Spaanse wijn

Spaanse wijn

Spanje, qua oppervlakte het grootste Europese wijnland met een schitterend afwisselend landschap en daarmee ook schitterende afwisselende wijnen. Van mooie mousserende cava tot aan top Ribera en Rioja. Voor iedere wijndrinker een passende wijn.

Bekijk alle spaanse wijnen

Maak kennis met een selectie Spaanse wijnhuizen

Hieronder vindt u een selectie van onze Spaanse wijnhuizen met vermelding van de wijnstreek. U kunt ook via het menu aan de linkerzijde direct naar uw favoriete wijnhuis navigeren. Per wijnhuis is aangegeven welke wijnen (rood, wit, rosé) zij produceren en ook of zij biologische en/of mousserende wijnen in het assortiment hebben.


Raimat - Catalonië

Al meer dan 100 jaar lang produceert Raimat op zijn uitgestrekte wijngaarden van 2100 hectare een breed assortiment kwaliteitswijnen en cava’s. De liefde voor hun roots, het landschap en de belangstelling voor de meest actuele ontwikkelingen in de wijnbouw zorgt ervoor dat Raimat prachtige wijnen en cava’s produceert.

Trouw aan zijn filosofie heeft Raimat steeds aan duurzame wijnbouw gedaan. Momenteel werkt het bedrijf hard om binnenkort alleen nog maar 100% biologische producten aan te bieden.

Raimat | rood, wit, rosé - biologisch

Codorníu - Catalonië

Codorníu is het oudste familiebedrijf in Spanje en één van de oudste ter wereld. Tegenwoordig heeft de Codorníu Raventósgroep meer dan 3000 hectare aan wijngaarden, waardoor het de grootste wijngaardbezitter van Europa is. De prestigieuze wijnen reflecteren het beste dat de regio te bieden heeft en hebben hiervoor over de hele wereld lof en onderscheidingen ontvangen.

Deze toewijding aan kwaliteit is de sleutel tot de ontwikkeling van de Codorníu Raventósgroep. Meer dan 500 jaar geschiedenis gewijd aan het creëren van wijnen en cava’s van grote waarde.

Codorníu | wit, rosé - biologisch, mousserend

(terug naar boven ↑)


Bodegas Martín Códax - Galicië

Martín Códax ligt in de noordwestelijke punt van Spanje: in Cambados, dé hoofdstad van Rías Baixas.

Het wijnhuis Martín Códax werd in 1986 opgericht door een kleine groep wijnboeren, die de wijnen van Rías Baixas onder de aandacht wilden brengen. Dertig jaar later heeft Martín Códax zich ontwikkeld tot één van de leidende wijnbedrijven van de regio.

Bodegas Martín Códax | wit - mousserend

(terug naar boven ↑)


Bodegas Alvarez y Diez - Castilië-León

In 1941 werd Alvarez y Diez opgericht in Nava del Rey, in het hart van de regio Castilla. De oprichters geloofden dat de verdejo druif de allerbeste keuze was voor dit gebied, omdat deze een wijn voortbrengt die expressief, rijk en vol karakter is.

75 jaar later blijkt dat destijds de goede weg is gekozen. De wijnen worden nog steeds gewaardeerd en ook onderscheiden op de diverse wijnconcoursen om hun expressieve stijl en het duidelijke karakter van de verdejo druif. In de smaak komen traditie en moderne vinificatietechnieken bij elkaar.

Bodegas Alvarez y Diez | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Bodegas El Mesón - Rioja

Exclusieve kwaliteitswijnen uit het wereldberoemde Rioja gebied met een excellente prijs-kwaliteitsverhouding. Eigen wijngaarden, vakmanschap en veel passie zorgen voor wijnen met prachtige zuivere aroma’s en een ongekende rondheid en elegantie.

Fruitige witte wijnen, rosé en mooie, zorgvuldig gerijpte rode wijnen (Crianza, Reserva en Gran Reserva) die optimaal “op dronk” zijn. Uitermate “Food friendly”, Rioja op zijn best!

Bottega | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Bodegas Maximo - Castilië-La Mancha

De roots van Maximo liggen in het historisch gebied van de Spaanse held Don Quichot. De gepassioneerde wijnmaker César Fernández is erin geslaagd de Spaanse authenticiteit te combineren met een ongekende elegantie.

