Bijzondere en nieuwe producten voor het najaar

Maak kennis met de nieuwste 'wannahaves': mooie, bijzondere en/of nieuwe producten. Deze producten worden geselecteerd door onze specialisten vanuit trends over de hele wereld. Van Turkse Suçuk tot Copenhagen Sparkling Teas en van kristalheldere ijblokjes tot nieuwe serviesseries.

Pani-puri

Pani Puri is een bekende snack uit de Indiase keuken. Frituur de plakjes in hete olie en overgiet tijdens het bakken weer met deze olie zodat er een bal ontstaat. Tik na het frituren een gaatje in de bal zodat deze gevuld kan worden.

PANI PURI

Pani puri

Krg tropic

Kristalheldere ijsblokjes

Kristalheldere ijsblokjes zonder ijsmachine? Het kan! De Clear Ice Box is volledig geïsoleerd, zodat het water op hele gelijkmatige en consistente wijze wordt ingevroren. Het resultaat is transparante ijsblokjes zonder luchtbellen. Til uw dranken, zoals bijvoorbeeld een whisky on the rocks, naar een hoger niveau en imponeer uw gasten!

Serveer op verrassende wijze

Serviesserie Oxido

Serviesserie Oxido

Deze nieuwe serviesserie Oxido gaat ons niet onopgemerkt voorbij. De diepblauwe en zijdezachte glans van de Cobalt-lijn en de smaragdgroene aderen met roestbruine tonen van de Emerald-lijn, maken deze serviesserie een ware eyecatcher. De serie is gemaakt van sterk porselein en afgewerkt met een reactieve glazuurlaag; ideaal voor intensief gebruik!

Bekijk serie

Eternal snow

Eternal snow

“Weet je nog, die glazen sneeuwbollen met elk hun winterse miniwereld en dwarrelende sneeuw als je er even mee schudde? Als kind vond ik dat zo magisch,” vertelt designer Bela Silva. Precies dat gevoel zette haar aan tot het creëren van de glazencollectie Eternal Snow. De textuur van de glazen is glad, hoewel de vorm atypisch geblazen is. In de voet zijn speelse luchtbellen te zien. De ronde vormen en de zachte kleuren zijn geïnspireerd op de kleuren van de hemel. 

Bekijk serie

Shapes elementen

Shapes elementen

Presenteer uw gerechten op een vernieuwende en creatieve wijze, bijvoorbeeld met kleine items op hun eigen borden! Met de losse elementen en onderscheidende vormen van Shapes kan gecombineerd worden om zo de opmaak van uw gerechten aan te passen naar het eten, de chef, de dag en de sfeer. Til uw food presentatie naar een hoger niveau!

Bekijk serie

Suçuk

Suçuk, deze semidroge worst is een belangrijk onderdeel in de Turkse keuken. ’s Ochtends is de worst al onderdeel van het ontbijt, later bij de borrel en een favoriete topping op pides en pizza’s. Deze pittige knoflookworst is volledig bereid uit rundvlees en wordt verrijkt met een mooi kruidenboeket van knoflook, rode peper, cayennepeper, komijn, sumac en wat zout. Vervolgens wordt het vlees enkele weken gedroogd. Het eindresultaat is een lekker, pittig worstje met een hoog vetpercentage. Dit laatste zorgt ervoor dat de worst in zijn eigen vet bereid kan worden. Heerlijk om warm en/of koud te serveren bij bijvoorbeeld de borrel of serveer hem net zoals in Turkije bij het ontbijt!

Lees meer

Het beste uit Spanje

Palacio Marqués de Viana olijfolie

De olijfolie van Palacio Marqués de Viana is voor echte fijnproevers.Verkrijgbaar in vier varianten:

  • Patio de Viana Picual
  • Patio de Viana Arbequina
  • Sublime Early Harvest Blend
  • The Palace Blend

Lees meer

Holy cannoli

The holy grail van het Italiaanse gebak; de Siciliaanse cannoli. Een krokante wafel - kunstig gebakken - gevuld met een heerlijke vulling. Vroeger werd het deeg om rietstengels heen gevormd, die de naam ‘canne di fiume’ (canna = riet), aan het dessert gaven. Tegenwoordig krijgen ze hun vorm doordat ze om metalen cilinders worden gerold. Deze ongevulde cannoli’s kunt u naar eigen smaak vullen met uw favoriete creatie!

Bekijk varianten

Verrassende dranken op basis van thee

Copenhagen Sparkling Teas

Copenhagen Sparkling Teas

Copenhagen Sparkling Teas zijn ontwikkeld door de bekroonde Deense sommelier Jacob Kocemba. Elke Sparkling Tea is een unieke cuvée van thee, die op dezelfde wijze wordt samengesteld als een cuvée voor mousserende wijn. Elke fles bevat tot wel dertien verschillende theesoorten, van fijne witte tot krachtige zwarte thee. Het resultaat? Een fles vol ongelofelijke kwaliteiten van thee met de diepte, bubble en frisheid van champagne. Geen of laag in alcohol én biologisch!

Iki Lemongrass & Thai Sweet Basil

Iki Lemongrass & Thai Sweet Basil

Chef Kelvin Lin bestormde de afgelopen jaren de toonaangevende restaurantgidsen met zijn restaurant Nayolie in Voorschoten, waar hij de modern Aziatische keuken voert en bekend staat om zijn smaakexplosies op het bord! Samen met iKi Beer is hij de samenwerking aangegaan en heeft hij twee gastronomische bieren gecreëerd. Traditiegetrouw zijn ook de nieuwe aanwinsten ambachtelijk gemaakt en gebrouwen met groene thee. De ‘Lemongrass’ is een fris en kruidig bier met een lage zuurgraad, dat door het verse citroengras een echte smaakexplosie geeft. De ‘Thai Sweet Basil’ heeft frisse tonen van basilicum en munt en stuift het glas uit door zijn geurigheid.

Bekijk meer wannahaves in ons laatste magazine!

Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor het najaar

Kracht van het najaar

Het najaar heeft iets bijzonders. In dit seizoen van uitersten, vol smaak en beleving, ervaren we samen de kracht van het najaar.

Laat u inspireren