HANOS is hoofdsponsor van RTL 4-programma ‘Superstar Chef’

Crème de la crème onder de Nederlandse chefs komt samen in kookwedstrijd

In het nieuwe RTL 4-programma ‘Superstar Chef’ worden acht bekende Nederlanders gekoppeld aan acht van de allerbeste chefs van Nederland. In duo’s gaan zij een serieuze culinaire strijd aan. Niet eerder deden zoveel Nederlandse topchefs, onder wie een aantal Michelin-sterrenchefs, mee aan een kookwedstrijd. Onder anderen Lucas Rive, Joris Bijdendijk en André Gerrits zullen een BN’er onder hun hoede nemen. Onder leiding van presentator Tijl Beckand koken de teams vanaf dinsdag 24 april wekelijks de sterren van de hemel met onderscheidend assortiment van HANOS.

HANOS als hoofdsponsor
Als horecagroothandel heeft HANOS niet alleen een uitgebreid en onderscheidend assortiment vers, food en non-food in huis, maar ook een schat aan expertise om de deelnemers te ondersteunen. HANOS is dan ook hoofdsponsor van het programma en zorgt samen met haar partners en leveranciers onder meer voor de aankleding en bevoorrading van de set. Daarnaast zullen er vanaf 24 april speciale Superstar Chef-acties zijn en verschijnt er een online magazine geheel in het teken van het nieuwe programma.

Programmaopzet
Iedere week krijgen de duo’s twee verschillende opdrachten die zij in de ‘Superstar Chef’-keuken uitvoeren. Ze moeten hierbij alles op alles zetten om op absoluut sterrenniveau te koken. Om dit niveau te bereiken trainen de chefs hun bekende teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. Ieder team kan wekelijks zijn eigen gerechten samenstellen en na een week hard trainen gaan de duo’s in de studio de strijd met elkaar aan. De teams worden beoordeeld door drie vakkundige juryleden: drie-sterren chef Sergio Herman, twee-sterren chef François Geurds en culinair deskundige en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.

Tijdens de competitie in de ‘Superstar Chef’-keuken, koken de duo’s echter steeds minder samen. Zodra Tijl dat aangeeft en de keuken rood kleurt, moeten de chefs vanaf de zijlijn toezien hoe hun pupil het er alleen vanaf brengt. De topchefs mogen vanaf dat moment alleen nog aanwijzingen geven. De duo’s weten nooit wanneer dit gebeurt. En dat geeft héél veel stress… Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten. Welk team kookt week-na-week de sterren van de hemel en wie wint de eervolle titel ‘Superstar Chef’?

De overige chefs en de deelnemers worden op een later moment bekend gemaakt. Volg ons op Facebook – @hanosgroothandel – en op Instagram – @hanos_nl.

'Superstar Chef' Vanaf dinsdag 24 april 2018 om 20.30 uur bij RTL 4  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Djoni Laarkamp-Makkink, Marketeer HANOS Nederland, via pers@hanos.nl o.v.v. ‘Superstar Chef’.