van de ingrediënten een rol deeg gemaakt die wordt gebakken in de oven. Vervolgens wordt deze rol als hij nog warm is in schuine plakjes gesneden. Deze plakjes worden vervolgens nogmaals in de oven gedaan om ze mooi droog te bakken. De koekjes worden in 1691 al voor het eerst genoemd in een woordenboek, het eerste officiële recept van deze koekjes stamt uit de 18e eeuw en wordt bewaard in het officiële archief van Prato. Deze koekjes worden in Toscane traditioneel geserveerd bij het dessert met de bekende Toscaanse dessertwijn ‘vin santo’.

CANTUCCINI XL 36GR
Actie
10,80

per doos

AMARETTI MOMBARUZZO
Actie
4,25

per zak

AMARETTI SOFT VERV. 25214230
Actie
9,90

per zak

AMARETTI 32-34MM BITTERKOEKJES
Actie
1,85 1,60

per pak

CANTUCCINI CHOCO XL 36GR
Actie
10,80

per doos

AMARETTI 32-34MM  BITTERKOEKJES
Actie
3,75 3,35

per pak

Nog meer lekkers uit Italië

Wij hebben de uitdrukking 'La Dolce Vita' letterlijk genomen en zijn tot de heerlijkste Italiaanse delicatessen gekomen. Zoetigheden, uit de oven of uit de fles, maken het leven natuurlijk al snel een beetje beter.

Nutella

ban_seg_cou04_la_dolce_vita_nutella_747x498.jpg

Nutella is door toeval én een geniale ingeving ontdekt: door de cacaobonen schaarste na de Tweede Wereldoorlog, maakte patissier Pietro Ferrero in 1946 een heerlijke zoetigheid door hazelnoten te combineren met melk, suiker en een klein snufje cacao. Hij doopte zijn creatie ‘Giandujot’. De Giandujot wordt al binnen een aantal jaar getransformeerd tot een smeerbare pasta. Al snel raakte deze heerlijke pasta ook buiten Italië bekend en kreeg het een toepasselijke naam.

Nutella | pot 400 gram | 23417269
Nutella | pot 825 gram |  23417474
Nutella | pot 3 kilo | 23401507
Het kleine Nutella boekje | 51112890

Croquembouche

ban_seg_cou04_la_dolce_vita_croquembouche_747x498.jpg

Geef eenvoudig een Italiaanse twist aan de klassieke croquembouche, door de profiteroles te vullen met Nutella-mousse en te versieren met Ferrero Rocher. Bekijk deze prachtige creatie op FoodXperience!

Tip: bij HANOS koopt u heerlijke kant-en-klare profiteroles, net zo lekker én makkelijk!

Profiteroles 4 cm | Pidy | doos 75 stuks | 28081050

Limoncello

ban_seg_cou04_la_dolce_vita_limoncello_747x498.jpg

Deze bekende gele likeur wordt vooral bereid in het zuiden van Italië, traditioneel alleen met citroenen uit de omgeving van Sorrento, maar nu ook met citroenen uit andere regio’s. Alleen likeuren die met de Sorrentocitroenen gemaakt worden, mogen het predicaat IGP (beschermde geografische oorsprong) dragen. Probeer eens één van deze varianten uit ons uitgebreide assortiment.

Zabbia | biologisch | fles 50 cl | 06369479
Lago Limoncino | fles 50 cl | 06397519
Villa Massa | fles 70 cl | 06397984
Pallini | fles 70 cl | 06395815
Lazzaroni | fles 70 cl | 06397537 

085.43133_sfeer.jpg

Deze Vin Santo van Castello Vicchiomaggio is gemaakt van Malvasia en Trebbiano druiven. De kleur is amber met oranje tonen, het boeket is fijn en elegant, met diepe tonen van honing, gedroogd fruit en abrikoos. De wijn is fluweelzacht in de mond.

Vin Santo betekent heilige wijn en is de naam die wordt gebruikt voor de amberkleurige intense 'strowijnen' uit Toscane. De druiven voor deze wijn, worden gedroogd op matten van stro. Dit gebeurt in het warmste en droogste deel van het wijnhuis en de druiven drogen zeer langzaam in. Dit proces concentreert de natuurlijke suikers van de druiven en daardoor ook de smaak van de wijn. Na het drogen worden de druiven voorzichtig geperst. Na de fermentatie van de most wordt de wijn minimaal drie jaar te rijpen gelegd op kleine houten vaten.

De wijn wordt traditioneel als welkomstdrankje geschonken en vaak gedronken in combinatie met Amaretti en Cantuccini koekjes.
 

Il Santo Castello Vicchiomaggio 8543133