Deelnemers HANOS Gouden Koksmuts 2018 bekend

Apeldoorn, 30 oktober 2017

HANOS is de trotse sponsor van de Gouden Koksmuts

Op maandag 8 januari 2018 strijden bekende chefs weer om de hoogste onderscheiding voor Nederlandse koks: de HANOS Gouden Koksmuts. Dit doen zij tijdens de Horecava 2018 in de RAI.

De deelnemende teams
De chefs die met elkaar wedijveren om de HANOS Gouden Koksmuts zijn:
•    Marco van der Wijngaard van Restaurant ‘t Amsterdammertje*
•    Dennis van den Beld van Landgoed Hotel Het Roode Koper*
•    John Kocken van Restaurant De Heer Kocken*
•    Mathijs Mulder van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek*
•    Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant**
•    Davy Roord van Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink*
•    Marco Helsloot van Hotel & Restaurant Merlet*
•    Jeroen Brouwer van Restaurant De Loohoeve
Alle chefs worden ondersteund door 2 souschefs.

Befaamde jury
De vakjury bestaat dit jaar wederom uit Thomas Bühner, chef-kok van restaurant La Vie*** in Osnabrück, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf en Frank Fol, President Meesterkoks België. Nieuw in de jury is Cees Helder, de eerste chef-kok met drie Michelinsterren in Nederland.

Blackbox
Tijdens de wedstrijd om de HANOS Gouden Koksmuts gaan de deelnemende teams, bestaande uit drie personen, de strijd aan door vier gerechten te creëren op basis van een zogenaamde 'Blackbox'. Pas de dag van de wedstrijd ontvangen zij deze Blackbox, waarin de ingrediënten zitten waarmee zij hun vier gangen binnen bepaalde tijd moeten koken en presenteren aan de jury.

HANOS hoofdsponsor
De Gouden Koksmuts is onderdeel van de NK Wedstrijden. Deze worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde in samenwerking met de Horecava. HANOS is sinds 2016 de hoofdsponsor van de Gouden Koksmuts, wat inhoudt dat er uitsluitend met HANOS-assortiment gekookt wordt tijdens de wedstrijd.

Bekijk het verslag van vorig jaar