Proef de Europese perfectie: Label Rouge, al meer dan 50 jaar een kwaliteitslabel.

Bij Label Rouge staat diervriendelijkheid hoog in het vaandel

Aandacht voor dierenwelzijn wordt steeds belangrijker in Nederland bij de keuze welke kip er door de consument gekocht wordt. Daarom is het belangrijk te weten dat Label Rouge kip het “3 sterren Beter Leven” keurmerk mag dragen van de Dieren Bescherming. Deze classificatie staat voor de hoogste waardering op het gebied van diervriendelijkheid. Daarnaast garandeert Label Rouge kip ook de hoogste kwaliteit en de beste smaak van al zijn producten. Hanos is er trots op al ruim 40 jaar een groot assortiment scharrelkippen van Label Rouge te verkopen.

Opgroeien in open lucht

Label Rouge is in 1965 ontstaan als een initiatief van Franse pluimveehouders die het dierenwelzijn en het respect voor de natuur als uitgangspunt hadden. Dit met als doel, om een authentieke scharrelkip te fokken, die in de open lucht opgroeit. Door de dieren en het milieu met respect te behandelen kunnen zij producten bieden met de beste kwaliteit aan hun klanten. In de loop der jaren is dit verder uitgebreid naar andere sectoren en vandaag de dag worden ook rund- kalfs-, lams- en varkensvlees als ook charcuterie en eieren onder het kwaliteitskeurmerk aangeboden. Label Rouge kippen, zijn afkomstig van verschillende rustieke en traag groeiende pluimveesoorten, die leven op kleinschalige boerenbedrijven. De kippen leven hier in kleine groepen op natuurlijke wijze op een groot oppervlakte met vrije uitloop.

Elke dag kunnen zij van de buitenlucht genieten en scharrelen op weidse grasvelden met voldoende schaduw. Een Franse Label Rouge kip leeft ten minste 81 dagen, ter vergelijking: de nieuwe standaard kip wordt al na 49 dagen geslacht. De voeding van Label Rouge kippen bestaat uit plantaardige ingrediënten, die grotendeels lokaal zijn geproduceerd en mineralen die zijn samengesteld om een harmonieuze groei te bewerkstelligen. Al deze strikte voorwaarden dragen bij aan een goede gezondheid en het hoogste niveau van dierenwelzijn in Europa. Het levert kippen met stevig en sappig vlees, met veel aroma en een hoog smaakgehalte.

Label Rouge

Gecontroleerde duurzame topkwaliteit voor de horeca

Label Rouge

Kip met het Label Rouge keurmerk biedt grote zekerheden voor chefs en restaurants die volgens een duurzaam concept werken. Door de aandacht voor diervriendelijkheid, duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid, traceerbaarheid en de herkomst van voedsel biedt Label Rouge eerlijke producten die tegelijkertijd smaakvol zijn. Consumenten betalen hier graag iets meer voor, aldus de uitkomst van het jaarlijks onderzoek “Dossier Duurzaam 2019” van de bureaus SAMR en b-open. Daarmee is de toegevoegde waarde voor de horeca en haar klanten duidelijk, volgens Label Rouge.

Bovendien garandeert het kwaliteitslabel Label Rouge 100% wat het vertegenwoordigt. Door het werk van onafhankelijke controleurs is het een van de meest gecontroleerde producten in Europa. Niets wordt aan het toeval overgelaten en tot aan de slachtleeftijd wordt er meerdere malen (van broederij tot en met het slachthuis) gecontroleerd of alle regels van het kwaliteitshandvest strikt worden nageleefd. Zo is het Label Rouge kippenvlees met zijn beroemde, duidelijke en transparante etikettering voor iedereen herkenbaar.

Tips voor Label Rouge kip:

Disclamer: “De samensteller van deze promotiecampagne is als enige aansprakelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie is niet aansprakelijk voor het eventuele gebruik van de vermelde informatie.”

Het Label-Rouge assortiment

Ons assortiment bestaat onder andere uit:

  • Poulet noir: Zwarte kip met opvallende zwarte poten. Het vlees heeft een mooie structuur met een fijn vetlaagje onder de huid.
  • Poulet jaune: Gele kip met een subtiel zoete smaak en mooi doorregen vlees.
  • Poulet blanc. Witte kip met heerlijk sappig vlees en een laag vetpercentage.

Ontdek ons hele Label-Rouge gevogelte assortiment in onze vestigingen of online.

Bekijk het assortiment