Gevulde aardappel met kreeft, spinazie, look, een crème van mousseline saus en citrusparels.

Kenmerk Waarde
Techniek Stomen
Thema's De kaart van

Ingrediënten

  • 1.0 kreeft
  • 200.0 gram spinazie
  • 6.0 kerstomaatjes
  • 200.0 gram geklaarde boter
  • 4.0 eidooiers
  • 1.0 halve citroen
  • 1.0 halve sinaasappel
  • 1.0 kwart pompelmoes
  • mosterd
  • 4.0 gram citrusparels

Bereiding

Bereiding kreeft:
Stoom de kreeft 3 minuten. Laat hem afkoelen en haal uit de schaal.
Verhit een pan tot de max met de geklaarde boter.
Bak eerste de kop aan, laat twee minuten bakken.
Doe het kreeftenvlees in de pan. Voeg de look en spinazie toe.

Bereiding saus:
klop de eidooiers los.
Voeg het sap van de citrusvruchten toe en klop tot een hollandaisesaus.
Werk af met mosterd en citrusparels.

Bereiding aardappel:
Kook de aardappels.
Laat ze afkoelen en hol ze bijna helemaal uit. Laat een randje aardappel zitten.
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Maak een puree van de inhoud van de aardappel met wat verse kruiden.
Vul de aardappelrug en plaats deze in de oven.

Afwerking: Schik op het bord en werk af met de saus.