OYESTER44

Original Dutch Maritime Vodka

OYESTER44® is de eerste en enige vodka ter wereld met een uniek oesterdistillaat en botanicals met gefilterd Oosterscheldewater. Dit lokale, pure en smaakvolle distillaat combineert perfect met seafood. Ook maakt u met de vodka met haar delicate en onderscheidende maritieme smaak unieke cocktails.

Bekijk het product

OYESTER44 is een craft vodka met een unieke 'terroir', gebaseerd op een neutrale graanalcohol met delicate infusies van Imperial Oestersm druppels gefilterd Oosterscheldewater, frisse distillaten van verveine en citroenmelisse en een tinctuur van biologische potaardappeltjes. OYESTER44 is van nature glutenvrij. OYESTER44 wordt in kleine batches gedistilleerd op een zelf ontworpen en gebouwde distilleerkom. De distilleerderij ligt in de oude vissershaven van Bruinisse, letterlijk vier stappen van de Oosterschelde. Alle ingrediënten komen van lokale telers en kwekers uit Brabant en Zeeland, zijn 100% natuurlijk en duurzaam geteeld gecertificeerd en worden volledig met de hand verwerkt voor het eindproduct. Puurder kan niet.


Het verhaal

De OYESTER44 maritieme vodka is ontwikkeld door Chris Liebau in samenwerking met Meester Distillateur Meinderd Kampen. De ontwikkeling komt voort uit de pure passie die Chris heeft voor zijn geboortestreek, West-Brabant, en voor de Oosterschelde en alle fantastische producten die deze streek te bieden heeft. De letters 'YE' in OYESTER44 staan voor het Zeeuwse vissersdorp Yerseke. De lokale vissersboten dragen deze letters op haar romp ter herkenning van hun thuishaven. De '44' staat voor het alcoholpercentage van de vodka.

Bij ‘De Oesterij’ van de familie Dhooge in Yerseke worden de oesters gekweekt die worden gebruikt voor het distillaat in de vodka. De familie Dhoogte kweekt als sinds 1906 mosselen en oesters in Yerseke en serveren hun eigen producten op de historische oesterputten aan de Oosterschelde.

OYESTER44 | HANOS

Combineren

OYESTER44 is specifiek ontwikkeld om te combineren met schaal- en schelpdieren. Met name rauwe, gegrilde, gestoomde, gebakken of gefrituurde oestes of een plateau fruits de mer. Verder combineert de vodka goed met mosselen, gerookte vis, sushi en kaviaar.

Drinksuggesties

  • Heerlijk om puur en licht gekoeld te drinken, bijvoorbeeld geserveerd met olijf en augurk.
  • Perfecte basis voor een hartige Bloody Mary met origineel garnituur.
  • Vodka Martini met Noilly Prat.
  • Vodka Tonic. Het beste met een hele droge, milde tonic of met een Yuzu tonic van East Imperial.
  • Moscow Mule met een pittige Ginger Beer.
  • Origineel in een heerlijke zomerse combinatie in combinatie met klassieke Hero Cassis, gemaakt met gefermenteerde Zeeuwse zwarte bessen.

Recepten

OYESTER44 leent zich uitstekend om de mooiste gerechten en cocktails mee te maken. Wij lichten een aantal inspirerende recepten voor u uit.

Bloody vodka OYESTER44

Bloody Yakuza


Bekijk recept

Espresso martini OYESTER44

Espresso Martini


Bekijk recept

Oyester mule OYESTER44

Oyester Mule


Bekijk recept

Vodka tatanka OYESTER44

Vodka Tatanka


Bekijk recept

Vodka yuzu tonic OYESTER44

Vodka Yuzu tonic


Bekijk recept

Zeeland Fizz OYESTER44

Zeeland Fizz


Bekijk recept


Bent u nog geen klant?

Word nu klant van HANOS en krijg toegang tot het grootste en meest exclusieve assortiment voor al uw horecabenodigdheden in onze 20 groothandels én online.

Direct klant worden