Wild van het najaar

Najaarsmagazine 2020

Wij zijn wild van het najaar! De herfst staat traditioneel in het teken van intense, volle smaken, ingrediënten met prachtige warme kleuren en sfeervol samenzijn. In dit magazine vertellen we u vol enthousiasme over de plekken waar wij onze mooie producten vandaan halen, hoe onze chefs én onze klanten er typische en verrassende herfstgerechten mee maken en waarmee u die fijne najaarssfeer creëert.

Zo leest u over pompoen en paddenstoelen, ultieme herfstklassiekers, vertellen onze klanten over hun liefde voor wild en delen onze chefs alle ins en outs over de klassieke bereidingstechnieken stoven, roken en pekelen. Ga mee op reis en lees de verhalen van onze gepassioneerde leveranciers en hun producten. Lees over prachtige wijnen en wijnhuizen, pure smaak heeft altijd een verhaal. Na het lezen van dit magazine bent u vast net zo wild van het najaar als wij!

Lees ons Najaarsmagazine 2020
HANOS Najaarsmagazine 2020
Pompoen | HANOS

Pompoen

Pompoen is misschien wel de ultieme najaarsgroente. Het vruchtvlees varieert van nootachtig en kruidig tot heerljk zoet van smaak. De schil in prachtige warme herfstkleuren varieert van diepgroen tot helder oranje. Onze specialisten selecteerden een aantal mooie soorten, met een eigen vorm en eigen smaak. We laten u graag zien waar wij onze pompoenen vandaan halen én geven u graag inspiratie voor heerlijke gerechten.

Lees meer
Roken | HANOS

Roken

Er zijn veel verschillende manieren om rook te verwerken in uw gerechten. Klassiek warm roken of koud roken met verschillende soorten hout voor bijzondere, diepe smaken. Met een rookpistool brengt u de rook zelfs aan tafel. Met rook geeft u smaak én beleving aan uw dranken en gerechten!

Alles over roken

Stoven | HANOS

Stoven

Tijd om te stoven! Het vraagt een beetje geduld, maar stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.

Alles over stoven

Pekelen | HANOS

Pekelen

Pekelen een ouderwetse kooktechniek? Allang niet meer! Deze traditionele conserveringsmethode heeft zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Vlees en vis worden niet meer alleen gepekeld om de houdbaarheid te verlengen, maar ook om meer smaak en malsheid te geven.

Alles over pekelen

Glass of 2017 | HANOS

Glass of 2017

De kwaliteit van de druif en de kennis en invloed van de wijnmaker spelen een cruciale rol bij het maken van een goede wijn. Maar al zijn beiden uitstekend, uiteindelijk draait het allemaal om de natuur. Als de klimaatomstandigheden niet gunstig zijn, heeft dit logischerwijs invloed op de wijn. Zo levert elk wijnjaar unieke wijnen met een eigen smaak en karakter op. De vorst in april dreigde even roet in het eten te gooien, maar door het snelle en correcte handelen van de wijnmakers kunnen we zeggen dat de Bordeaux oogst van 2017 meer dan bijzonder is. Mooie, elegante wijnen met een verbluffend bouquet.

Lees meer over dit bijzondere wijnjaar én over deze unieke regio, die bekend staat als het grootste gebied van kwaliteitswijnen ter wereld.

Lees meer

Najaarskazen | HANOS

Najaarskazen

De herfst is het perfecte seizoen voor romige en volle smaken. De unieke smaken van kaas, van zacht tot uitgesproken, passen hier perfect bij. Onze kaasmeester selecteerde acht mooie kazen uit verschillende streken die het uitstekend doen op een kaasplankje in het najaar.

Bekijk najaarskazen

Najaarsdesserts | HANOS

Najaarsdesserts

Patisserie met zoete en kruidige smaken past helemaal bij het warme gevoel van het najaar. Onze patissier selecteerde heerlijke kant-en-klare desserts, gemaakt met romige boter, fijne specerijen en heerlijke karamel. Perfect voor op uw herfstmenu!

 

Bekijk najaarsdesserts

Najaarslikeuren | HANOS

Najaarslikeuren

Een warme en kruidige likeur na een maaltijd is een heerlijke afsluiter van een gezellige avond. Onze specialisten selecteerden tien likeuren op basis van noten en specerijen. Serveer ze puur, bij de koffi e of verwerk ze in een dessert of cocktail. Warme en gelukzalige avonden gegarandeerd!

Bekijk najaarslikeuren

Tour culinair | HANOS

Tour culinair

Een rondje langs onze bijzondere leveranciers

Wij gingen langs bij een aantal van onze bijzondere leveranciers en gaven hun het woord. Zij vertellen u graag over hun werkwijze!


Lees de verhalen

Wat staat er op de kaart? | HANOS

Wat staat er op de kaart?

Wild op de menukaart

Niet alleen HANOS wordt wild van wild. Verschillende restaurants in Nederland en België ook. Zij delen hun wilde verhalen én wat absoluut niet mag missen op de kaart in het wildseizoen.

Laat u inspireren
UHP | HANOS

UHP

'UHP' staat voor Ultra High Pressure. UHP is een conserveringstechniek voor voedingsmiddelen en wordt ook wel 'High pressure processing' (HPP) of 'hogedrukpasteurisatie' genoemd. Kenmerkend voor deze techniek zijn de lage temperatuur en hoge druk. Lees meer over deze interessante conserveringstechniek.

 

Meer over UHP

Bonemasters | HANOS

Bonemasters

Bonemasters specialisten uit Nederland zijn echte pioniers als het gaat om het maken van fond, jus en glace van de hoogste kwaliteit. Zij beheersen de traditionele kunst van het fond maken tot in de perfectie, en gebruiken alleen verse en bovendien lokale ingrediënten. Fonds met het gemak van kant-en-klaar en de smaak van huisgemaakt!

Bekijk het aanbod

Hidde de Brabander | HANOS

Hidde de Brabander

Patissier Hidde de Brabander is eigenaar van patisseriemerk 'Dreams of Magnolia' en is regelmatig als chef te zien op televisie bij 24Kitchen en in zijn eigen programma 'De Brabander bakt'. In 2018 ontving hij de titel 'Meester Patissier'. Lees alles over deze patissier en bekijk zijn livestream en inspirerende recepten die hij met u deelt.

Laat u inspireren


Meer inspiratie?

Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar!

Uw dichtstbijzijnde vestiging