Patisserie

De wondere wereld van chocola, desserts en decoratie

Patisserie is de ambacht van het banketbakken. Dan hebben we het over zoete en decoratieve versnaperingen. Denk aan chocolade, slagroom en hazelnootpasta. Ons culinair team neemt u graag mee in een aantal trends op dessertgebied. Eén hoofdingrediënt wordt bijvoorbeeld op diverse manieren in verschillende structuren bereid. En ons assortiment is uitgebreid met verschillende exclusieve nieuwe producten, zoals de 'Under Construction'-lijn chocoladeproducten van Gideaux.

Culinaire desserts

Inspiration by creation

Al zeven jaar is Maurits van der Vooren sous-chef van restaurant Latour* (Grand Hotel Huis ter Duin). We interviewden Maurits over zijn passie: desserts creëren.

Lees het interview

Exclusief assortiment Gideaux

Exclusief bij HANOS: Gideaux

Met trots presenteren wij u het assortiment van Gideaux. Van zijn lijn holle chocoladevormen 'Under construction' tot zijn bonbons 2.0 genaamd 'Senses'.

Bekijk het assortiment

Callebaut | De chocolademaker

De chocolademaker

Octaaf Callebaut erfde zijn passie voor goede smaak van zijn grootvader. Maar hoe werd hij dé Chocolademaker die het perfecte chocoladerecept creëerde?

Lees het hier

ban_spc_patisserie_airbrusher_1610_747x498.jpg

Airbrushset

Complete airbrushset, voor het strak afwerken van desserts en taarten (zonder kleurstoffen). Werkt met alle vloeibare kleurstoffen uit ons assortiment en is ideaal voor de professionele gastronomie.

Lucht wordt via een slang naar het airbrushpistool gestuurd. Dan gaat de lucht via het airbrushpistool met de kleurstofhouder naar een kleine naald. Door middel van het aantrekken van de hendel wordt de kleurstof op uw creatie gesproten. Alle onderdelen zijn eenvoudig te reinigen.

Bekijk de Airbrushset


FoodXperience

Culinair dessert met karamel

Natuurlijk hebben we voor u ook tal van overheerlijke patisserie recepten! Op FoodXperience nemen wij u mee in de wondere wereld van chocolade, desserts en decoratie.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Gel van perenstroop en -puree (heerlijk bij een kaasplankje)
  • Semifreddo van Cara Crakine (een typisch Italiaans dessert)
  • Chocolade-moelleux (met een solide buitenkant en een zachte kern)

 

Bekijk alle patisserie recepten op FoodXperience