Sous-vide gegaarde groenten

Met deze toepassingen serveert u snel smakelijke groenten

Deze in het vacuüm gegaarde groenten leveren tijdswinst op, zonder in te leveren aan kwaliteit. Bij sous-vide garen blijven de smaken en sappen in het product, met een minimaal verlies aan volume. De producten worden luchtdicht gegaard; hierdoor zijn ze bijna een maand houdbaar in de koelkast.

De groenten zijn niet op smaak gebracht; u kunt naar eigen inzicht tijdens het verwarmen zout of specerijen toevoegen en zo grip houden op uw eigen signatuur.

Bekijk de richtlijnen voor sous-vide garing

Heeft u onze sous-vide gegaarde groenten al geprobeerd?

5 tips voor een perfecte sous-vide garing

1. Verwijder de lucht bij sous-videgaring.
2. Gebruik altijd rauwe producten uit een goed gekoelde koeling en vacumeer niet warm.
3. Bacteriën worden meegevacumeerd, dus werk altijd hygiënisch; schone handen enzovoort.
4.  Zorg ervoor dat het terugkoelproces in orde is; blast chilling heeft de voorkeur.
5. Bewaarmogelijkheid en houdbaarheid van vacuüm bereid voedsel is sterk afhankelijk van de bereikte temperatuur. Raadpleeg hiervoor altijd de hygiënecode of laat het resultaat onderzoeken, teneinde de houdbaarheidsdatum te kunnen bepalen (deze is dan altijd afhankelijk van dezelfde hygiënische werkmethodieken).

Lees meer over blast chilling

5 voordelen van sous-vide garen

1. Door gerechten van tevoren te bereiden, worden het productieproces en de serviesdoorgifte verlegd.
2. Eenmaal in een waterbad op de juiste tijd en temperatuur ingesteld, heeft het product geen aandacht meer nodig.
3. Minder à la minute bereidingen. Schone en efficiënte werkmethode.
4. Ruimtebesparing na garing in koeling of diepvries (vacuümzakken nemen minder ruimte in dan bakken en pannen).
5. Reductie van smaakstoffen (specerijen, olie, bouillon en gedistilleerd).

Bekijk hier sous-vide recepten

Heeft u onderstaande tools al tot uw beschikking voor de perfecte sous-vide garing?