Kenmerk Waarde
Thema's De kaart van

Ingrediënten

  • gerijpte manchegokaas
  • serranoham
  • kalamata olijven
  • appelkappers
  • basilicum
  • kerstomaatjes
  • grissinistengels
  • 400.0 gram aardappelen
  • 2.0 rode uien
  • knoflook
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • zeezout
  • tonijn
  • peper
  • koriander
  • olijfolie
  • extra-vierge olijfolie
  • 200.0 gram mayonaise
  • 0.5 tube wasabi
  • limoenzeste
  • mizuna-sla
  • groene sesamzaadjes
  • gember
  • sojasaus
  • kippenbouillon
  • teriyakisaus
  • sesamzaadjes
  • lente ui
  • kroketjes van grijze Noordzeegarnalen

Bereiding

Tapasbordje met gerijpte manchegokaas, serranoham, kalamata olijven, appelkappers, blaadjes basilicum, kerstomaatjes, grissinistengels en blokjes tortilla:
Bak de aardappelen rauw met de 2 rode uien en 1 teentje knoflook. Kruid dit met pkant paprikapoeder, rozemarijn en zeezout. Klop vervolgens 6 eieren los en voeg toe, laat dit in de oven garen op 170 graden Celsius.

Sashimi van tonijn:
Kruid de tonijn met zwarte peper en gekneusde koriander. Kleur dit kort aan in olijfolie en smeer in met gehakte korianderblaadjes en extra-vierge olijfolie. Snijd vervolgens in fijne plakjes.
Maak wasabimayonaise van 200 g mayo, 0,5 tube wasabi en de zeste van 1 limoen.
Werk het bord af met een veeg wasabimayonaise, enkele blaadjes mizuna-sla, groene sesamzaadjes, opgelegde gember en een dip van sojasaus.

Gelakte kippenvleugeltjes met teriyakisaus:
Spoel de kippenvleugels goed. Gaar ze ±10min. in kippenbouillon met een teentje knoflook en rozemarijn. Laat afkoelen.
Bak op in olie en blus af met teriyakisaus. Laat lakken op hoog vuur, werk af met sesamzaadjes en fijngesneden lente-ui.

Kroketjes van grijze Noordzeegarnalen:
Frituur de kroketjes op 170 graden Celsius en werk af met gefruite bladpeterselie en citroen.