Tips van onze patissiers
Bij HANOS vindt u een zeer compleet patisserie-assortiment: van grondstoffen voor de banketbakkers en patissiers, tot vele uitstekende kant-en-klaar producten voor uw gemak. Alle ingrediënten zijn geselecteerd op hun kwaliteit en natuurlijke smaak, de beste basis voor uw creaties.
Onze patissiers beschikken over veel vakkennis en geven u graag wat nieuwe producttips om uw gasten te betoveren met de mooiste desserts. Van een mini tartelettes tot velvet spray en van frambozenpoeder tot rice crispies. Wilt u meer productinformatie of hulp bij uw dessertkaart? De specialisten in onze HANOS-groothandels helpen u graag verder.
Uitgelicht
Chocolademakers: Chocola waar de smaak van de boon centraal staat
Chocolatemakers wil mensen laten zien hoe échte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In hun fabriek in Amsterdam doen ze alles zelf. Ze zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze alles zo duurzaam mogelijk doen. De hoge kwaliteit biologische cacao wordt direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek gekocht. Voor een goede en eerlijke prijs. Het branden gebeurt in eigen huis en daar wordt dan ook de tijd voor genomen. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en écht lekker.
Meer tips van onze patissiers
MINI TARTELETTE
Deze bakjes zijn ideaal voor uw gerechten: van aperitief tot aan dessert. De mini tartelettes zijn 38 mm en u kunt ze, zowel warm als koud, gebruiken voor bijvoorbeeld een amuse of (borrel) hapje.
GEVRIESDROOGD FRUIT
Deze gevriesdroogde stukjes fruit zijn extra crispy gemaakt. Daardoor zijn ze beter te verwerken in of op desserts.
Tip: infuseer ook in een likeur voor een intense smaak.
CHOCOLADEKOGELS
Wilt u een verrasend dessert serveren? Wat dacht u van deze XL chocoladekogels? Vul ze met bijvoorbeeld ijs of parfait en giet er aan tafel warme chocoladesaus over, zodat het dessert tevoorschijn komt.
NEW TEX
New Tex biedt innoverende producten om onder andere textuur aan te brengen in desserts.
25215990 | COLD GEL
Cold gel is een koud oplosbare gelatine variant, waarmee u eenvoudig een ‘gel-achtige’ massa creëert. Groot voordeel: cold gel is ook stabiel in combinatie met zuren.
25215970 | CREAM GEL
Creamy gel is een blend van een aantal zetmelen, is zowel warm als koud te gebruiken en geeft een romig mondgevoel, zonder veel smaak van de massa weg te halen. Tip: gebruik creamy gel als emulgator in room- en sorbetijs.
VELVET SPRAY
Gekleurde cacaoboter waar u een fluweelachtige look mee kunt creëren. Met deze velvetspray op basis van cacaoboter geeft u elk (bevroren) dessert een fluweelachtige look.
Verwerk de spray op kamertempratuur (of plaats even in bain marie) zodat hij goed vernevelt. Nevel niet te dicht op het product voor het beste effect. De spray werkt het best op een bevroren basis.
FRAMBOZENPOEDER
Dit frambozenpoeder wordt gemaakt van verse frambozen. Deze worden gedroogd tot poeder en vermalen. Intens van smaak en breed inzetbaar in recepten waar u geen vloeistof kunt verwerken.
PECCA
Pecca is een geleermiddel voor onder andere paté de fruit. Voor het basisrecept hiervan heeft u het volgende nodig: 2 kilo vruchtenpuree, 500 gram pecca, 4 kilo suiker en 75 gram citroenzuur poeder.
RICE CRISPIES
Deze mini krokante rijstballetje zijn breed inzetbaar. Gebruik ze bijvoorbeeld als garnituur of als crispy accent in bonbons. Recepttip: krokant van limoenchocolade
MEER UITGELICHTE PRODUCTEN
Meer over patisserie bij HANOS
Ontdek de wereld van patisserie bij HANOS. Maak kennis met ons unieke assortiment en laat u inspireren!