Sharing dinner

Sharing dinner

Combineer en serveer de highlights van uw keuken

De menukaart is een beetje uw visitekaartje, waar u zoveel mogelijk gasten kennis mee wilt laten maken. En die gasten willen kennis maken met zoveel mogelijk van uw gerechten. Echter, ze moeten toch een keuze maken en dat kan soms lastig zijn. Daarom bieden steeds meer restaurants een sharing dinner aan. Het is een ideale manier om uw gasten meerdere gerechten uit uw keuken te laten proeven.

Wat is sharing dinner?

Het is een beetje zoals tapas. In plaats van een groot gerecht, biedt u uw gasten meerdere kleinere gerechten aan. Maar bij sharing dinner worden de gerechten niet aangeboden door middel van kleine schalen en borden, waarbij de gast de mogelijkheid heeft om in een bepaald tijdbestek te blijven bestellen. Het idee is juist om meerdere kleine gerechten aan te bieden op zo'n manier dat ze als het ware één gerecht vormen voor velen en in één gang worden uitgeserveerd. Daarbij bepaalt u de samenstelling. U kiest de gerechten waar uw keuken in uitblinkt en presenteert deze op een passende wijze.

Bekijk hieronder enkele recepten afkomstig van FoodXperience, die u kunt serveren bij een sharing dinner.

De Maillard-reactie

Hertenrack en sous-vide gegaarde groenten

Bekijk recept

ban_nws_sharing_dinner_plank_1904_747x498.jpg

Plank met molensteenbroodje en epoisse

Bekijk recept

ban_nws_sharing_dinner_calamares_1904_747x498.jpg

Gebakken calamares met saus van nanmi togarashi

Bekijk recept

Voordelen van het sharing dinner concept

Het grootste voordeel is dat u zelf een best of kunt samenstellen, waar bovendien meerdere gasten tegelijkertijd aan een tafel van kunnen genieten. Onder het genot van een bijpassend drankje, zullen zij ongetwijfeld uw culinaire hoogstandjes onderling recenseren. En dat levert u indirect ook weer waardevolle informatie op. Als u al deze ervaringen naast elkaar legt, kunt u uw sharing dinner concept steeds verder perfectioneren.

Vind de juiste presentatie

Een belangrijk onderdeel is de presentatie. Sharing dinner moet één gerecht vormen, dat toegankelijk is voor een gehele tafel. Gebruik grote borden. Stem daarbij het materiaal af op de gerechten. Kies een bijpassend servies en bestek, komend uit een en dezelfde serie. Creëer een gezamenlijke beleving. Uniformiteit in presentatie en pluriformiteit in smaak. Dát is sharing dinner.

In ons assortiment non-food vindt u alle producten die u kunnen helpen om voor de perfecte presentatie. De keuze voor kleur, vorm en materiaal zijn daarbij zeer divers. Onze 3 tips:

  1. Borden en schalen met opvallende maten. Lange, smalle presentatieschalen geven uw gerechten direct wat extra cachet.
  2. Melamine is licht en onbreekbaar. Bij sharing diner kan het zijn dat uw personeel grote borden en schalen moet uitserveren. Melamine is dan een goede keuze.
  3. Ga voor sfeervol hout. Houten planken zijn nog altijd populair. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten en eventueel voorzien van tekst.

Wilt u liever persoonlijk advies? Op de non-food afdeling van uw HANOS groothandel kunnen ze u alles vertellen over de mogelijkheden.