Rosé

Rosé

Vier de zomer met de voeten in het zand!

Geen wijn zo zomers als rosé. Maar welke rosé is nou het meest geschikt voor uw gasten op het terras? Het blijft een kwestie van smaak. Wat alle roséwijnen gemeen hebben, is de smaak van fruit. Welke druiven? In principe kan rosé van iedere blauwe druif gemaakt worden, maar er wordt het vaakst gebruik gemaakt van grenache, cinsault, mourvèdre, sangiovese en tempranillo. Soms worden er witte druiven gebruikt, maar dan altijd in combinatie met blauwe. Of zelfs alleen wit voor de zogenaamde blush rosé.

Rosé proeverij op Hart Beach

Hart Beach is surf, honest food, rock & roll and good vibes. Een plek om samen te genieten en alles te vinden rondom surf, al sinds 1971! Hart Beach is een permanent surfrestaurant aan het mooie Scheveningse strand. Het samenbrengen van mensen die zich verbonden voelen met de surfwereld was zijn droom.

Opgegroeid op het strand en met deze gedachte zetten de broers Romke en Paul Schuitema het familiebedrijf sinds 2004 voort. Met elkaar hebben ze een plek gecreëerd om te surfen, samen te zijn en te genieten van gezond en lekker eten. Reden genoeg om een bezoekje te wagen en een verrassende selectie roséwijnen te proeven. Romke en Jeroen (wijnspecialist HANOS Den Haag-Delft) proefden er in de ultieme surfsetting lustig op los. 

Lees hier meer over de proeverij

Klik op de wijnen uit de proeverij voor meer informatie:

Finca El Origen - malbec rosé 

“Een perfect glas wijn voor op het terras.”

Dürnberg - blanc de noir zweigelt

"een typisch Oostenrijkse wijn. Lekker zacht, maar het heeft ook iets pikants."

Chateau Saint-Roch - Le Rosé

“Dit is misschien wel de populairste rosé en dat is zeker niet voor niets!”

Sun Goddess - pinot grigio Ramatot

“Dit is mijn wijn! Soepel en zomers.”

Châteu de Font Vive – Bandol rosé

“Op iedere wijnkaart moeter plek zijn voor een rosé uit de Provence.”

Domaines Ott - BY OTT

“Domaines Ott gooit al jaren hoge ogen met deze kwalitatief hoogstaande rosé.”

Bestheim – pinot noir rosé

"De lichtroze kleur past bij het heerlijke boeket van vers rood fruit."

Casa de Lúculo - Cátulo rosado bio

“Lekker veel fruit. Vol, rond, zacht en zwoel.”

Aaldering - Florence pinotage rosé

“Hiermee kun je gasten écht verrassen.”

Peter Zemmer – lagrein rosé

"Hier maak je indruk mee en dus zeker een toffe wijn om op de kaart te zetten!"

Meer over rosé

Rosé is er in allerlei smaken: van licht en fris tot kruidig en stevig. De algemene stelregel is: hoe langer de schillen van de blauwe druif bij de most blijven, des te dieper de kleur van de rosé en des te krachtiger de wijn zal smaken. Lees meer over de verschillende kleuren, smaken en toepassingen of maak direct kennis met het assortiment rosé bij HANOS.


Kleur

Rosé is wijn gemaakt van blauwe druiven. Rosé kan heel licht roze zijn, maar ook bessenrood. Het sap van druiven is altijd kleurloos, de schil geeft de wijn de roze kleur. Hoe langer de druivenschil in contact komt met het druivensap, hoe donkerder roze het wordt. 

Smaak

De smaak van rosé wordt bepaald door de kleurintensiteit ervan en het druivenras. Voor rosé wordt vooral gebruikgemaakt van druivenrassen zoals Syrah, Merlot en Pinot Noir. De meeste rosé's zijn mild en fruitig van smaak, maar er bestaan ook strakkere en drogere rose's.

Toepassing

Rosé wordt door velen gezien als een echte zomerdrank die vaak bij een barbecue of op terras wordt gedronken, of als borrel tussendoor. De wijn komt ook goed tot zijn recht bij salades, visgerechten en pasta's.

Bekijk het hele assortiment rosé