Zeeuwse mosselen

De beste producten komen misschien wel van eigen bodem. Dat geldt zeker voor onze Zeeuwse mosselen. Het is weer volop seizoen en natuurlijk zijn de mosselen in grote aantallen bij HANOS verkrijgbaar. Een geliefd product vanwege de kenmerkende fris-zoete smaak, stevige bite en natuurlijk erg leuk om op het terras te serveren. Het is een veelzijdig product dat op uiteenlopende manieren bereid kan worden. Mosselen zijn daarnaast met veel verschillende ingrediënten te combineren. Zowel wat betreft food als dranken. Maar ook voor het serveren van mosselen vindt u alle mogelijkheden bij HANOS. Laat u inspireren!

Bekijk hier het actuele assortiment mosselen

 

Mosselen

Mosselen

Mosselen


Bereidingen van mosselen

Met deze Zeeuwse delicatesse kunt u alle kanten op. Geef het een moderne twist of bereid ze op klassieke wijze zo uit het pannetje!


1. Bakken in de pan

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe een beetje olie en de gewassen mosselen in een hoge bakpan en bak dit aan.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Voeg wat peper uit de molen, geritste tijm, een beetje water en witte wijn toe aan de mosselen.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe de deksel op de pan, zet op het vuur en breng aan de kook. Schud 1 keer goed om. Eet smakelijk!

<

2. Klassiek koken met witte wijn


Bereidingstips mosselen | HANOS

Giet een beetje olie in een hoge pan en leg daarop gesneden bleekselderij, iets knoflook, fijn gesneden venkel en ui. Bak de groenten niet eerst aan.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Voeg direct tijdens het bakken tijm en rozemarijn, een beetje peper uit de molen een scheutje witte wijn toe.

Bereidingstips mosselen | HANOS

Doe de deksel op de pan en voeg ten slotte een beetje gezouten boter en citroensap toe. Serveer zodra de boter gesmolten is. Blijf de pan bewegen, zodat de romigheid van de boter goed vermengd is. Eet smakelijk!

Mosselen

Mosselen

Met verrassende recepten

Naast dat de Zeeuwse mosselen heerlijk zijn om zo te eten, zijn ze ook uitstekend te verwerken in verrassende gerechten voor uw gasten. Op ons online platform FoodXperience delen we recepten van onze culinair adviseurs en vakgenoten. Wij lichten een aantal inspirerende mosselrecepten voor u uit. Bekijk FoodXperience voor meer recepten met mosselen.

Klik op de receptnaam om het volledige recept te bekijken.