FoodXperience organiseert Greenboxchallenge

ban_greenboxchallenge_greenbox

Zes regio’s, dertig chefs, geheime ingrediënten en één uitdaging: dat is het recept voor de Greenboxchallenge die de komende zes weken wordt gehouden in verschillende HANOS groothandels.

Unieke receptenchallenge

De Greenboxchallenge is een unieke, creatieve receptenchallenge die draait om inspiratie. De deelnemende chefs dagen elkaar uit om te werken met bijzondere, verse ingrediënten met een duurzaam karakter. Deze ingrediënten worden verwerkt in een gerecht waarin de kookstijl en filosofie van de chef duidelijk naar voren komen. Hierbij moet de no-waste filosofie in acht worden genomen: in het recept wordt zoveel mogelijk van het hoofdingrediënt verwerkt, óf de chef geeft tips aan zijn collega’s over zijn manier van restverwerking van het product.

Winnen door te inspireren
Elke week doet de Greenboxchallenge een andere regio aan, waar andere chefs met een ander hoofdingrediënt werken. Dit ingrediënt wordt gekozen door hun voorgangers die de Challenge de week ervoor hebben gedaan. Er zal dan ook geen winnaar gekozen worden: chefs winnen door inspiratie en kennis van elkaar op te doen.

Geslaagde kick-off

Op dinsdag 13 september was de kick-off van de challenge. De eerste groep van 5 chefs presenteerden hun gerechten met het hoofdingrediënt ‘Iberico vlees’ in Studio Senses Zwolle. Benieuwd? De recepten vindt u nu terug op www.foodXperience.com!

De zeer geslaagde dag eindigde met het uitdagen van de volgende groep chefs. Bent u benieuwd met welk ingrediënt zij volgende week zullen werken? Houd dan onze social media kanalen in de gaten!

Bekijk de video van week 1