Proef&Beleef

Wij laten u graag persoonlijk kennismaken met onze producten. Daarom hebben we Proef&Beleef in het leven geroepen: u kunt doorlopend verschillende producten ruiken, voelen en proeven van de Proeftafels op onze verschillende afdelingen. Elke twee weken kunt u hier kennis maken met andere producten. Onze medewerkers staan natuurlijk voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Daarnaast organiseren we regelmatig Proef&Beleefdagen. Onze groothandels zijn tijdens deze dagen elke keer in een ander thema uitgedost met nog meer proeftafels. Hier vindt u niet alleen producten, maar ook kleine gerechtjes met verrassende smaakcombinaties en bereidingswijzen.


De Proeftafels

AGF

ban_nic_hc06_p&b_agf_1703_747x498.jpg

Verse atjar niet te versmaden
Atjar (Indonesisch voor zoetzure groenten) wordt als zuur bijgerecht gegeten. Er zijn vele soorten atjar met meerdere groenten. De verse atjar tjampoer (tjampoer = gemengd) op de AGFafdeling is gemaakt van alleen witte kool en wortel. Onze Limburgse leverancier gebruikt alleen puur natuurlijke grondstoffen en een zelfgemaakte opgiet. De atjar valt op door zijn knapperigheid en de prima zoet-zuurverhouding. Deze laatste zorgt ervoor dat de smaak in de mond blijft hangen.

Atjar tjampoer
emmer 1550 ml 34700002

Zuivel

ban_nic_hc06_p&b_kaas_1703_747x498.jpg

2,5 jaar gerijpte Parmezaan
Parmigiano-Reggiano is een wereldberoemde kaas, gemaakt volgens eeuwenoude tradities en rijk aan calcium, vitamine A, B en proteïnen. Zowel de productie van de melk als de kazen vindt plaats in de provincies Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna ten westen van de rivier Reno en Mantua ten oosten van de Po. Dit alles wordt bewaakt en gecontroleerd door het Consortium.
‘Parmareggio 30 maanden gerijpt’ is een bijzondere kaas met een sterke, maar goed gebalanceerde smaak en een intens aanhoudend aroma. De beste kwaliteit melk en extra lange rijping maken deze kaas uitzonderlijk goed. Lekker bij een goed glas wijn en bij veel culinaire creaties.

Parmigiano-Reggiano
30 maanden gerijpt
herkomst: Italië
stuk ca. 850 gram | 40704230

Patisserie

ban_nic_hc06_p&b_patisserie_1703_747x498.jpg

Longuer lekker en veelzijdig

De patissiers van HANOS helpen u graag bij het samenstellen van uw dessert of buffet. De longueurs (Frans voor langgerekt) uit de HANOS Selektie zijn voordelig, zeer smakelijk en passen prima in een dessert en gooien hoge ogen op uw buffet. Ook zijn de longueurs prima te snijden tot kleine gebakjes voor bijvoorbeeld een high tea, zo serveert u iets bijzonders voor een relatief lage kostprijs. De basis is een romige bavarois in combinatie met dunne lagen biscuitdeeg, het geheel afgewerkt met een spiegel van vruchtengelei. De longueurs zijn in veel smaakvarianten verkrijgbaar en zijn allemaal van een hoge, ambachtelijke kwaliteit.

Longueurs 
framboise | doos 715 gram 33201231
mango | doos 600 gram 33201259

Vis, schaal- en schelpdieren

ban_nic_hc06_p&b_vis_1703_747x498.jpg

Frisse salade van zeewier
Wakamé behoort tot de bruinwieren. De Japanners eten het als salade of als ingrediënt in de misosoep. Voor de salade worden de stengel en bladnerf van wakamé gebruikt. Deze worden in dunne sliertjes gesneden en geblancheerd. Daarna wordt het aangemaakt met een marinade van sesamolie, sesamzaadjes, sojasaus en een vleugje rode peper. Deze bijzondere, frisse en knapperige salade wordt vaak gebruikt bij sushi en seafood als extra hapje, maar door zijn heerlijke smaak zijn er vele toepassingen mogelijk.

Wakamésalade  
bak 1 kilo 38803411

Vlees

ban_nic_hc06_p&b_vlees_1703_747x498.jpg

Mooie ham van duroc-varken
De Spanjaard Dionisio Sanchés heeft in eigen beheer het bijna uitgestorven duroc-varken weer op de kaart gezet. Het duroc-varken kenmerkt zich door de fijne intrinsieke vetverdeling (intramusculair vet) waardoor de ouderwetse smaakbeleving volledig is teruggekeerd. Door de natuurlijke leefwijze, vrij in de natuur, en de voeding ontstaat de specifieke smaak. Bij de slacht wordt stress volledig voorkomen, ook de verwerking van het vlees vindt uitermate zorgvuldig plaats. Hoofdingrediënten zijn: zeezout, de droge bergwind en heel veel tijd. De duroc-producten van Dionisio Sanchés worden minimaal 18 maanden gerijpt. Dit alles resulteert in ham van topkwaliteit.

Duroc-ham reserva
1/2 blok 31101263

Wild en gevogelte

ban_nic_hc06_p&b_wild_1703_747x498.jpg

Kalkoen met mooie rooksmaak
Ons assortiment gerookte wild- en gevogelteproducten wordt speciaal voor HANOS geproduceerd. Samen met onze huisleverancier zorgen we voor smakelijke en onderscheidende producten. Hierin doen we geen concessies aan de kwaliteit; die moet altijd van een hoog niveau zijn. Al onze gerookte producten hebben verse grondstoffen als basis en kennen verantwoorde recepturen. Verder wordt onze lijn gerookte producten gerookt op beukenhout. Dit geeft een mooie rooksmaak. De gerookte kalkoenfilet doet het goed op buffetten, in voorgerechten, op salades en op luxe belegde broodjes.

Gerookte kalkoenfilet
per stuk circa 1 kilo
vacuüm verpakt 32886307