De kaart van Restaurant 't Regthuys

Jullie hebben veel vaste gasten?

“Ja, je mag wel spreken van een heel hechte club van fans. 80 tot 90 procent van onze gasten komt regelmatig dineren. Naast de seizoenskaart hebben we menu’s, ook met dagverse ingrediënten. Een menu van 3 gangen kost €38,50, een menu van 5 gangen € 59,50. Wij schatten dat zeker 80 procent kiest voor het menu.”

Mag je spreken van ouderwetse gastvrijheid?

“We koken op niveau. In Lekker prijzen ze onze prijs-kwaliteitverhouding. Wij gaan er inderdaad absoluut voor dat de gastvrijheid moet zijn zoals deze vroeger was. Hoe vaak maak je niet mee dat er bij binnenkomst niemand is die je hartelijk begroet? Wij nemen altijd de jassen aan als de gasten binnenkomen. Als de gasten vertrekken, begeleiden we hen ook.”

En als de gast eenmaal zit?

“Bij het aperitief serveren wij een mooie smaakmaker. Daarna volgen er drie amuses. En wij serveren standaard brood. Dat gebeurt allemaal kosteloos. Het is mede onderdeel van de service van het huis.”

Het witte linnen blijft op tafel?

“Ja, wat dat betreft onderscheiden we ons door tegen de trend in te gaan. Veel betere restaurants halen de kleden van tafel en stappen over op tafellopers. Wij doen het juist net andersom. Vroeger toen hadden wij juist lopers, maar op een goed moment zijn we overgestapt op linnen tafelkleden. Moderniseren? Nee, niet te drastisch in elk geval. Het thuisgevoel moet blijven. Daaraan willen we zo min mogelijk veranderen.”

lof_hc07_2016_747x747_regthuys_maarn_01_2016.jpg