Preventief onderhoud keukenapparatuur

In deze onzekere tijden staat uw keukenapparatuur wellicht voor een langere tijd stil. Preventief onderhoud is dan van groot belang. De servicemanager van Van Gestel geeft u zeer bruikbare tips om uw keukenapparatuur in goede conditie te houden.

Het langdurig stilstaan van keukenapparatuur kan zorgen voor schade aan de onderdelen. Een grondige reiniging en onderhoud, zoals het ontkalken en het verversen van de olie, is bij veel apparaten noodzakelijk.

De meeste apparaten in de keuken kunnen er tegen om een langere tijd stil te staan. Echter, er zijn een aantal apparaten die tijdens een langere periode van stilstand extra aandacht nodig hebben.- Het is verstandig om minimaal één keer per week de keuken in te gaan voor het onderhoud van enkele apparaten.

Lees hieronder per apparaat kort de tips of bekijk de video waarin de servicemanager van Van Gestel de tips verder uitlegt.

Koelers en vriezers

Koelers en vriezers

Wanneer koelkasten en vriezers aan blijven staan, is het van groot belang de verdampers goed schoon te maken. U kunt deze apparaten het beste schoonmaken met een handborstel of stofzuiger.

Wanneer koelkasten en vriezers uit gaan, is het van belang deze van zowel binnen als buiten goed schoon te houden. Laat de deuren open of op een kier staan. Luister bij het aanzetten goed of de ventilatoren bovenin gaan draaien en de machine weer veilig opstart.

Vacuümmachine

Vacuümmachine

Bij een vacuümmachine is een tweeledige controle op de olie van belang. Ten eerste een controle op het oliepeil. Wanneer deze te laag is, is het noodzakelijk deze bij te vullen.

Ten tweede is het belangrijk te controleren op de kleur van de olie. Heeft de olie een witte of grijze gloed? Laat dan het schoonmaakprogramma draaien. Een witte of grijze gloed betekent dat er te veel water in de olie zit, wat tot roest kan leiden.

Speciaal voor het onderhoud van de vacuümmachine raden wij aan:

Combisteamer

Combisteamer

Het is belangrijk om éénmaal per week de combisteamer aan te zetten op een programma met stoomfunctie. Een half uurtje is voldoende. Wanneer u dit niet doet, kan het zijn dat de rubbers uitdrogen en er lekkage ontstaat op bijvoorbeeld het bedieningspaneel. Dit met alle gevolgen van dien.

Vaatwasser

Vaatwasser

Het is belangrijk de vaatwasser aan te laten staan en deze éénmaal per week te laten draaien met vaatwasmiddel. Ook bij een vaatwasser kan het uitdrogen van rubbers leiden tot lekkage op de besturing van de machine. Vaak zit er ook een waterontharder bij. Het is van belang deze ook regelmatig te spoelen.

Koffiemachine

Koffiemachine

De koffiemachine kan veilig uitgezet worden. Wat wel van belang is bij het opstarten, is dat deze rustig wordt opgestart in stand 1 en er rustig wordt opgeschakeld naar stand 2. Daarnaast is het van belang de machine volledig te ontluchten. Tip voor de reiniging: gebruik de koffiemachinereiniger van Ecologiq.


Het juiste schoonmaakmiddel

Heeft u de juiste schoonmaakartikelen voor het reinigen van uw keuken? Het hygiëneconcept Ecologic omvat alles dat u nodig heeft, van machinale vaatwas tot keukenreinigers en van poetspapier tot aan schoonmaakgereedschappen.

Ecologic, hét HANOS hygiëneconcept

Ecologiq

Het HANOS hygiëneconcept: Ecologiq. Met ons hygiëneconcept, vol ecologische schoonmaakmiddelen, kunnen wij u compleet ontzorgen. Dit concept is gebouwd op drie pijlers: 100% veilig, ecologisch en schoon.

Alle schoonmaakmiddelen zijn ecologisch en dus goed voor het milieu. Daarnaast zijn de producten sterk geconcentreerd. De doseerflessen en Smart Dosing Technology zorgen voor enorme productbesparingen.

Lees meer

Een professionele keuken kan niet zonder goede en juiste apparatuur. Samen met onze partner Van Gestel Grootkeukentechniek vertellen wij daar graag meer over. Lees meer over keukenapparatuur bij HANOS.