Volop Zeeuwse mosselen verkrijgbaar bij HANOS

Het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen is van start gegaan! Dat betekent dat u weer volop kunt genieten van deze zilte lekkernij. U vindt ze bij ons in verschillende sorteringen en eenheden, variërend van 2 kilo bak tot 15 kilo zak.

Bekijk ons assortiment

Koken met mosselen

Mosselen worden op verschillende manieren gegeten; waar het klassieke gerecht in België inmiddels mosselen met friet is, worden mosselen in Nederland nog vaak met brood gegeten. Maar naast deze twee klassiekers, kunt u mosselen natuurlijk op nog veel meer manieren bereiden. U vindt deze bereidingswijzen, zoals mosselen op Thaise wijze of van de barbecue, op FoodXperience!

Laat u inspireren!

sff_lev_krijn_verwijs_002_747x498.jpg

Bereidingstips

We laten u twee (basis)technieken zien voor de bereiding van mosselen.

Bekijk onze tips

ban_mosselen_1606_747x498.png

Waar komen onze mosselen vandaan?

Al meer dan 15 jaar is Krijn Verwijs uit Yerseke onze mosselleverancier.

Bekijk de video

werking_van_de_mossel_747x498.jpg

De werking van de mossel

De mossel is misschien maar een klein schelpdier, toch kan het wel 100 liter water per dag verwerken. Hoe?

Lees het hier


Wijntip

De wijn die u bij mosselen serveert, moet perfect bij de mosselen passen. Het is echter niet altijd makkelijk om een goede witte wijn te vinden die er mooi bij past. Wilt u zeker zijn van een waanzinnige smaakcombinatie? Zet dan de pinot grigio van Peter Zemmer op tafel. De frisse, licht mineralige (zoutige) smaak gecombineerd met delicate peer- en limoenaroma's passen perfect bij de mosselen. Een verrassende smaakcombinatie waar u gegarandeerd goed mee zit.

Zemmer - pinot grigio
Alto Adige - Italië
08535366 | fles 75 cl

zemmer_747x498.jpg