Paddenstoelen

 Het najaar is een seizoen vol kleur, smaak en heerlijke herfstgroenten. Hét ideale seizoen voor paddenstoelen, waarvan het aanbod in de herfst het grootst is. HANOS neemt u mee in de verrassende smaken, texturen, geuren én eindeloze mogelijkheden

ban_han_najaarscampagne_34623006_2108_747x498.jpg

Enoki

Mild, zoet, fruitig, nootachtig en een beetje pikant. De textuur is stevig en mals met een krokante bite. Tip: blancheer/wok kort om de structuur te behouden.

34623006 | pak 100 gram

Maitake

Maitake

Dankt zijn naam aan het Japanse woord ‘mai’ (dansen) en take (paddenstoelen), ofwel de dansende paddenstoel. Maitake heeft een delicate smaak van hazelnoot en peper.

34623006 | pak 100 gram

Eryngii

Eryngii

Rauw hebben ze nauwelijks smaak, maar eenmaal gebakken of gegrild ontpoppen ze zich tot ware smaakbommetjes. De structuur is stevig en dankzij het formaat de ideale paddenstoel om te verwerken als ‘pulled mushroom’.

34623168 | bak 500 gram

Cantharel grise.jpg

Cantharel grise

Familie van de normale cantharel, maar valt op door zijn grijze kleur en kruidige, lichtpittige smaak. Van zichzelf heeft deze cantharel weinig aroma, fruit kort aan in olie of (geklaarde) boter om de smaak  het best tot zijn recht te laten komen.

34600440 | bak 250 gram

Beukenzwam

Beukenzwam

Deze paddenstoel groeit in bundels. Tijdens de bereiding verliest de paddenstoel geen vocht en behoud daardoor zijn vorm. Bak kort aan voor een knapperig resultaat met een heerlijke nootachtige smaak.

witte beukenzwam 34617719 | pak 150 gram
bruine beukenzwam 34617746 | pak 150 gram

Cantharel jaune

Cantharel jaune

Deze cantharel heeft een grijsbruine kleur met gele steel. Het subtiele verschil met de cantharel grise zit hem in net wat meer aardse smaak van de jaune. Tip: bak/gaar de paddenstoel niet te lang om de mooie kleur te behouden. 

34600430 | bak 250 gram

Cantharel

Cantharel

Ook wel girolle genoemd. De paddenstoel is zeer geliefd om zijn peperachtige, kruidige smaak en het aroma van abrikozen. Heerlijk in bijvoorbeeld ragout, bij wild en gevogelte en zelfs bij een dessert met abrikozen.

34615800 | per kilo

ban_han_najaarscampagne_anijs_champignon_los_2108_747x498.jpg

Akker- of anijspaddenstoel

Crèmekleurige paddenstoel die smaakt en ruikt naar anijs. Tip: verhit de paddenstoel niet te lang om de anijssmaak te behouden.

34693120 | bak 500 gram

Shiitake

Shiitake

Vlezig met een mooi, sterk aroma. Bak deze paddenstoelen ongeveer 2 á 3 minuten in de pan voor het mooiste resultaat, anders kunnen ze taai worden.

34682103 | per kilo

ban_han_najaarscampagne_34688107_2108_747x498.jpg

Tropmette de la mort

Populair vanwege zijn uitgesproken donkergrijze tot diepzwarte kleur. Kruidig en krachtig van smaak. Een echte smaakmaker bij wild- en vleesgerechten!

34682103 | per kilo

Royal chestnut

Royal chestnut

Uiterst decoratief vanwege de intense grijsbruine, bijna zwarte kleur en wit-crèmekleurige binnenzijde van de hoed. De paddenstoel heeft een ‘flinke’ bite die doet denken aan groene asperge.

34600450 | bak 500 gram

Mousseron

Mousseron

Klein van stuk, maar een ware explosie van smaak en aroma’s. Licht nootachtig met een subtiel zoetje en het aroma van bittere amandelen. Toepasbaar in talloze gerechten en staat ook bekend om – eenmaal vermalen – zijn functie als smaakversterker die bijna doet denken aan Umami.

34661000 | per kilo

De mouton

De mouton

Staat bekend om de zachte stekeltjes onder de hoed. Rauw heeft deze paddenstoel een licht bittere smaak, maar deze verdwijnt na verhitting. Mooie stevige, brosse structuur met een licht peperachtige smaak en een verfijnd bosaroma.

34671008 | per kilo

Cèpe

Cèpe

De koning van de paddenstoelen en wordt in Nederland ook wel eekhoorntjesbrood genoemd. De paddenstoel is mooi stevig en heeft een heerlijk milde, nootachtige smaak. Met zijn unieke smaak en aroma veelzijdig te gebruiken in diverse gerechten.

34617004 | per kilo


Benieuwd naar het hele assortiment champignons en paddenstoelen ?

Bekijk het assortiment


Recepten met paddenstoelen

ban_han_najaarscampagne_gedroogde_Shiitaki_2108_747x498.jpg

Gedroogde Shiitake

Bekijk het uitgewerkte recept

ban_han_najaarscampagne_34693120_2108_747x498.jpg

Zoetzuur van anijschampignon

Bekijk het uitgewerkte recept

Boter van cantharellen

Boter van cantharellen

Bekijk het uitgewerkte recept

Warm schuim van morilles & gerookte olijfolie

Warm schuim van morilles & gerookte olijfolie

Bekijk het uitgewerkte recept

Poeder van cèpes.

Poeder van cèpes

Bekijk het uitgewerkte recept


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren

Inspiratie en recepten op het gebied van agf

De wereld van aardappelen, groenten en fruit

Bij HANOS vindt u het grootste assortiment aardappelen, groenten en fruit. Van producten dicht bij huis tot exotische producten.

Lees meer