Oesters

Ode aan de oester

Duik in de zilte wereld van oesters. Ontdek de unieke smaken van verschillende oestersoorten terwijl we onze ultieme serveer- en pairingsuggesties met u delen.


Tips voor de feestdagen


Oester tapasbox

Oester tapasbox

Een Tapas Geay-box van Oesterhuis Geay, met daarin drie heerlijke oesterparels en een oestermes. Dit assortiment omvat:
  1. Fine de Claire
  2. Spéciale Geay
  3. La Friandise

Bekijk tapasbox

Cap Horn

Cap Horn

Madame Julie en Monsieur Sébastien vertegenwoordigen de vijfde generatie oesterproducenten. De oesterparken liggen verspreid langs de westelijke en oostelijke kust van Île de Noirmoutier, waar de voortdurende waterstroming zorgt voor een overvloed aan plankton, wat de oesters ten goede komt. De echte Fines de Claires zijn zilt en rijk aan mineralen met vlees dat een groene tot turquoise blauwe tint heeft.

Voor de feestdagen worden ze speciaal verpakt in een mandje van zes stuks, compleet met een oestermes.

Bekijk mandje


Oestersoorten

Maak kennis met ons uitgebreide, internationale assortiment oesters.

Fine de Premier

Irish Oysters Fines komen uit Ierland, waar het koele zeewater en het klimaat ideaal zijn voor oesterkweek. Ze worden geoogst in twee verschillende gebieden met elk hun eigen karakter, wat resulteert in spannende smaaknuances.

Fine de Normandie

De Fines de Normandie zijn zowel smakelijk als authentiek. Kleine oesters worden in oesterzakken geplaatst en gekweekt op tafels langs de Normandische kust. De woeste golven en de wind dragen bij aan de karakteristieke smaak van deze creuses.

Spéciale Poget

De Poget begint zijn groei in het beschutte bekken van Marennes-Oléron en reist vervolgens naar de kusten van Normandië, waar de wilde golven hun schelpen bleken en hen voorzien van voedzaam voedsel. In september keren de oesters terug naar Charente-Maritime, waar ze verder rijpen in de Claires.

Spéciale Geay

Spéciales Geay vereist een kweek van drie jaar: het eerste jaar als larve en het volgende twee jaar in de kweekparken bij Utah Beach in Noord-Normandië. De Geay wordt op tafels gekweekt in zakken, waarbij ze regelmatig worden omgekeerd om de groei te bevorderen en de schelp te vormen.

Zeeuwse platte oester

De Zeeuwse platte brengt een vijfjarige periode in alle rust door op de voedselrijke bodem van het Grevelingenmeer voordat ze klaar is voor consumptie. De grootte van de platte oester wordt aangeduid met nullen, waarbij meer nullen duiden op een grotere oester.

Zeeuwse creuses

Geïntroduceerd vanuit Japan in de Oosterschelde worden de creuses gekweekt op de veenachtige bodem van de Oosterschelde, waar het hoge kalkgehalte in het water resulteert in een sterke schelp met een opvallende ovale en grillige vorm.

Ostras de Aveiro

Wanneer u aan Portugal denkt, komen oesters misschien niet direct in u op. Toch worden er in het schilderachtige oude havenstadje Aveiro, ook wel het ‘Venetië van Portugal’ genoemd, oesters van uitstekende kwaliteit gekweekt. De Ria de Aveiro biedt ideale omstandigheden voor oestergroei.

Especial Laureano

De Especial Laureano wordt gekweekt in een zuiveringssysteem in Galicië, Spanje. Zijn schaal heeft een grijze/ beige kleur en het vlees is wit tot roomwit. ‘Mariscos Laureano’ is een bekende oesterkweker in Spanje en levert deze oesters aan het Koninklijk Huis van Spanje.

Gegratineerde oesters

Gegratineerde oesters

Een Franse creuse die met zorg is geopend en schoongemaakt en vervolgens is overgoten met een traditionele Fine Champagne saus. Daarna is de oester direct ingevroren. Voor service, haal het gewenste aantal oesters uit de vriezer en bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de oesters 7 minuten in een oven op 180°C en geniet van klassieke gegratineerde oesters.

Ontdek ons volledige assortiment

Naast bovenstaande uitgelichte oesters, vindt u in ons assortiment nog veel meer oesters uit verschillende landen.

Bekijk alle oesters

Pairingsuggesties

Onze specialisten geven u een drietal suggesties voor dranken die goed combineren met de zilte smaak van oesters.


Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus 43°

Drumshanbo Gunpowder Irish Gin Sardinian Citrus 43°

Gedistilleerd met ‘Sa pompia’ uit Sardinië, één van ‘s werelds zeldzaamste citrusvruchten. Wordt met de hand gemaakt in The Shed Distillery in Drumshanbo. Deze gin heeft een exotische smaak met een lange, mysterieuze afdronk en is de perfecte basis voor een gin-tonic bij oesters of probeer een druppel als verrassende garnering!

Bekijk de gin

Louis Jadot Chablis

Louis Jadot Chablis

Als we aan oesters denken, denken we natuurlijk aan Chablis - een klassieke combinatie! De heerlijke aroma’s van citroen, appel, perzik en tropisch fruit, de subtiele zuren en de zachte, lange afdronk vullen oesters perfect aan.

Bekijk de wijn

Heidsieck Monopole White Top Blanc de Blancs

Heidsieck Monopole White Top Blanc de Blancs

Een andere klassieke combinatie met oesters is Champagne! De White Top van Heidsieck onthult aroma’s van acacia en meidoorn, gevolgd door hints van steenfruit, nectarine en perzik. In de mond proeft u dezelfde steenfruittonen en witte bloemenaroma’s, met een subtiele hint van vanille in de afdronk.

Bekijk de wijn

Oesters dranken

Meer dranken voor bij uw oesters

Naast bovenstaande selectie vindt u bij HANOS nog veel meer dranken die goed combineren met oesters. Bekijk ons volledige assortiment dranken, of kom naar één van onze vestigingen waar onze specialisten u graag helpen met de perfecte drank voor bij oesters.

Bekijk alle dranken

Oesterrecepten

Aan de slag met oesters in recepten? Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u verschillende serveersuggesties voor oesters en recepturen waarin oesters zijn verwerkt. Laat u inspireren!

Bekijk de recepten


Meer inspiratie:

Inspiratie voor de winter

Inspiratie voor de winter

Inspiratie voor de winter