Proef&Beleef

Wij laten u graag persoonlijk kennismaken met onze producten. Daarom hebben we Proef&Beleef in het leven geroepen: u kunt doorlopend verschillende producten ruiken, voelen en proeven van de Proeftafels op onze verschillende afdelingen. Elke twee weken kunt u hier kennis maken met andere producten. Onze medewerkers staan natuurlijk voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Daarnaast organiseren we regelmatig Proef&Beleefdagen. Onze groothandels zijn tijdens deze dagen elke keer in een ander thema uitgedost met nog meer proeftafels. Hier vindt u niet alleen producten, maar ook kleine gerechtjes met verrassende smaakcombinaties en bereidingswijzen.


De Proeftafels

AGF

ban_nic_hc21_p&b_agf_1610_747x498.jpg

Perfecte mix van zoet en zuur

Als specialist op het gebied van smaaktomaten heeft RedStar een heldere focus: smaak. RedStar is trendsetter in pure, verse smaaktomaten. De smaaktomaten van RedStar hebben allemaal hun eigen karakter. Ze zijn zonder uitzondering van de hoogste kwaliteit, met variaties in onder meer formaat n toepassing. De RedStar smaaktomaatjes hebben een mooie, stevige vorm en een subtiele, zachte en verfi jnde smaak die alle zintuigen prikkelt. De pure, sappige en verfrissende smaaktomaatjes worden duurzaam geteeld met respect voor de natuur. Één van de toppers is bijvoorbeeld de RedStar Romantic. Het is een stevige vrucht met een heerlijk frisse smaaksensatie. De perfecte mix van zoet en zuur. Lekker in salades en ook smakelijk op brood of bij andere koude gerechten.

Mini-pruimtrostomaten
RedStar Romantic
per kilo | 342.91213
doos 3 kilo | 342.91222
 

Zuivel

ban_nic_hc21_p&b_kaas_1610_747x498.jpg

Taleggio, kaas met grote T

Deze eeuwenoude kaas van koemelk komt uit het gelijknamige Alpendal in de Noord-Italiaanse provincie Bergamo. Bij de bereiding wordt de wrongel licht gesneden en in vierkante mallen geschept. In deze mal zit ook de letter T die duidelijk is terug te vinden op de kaas. Hierna begint het rijpingsproces. In kelders en grotten liggen de kazen op planken met een temperatuur van 4 tot 6°C en een minimale vochtigheid van 90%. Hier worden de kazen gezouten, gekeerd en met doeken afgewreven. Na circa 40 dagen ligt er een oranjeroze kaas met hier en daar een vleugje blauw op de korst. De eetbare, pittige korst combineert perfect met het roomzachte, iets zoete en fruitige zuivel in het hart van de kaas.

Taleggio DOP

herkomst: Italië
per kilo | 407.52270

Patisserie

ban_nic_hc21_p&b_patisserie_1610_747x498.jpg

Geldhof blinkt uit in zoetigheid

Confi serie Geldhof maakt een prachtige lijn smakelijke snoep- en chocoladeproducten die zich prima leent om te presenteren bij bijvoorbeeld uw koekjes/bonbons. De snowballs, in de smaken mokka en vanille, lijken het meest op een chocoladetruffel, maar dan met een jasje van poedersuiker. De triplex, chocodip-banaantjes en agarschijfjes zijn van een hoge kwaliteit en maken elk plateau met zoetigheden tot een kleurrijk festijn.

Fijne snoepwaren
triplex

doos 150 gram | 330.01680
agarschijfjes
doos 140 gram | 330.01699
chocodip banaan
doos 115 gram | 330.01822
sneeuwballen
doos 300 gram
vanille | 330.02018
mokka | 330.02027

Vis, schaal- en schelpdieren

ban_nic_hc21_p&b_vis_1610_747x498.jpg

Makreel gerookt op eikenhout

Bij Visrokerij Meij worden verschillende vissoorten met passie, kennis, en met oog voor kwaliteit gerookt. Zo ook deze makreel. Hele makrelen worden gezouten en daarna gerookt op eikenhout. Na het roken word de makreel gefi leerd en worden de graten handmatig verwijderd. Het streven is een graatvrij product, dit kan echter niet voor 100% gegarandeerd worden. De kleur van het vlees is wit met een zachte rooktint. Vol en romig van smaak, zacht van structuur. Een superproduct voor hapjes, in salade of als ingrediënt in vele andere gerechten.

Makreelvlees

gerookt - graatloos
bak 600 gram | 382.00143

Vlees

ban_nic_hc21_p&b_vlees_1610_747x498.jpg

Bijzondere ham uit Trevélez

Trevélez-ham wordt gedroogd in het gelijknamige Spaanse dorpje. Trevélez ligt op 1476 meter hoogte en heeft een ideaal klimaat voor het drogen van ham. De lucht is er bijzonder zuiver en bijna de hele bevolking werkt in de hamdrogerijen. Trevélez is een DOP-ham: de delicatesse mag alleen in Trevélez en directe omgeving en volgens vaste richtlijnen geproduceerd worden. De hammen worden traditioneel gezouten, zonder additieven, en luchtgedroogd. Afhankelijk van het gewicht droogt de ham minimaal 16 tot 24 maanden. Gedurende deze periode verliest de ham wel 38% van zijn oorspronkelijke gewicht. Alleen hammen met het zegel van koningin Elisabeth II mogen als Trevélez-ham verkocht worden.

Trevélez-ham

gesneden
herkomst: Spanje
pak 100 gram | 315.04971

Wild en gevogelte

ban_nic_hc21_p&b_wild_1610_747x498.jpg

Proef de herfst met fazantpastei

Le Cochon d’Or is een klein Belgisch familiebedrijf, gevestigd in het hartje van Brussel. Alle producten worden ambachtelijk bereid en naar wens afgewerkt met een uiterst verzorgde garnituur. Le Cochon d’Or heeft een zeer uitgebreid assortiment pasteien en wildpasteien (in het seizoen), patés in korstdeeg, aspicbereidingen en gevulde producten. De fazantpastei is een mooie pastei gemaakt van heerlijk fazantenvlees, die past in dit jaargetij. Heerlijk als voorgerecht of op het buffet, maar ook lekker bij de borrel op een stukje brood met een mooie konfi jt van rode ui of vijg/dadel.

Fazantpastei
herkomst: België
stuk circa 900 gram | 328.00667