Rosé

Kleur

Rosé is wijn gemaakt van blauwe druiven. Deze wijn is te herkennen aan haar roze kleur, die kan variëren in intensiteit. Roséwijn kan bijvoorbeeld heel licht roze zijn, maar ook bessenrood. Het sap dat uit de druiven komt is altijd kleurloos. Het is de schil van de druif die de wijn haar roze kleur geeft. Hoe langer de druivenschil in contact komt met het kleurloze druivensap, hoe donkerder roze het sap wordt. Naast de duur van het contact tussen de schil en het sap, is ook het ras van de druif bepalend voor de kleur van de wijn.

Smaak

De smaak van rosé wordt bepaald door de kleurintensiteit ervan en het druivenras. Voor rosé wordt vooral gebruikgemaakt van druivenrassen zoals Syrah, Merlot en Pinot Noir. Doordat een rosé dus op meerdere manier gemaakt kan worden, is de smaak van rosé niet in één omschrijving te omvatten. De meeste rosé's zijn mild en fruitig van smaak, maar er bestaan ook strakkere en drogere rose's.

Toepassing

Rosé wijn wordt door velen gezien als een echte zomerdrank die vaak bij een barbecue of op terras wordt gedronken, of als borrel tussendoor. De wijn komt ook goed tot zijn recht bij salades, visgerechten en pasta's.


Benieuwd naar ons assortiment Rosé-wijnen? Hieronder hebben wij per land een aantal mooie rosé's voor u geslecteerd. Bekijk ook ons gehele aanbod rosé en overige wijnen.

Bekijk alle rosé

 

Rose
Rose
Rose

Frankrijk is een land met een lange en bekende wijntraditie en prachtige Franse wijnen. Het is dan ook één van de bekendste wijnlanden ter wereld. Frankrijk zorgt voor een kwart van de totale productie rosé over de hele wereld en is hiermee één van de grootste producenten van rosé. De Franse rosé is voornamelijk afkomstig uit het gebied de Provence, waar volgens kenners de beste en meest heerlijke rosé's vandaan komen.

Rose
Rose
Rose

Spanje heeft een schitterend afwisselend landschap en produceert daarmee ook schitterende afwisselende Spaanse wijnen. Spaanse rosé komt vaak uit gebieden rondom de rivier de Ebro. De belangrijkste druif voor het maken van Spaanse rosé is de Tempranillo. Rosé uit Spanje is vaak donker van kleur en is bekend om de vele fruitsmaken, waaronder framboos, aardbei en bessen.

MARQUESA DE ATIZA ROSADO

Marquesa de atiza rosado

Marquesa de atiza

ARMAS DE GUERRA ROSE

Armas de guerra rose

Armas de guerra

SKAI ROSÉ
11,40 6,83

per fles

EL MESON ROSADO

El meson rosado

Bodega el meson

Rose
Rose
Rose

Rosé wordt gedronken over de hele wereld, waarbij elk land een eigen twist geeft aan deze bijzondere drank. Ontdek rosé's van over de hele wereld, waaronder Italië, Zuid-Afrika, Australië en Zuid-Amerika.

KLEIN AVONTUUR ROSE

Klein avontuur rose

Klein avontuur

4,50 3,95

per fles

TWENTEWIJN SUETERIE ROSÉ

Twentewijn sueterie rosé

Wijngaard hof van twente

9,05 5,81

per fles

MG ROSE VARIETAL

Mg rose varietal

Montgras wines

AALDERING FLORENCE PINOTAGE ROSÉ
9,50 5,95

per fles


Bent u nog geen klant?

Word nu klant van HANOS en krijg toegang tot het grootste en meest exclusieve assortiment voor al uw horecabenodigdheden in onze 20 groothandels én online, waaronder ons gehele assortiment dranken.