De originele Mexicaanse keuken

wordt dat de basis voor trendy fingerfood?

De opmars van de Mexicaanse keuken is in Nederland en België in volle gang. Door combinaties te maken met tortilla's, sauzen en salades presenteert u deze zomer op een geweldige wijze trendy fingerfood. Beleg bijvoorbeeld een warme tortilla met salade en mals Ibérico-vlees. Met een mooie tequilla maakt u het plaatje compleet!
Tortilla's | Tequilla & Mezcal | Trendy fingerfood | Mexico

De beste tortilla's van Blanco Niño

In onze zoektocht naar de beste tortilla's zijn we bij de kleine fabrikant Blanco Niño uitgekomen

Tortilla's mogen niet ontbreken

In onze zoektocht naar de beste tortilla's zijn we bij de kleine fabrikant Blanco Niño uitgekomen. We leveren deze tortilla's diepgevroren, omdat de tortilla's geen toevoegingen bevatten. Op deze manier heeft u altijd verse tortilla's op voorraad. Ze zijn verkrijgbaarin twee soorten; soft-tortilla en frituur-tortilla. Voor beide varianten hebben we de witte mais- en blauwe maisuitvoering.
Deze tortilla's zijn van hoogwaardige kwaliteit, niet te verwarren met tortilla wraps ui de tex-mex-keuken.

Soft-tortilla's
41314090 | wit - 10 cm. | doos 216 stuks
41314420 | wit - 15 cm. | doos 144 stuks
41314430 | blue - 15 cm. | doos 144 stuks

Frituur-tortilla's
41314440 | wit - 15 cm. | doos 144 stuks
41314450 | blue - 15 cm. | doos 144 stuks

Frituur-tortilla & Soft-tortilla

Stap 1: frituur-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_frituur_01_747x498.jpg
Verhit de olie tot 180˚C. Plaats de tortilla voorzichtig in de frituurpan.

Stap 2: frituur-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_frituur_02_747x498.jpg
Frituur de ene kant 20 seconden. Draai vervolgens de tortilla om en frituur nog eens 30 seconden,

Stap 3: frituur-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_frituur_03_747x498.jpg
Verwijder de tortilla uit de frituurpan. Ga hier voorzichtig mee om, zodat de tortilla niet breekt.

Stap 1: soft-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_soft_01_747x498.jpg
Stel de temperatuur van de tortillapan of bakplaat in op 200˚C of 140˚C voor een tortillapers.

Stap 2: soft-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_soft_02_747x498.jpg
Bak de tortilla 15 seconden op de ene kant en 10 seconden op de andere kant en wacht tot de tortilla compleet plat is en stoom oprijst.

Stap 3: soft-tortilla

ban_mag_zomer_tortilla_soft_03_747x498.jpg
Nu de tortilla heet en vochtig is, is het belangrijk dat dit zo blijft. Pak de tortilla daarom goed in voordat u hem serveert.

Alle tequilla is mezcal, maar niet alle mezcal is tequilla

Wie Mexico zegt, denkt meteen aan mezcal & tequilla. Beide dranken worden vaak in één adem genoemd, maar verschillen wel degelijk. De echte tequilla mag slechts van één type agaveplant bereid worden, terwijl mezcal van verschillende agavesoorten gemaakt kan worden.

Tequilla

Tequila moet voor minimaal 51% gedistilleerd worden uit de agave tequilana. De beste tequila wordt voor 100% gedistilleerd uit deze agave. De agave tequilana groeit in de streek rond Santiago de Tequila.

Mezcal

Het woord “mezcal” is afkomstig uit het Nahuatl, de taal die werd gesproken door de oorspronkelijke bewoners van Mexico (de Nuahua) en betekent “ovengebakken agave”. Mezcal is de mystieke drank waarmee de Mexicaanse geschiedenis, cultuur en traditie nauw verweven zijn. Maar liefst 90% van de gehele mezcal productie is afkomstig uit Oaxaca, Mexico. Zo ook de mezcal van Nuestra Soledad.

Nuestra Soledad verwijst naar de Lady of Virgin Sollitude (Vrouwe van Eenzaamheid), de beschermheilige van Oaxaca. Met haar vleugels beschermt en verbindt zij zes gemeenschappen uit verschillende dorpen in Oaxaca. Deze dorpen zijn weliswaar verbonden onder één merk, maar elk dorp heeft zijn eigen maestro mezcalero en die vertrouwt bij de productie van zijn mezcal op zijn eigen ervaring, passie en vakmanschap. Alle mezcal van Nuestra Soledad worden gemaakt van 100% Espadin agave. Toch is elke mezcal anders.

Nuestra Soledad, La Compaňia, Ejutla
Deze mezcal komt uit het dorpje La Compaňia. Hier zijn de gebroeders Don Gonzalo en Don Gregorio Hernandez verantwoordelijk voor de productie. De agave groeit in het zuiden van de vallei, aan de helling van een berg op ongeveer 1500 meter hoogte. De vruchten zijn na 6 tot 8 jaar klaar om geoogst te worden. Vervolgens worden ze geroosterd. Dit gebeurt niet in een oven, maar in een gat in de grond gevuld met mesquite- en eikenhout. Hierdoor krijgt de mezcal zijn karakteristieke rokerige smaak. Daarna worden de agaves verpulverd en gefermenteerd in openluchttanks. Zo krijgt elke mezcal iets mee van deze omgeving (natuurlijke gisten, bloempollen en insecten). Het resultaat is een mooie lichte en aromatische mezcal.

06302960 | fles 70 cl

Nuestra Soledad, San Luis Del Rio
Deze mezcal komt uit San Luis Del Rio in het district Tlacolula. Dit kleine dorp is verborgen tussen de omringende bergen. Don Gregorio is als maestro mezcalero verantwoordelijk voor het productieproces. De agaves groeien op zeer steile hellingen en kunnen niet naar beneden worden gedragen. De intense warmte in deze regio zorgt ervoor dat de agaveplanten vroeg rijp zijn en een hoge gehalte aan suikers hebben. Don Gregorio laat zijn verpulverde agaves fermenteren in houten vaten. Het resultaat is een frisse, volle en ronde mezcal.

06305910 | fles 70 cl

ban_mag_zomer_tequila_mezcal_agave_747x498.jpg
ban_mag_zomer_tequila_mezcal_koperen_vaten_747x498.jpg
ban_mag_zomer_tequila_mezcal_vaten_747x498.jpg
ban_mag_zomer_tequila_mezcal_schap_747x498.jpg