Prachtige moderne, fruitige wijnen met een fijne houtlagering, rond en aangenaam. De ideale keus voor een breed spectrum van wijn-spijscombinaties.

Bodegas Maximo | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Bodegas Armas de Guerra - Castilië-León

Geschiedenis! Dat zit er achter het verhaal van de familie Guerra. Ze hebben grote betekenis gehad in de ontwikkeling van de wijnbouw in Bierzo. In 1879 werd de eerste wijn uitgebracht. Daarmee is het niet enkel het oudste actieve wijnhuis in Bierzo, maar tevens één van de oudste in heel Spanje.

De basis werd gelegd door Antonio Guerra. Deze voormalige apotheker werd later bekend als een visionair die zijn tijd ver vooruit was en het wijnmaken in en op de wijngaarden van Bierzo begreep als geen ander. Hij bracht de streek vernieuwende wijnbouwtechnieken die beter pasten bij de oude wijngaarden gelegen langs de pelgrimsroute Santiago de Compostella De wijnstreek Bierzo wordt ook wel de poort naar Galicië genoemd.

Bodegas Armas de Guerra | rood, wit, rosé

(terug naar boven ↑)


Marquesa de Atiza - Aragón

Marquesa de Atiza was de eerste vrouwelijke wijnmaakster van Spanje. Zij was de pionier en de herontdekster van de rijke Spaanse wijntradities die terug gaan tot de Romeinse tijd. Haar wijnen behoorden tot de top van het grote Romeinse Rijk! Een knappe prestatie. Dit is dan ook de reden dat vandaag de dag nog met veel lof over haar gesproken wordt.

Marquesa de Atiza | rood, wit - biologisch

(terug naar boven ↑)


Bodega Otto Bestué - Aragón

Sinds 1640, toen Bodega Otto Bestué werd opgericht, houdt de familie zich bezig met het produceren van hoogstaande klasse-wijnen uit het Somontano gebied. Zij hebben 45 hectare wijngaard, allemaal gelegen in het hart van Somontano. Het bijzondere is dat deze liggen in de streken Mezquita, La Sierra, El Piano, Rableros en Santa Sabina met in het midden de Bodega.

Bodega Otto Bestué | rood, rosé

(terug naar boven ↑)


Bodegas La Casa de Lúculo - Navarra

In Navarra, aan de voet van de Pyreneeën, vinden we de wijngaarden van Bodega La Casa de Lúculo. In deze wijngaarden worden de druiven geteeld met respect voor de natuur en dat is ook te zien in de wijngaarden. Een kleurenpallet van wilde bloemen verrijkt het zicht op de oude garnacha bush wijnstokken, waarvan in de Bodega karaktervolle wijnen worden geproduceerd.

Bodegas La Casa de Lúculo | rood, rosé

(terug naar boven ↑)


Bodega Can Bonastre - Catalonië

Exclusiviteit en klasse. Daar draait het om bij bodega Can Bonastre. In dit zo fraai in Catalonië gesitueerde resort zijn wijnmakers van grote klasse aan het werk. Zij leveren elk jaar weer een prachtige crianza die populair is onder bekende artiesten en politici.

Van hen hebben velen zich zelfs direct aan Can Bonastre verbonden door een vat met hun naam erop te laten rijpen in de kelder van het wijnhuis. HANOS erkent de waarde van dit bijzondere concept en maakt het daarom ook mogelijk voor zijn klanten.

Bodega Can Bonastre | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Bodega Katxiña - Galicië

Het Baskenland is een gevarieerd land van bergen en zeeën. Het is de geboorteplaats van gerenommeerde chef-koks en het fundament van Katxiña familie. Na jaren van toewijding in de keuken, heeft de familie zich gewijd aan het cultiveren van een fantastische witte wijn, namelijk deze uitstekende Katxiña Txakolina. Een prachtige elegante witte wijn en ongekend in zijn klasse, een parel! Een uitstekende begeleider van de bekende fruits du mer.

Bodega Katxiña | wit
Bekijk hier de wijnen van Bodega Katxiña

(terug naar boven ↑)


Bodega Pagos del Moncayo - Aragón

Deze bodega ligt aan het begin van de Sierra del Moncayo, in het hart van het oude koninkrijk Aragon. De wijnmaker heeft zich ten doel gesteld om op traditionele wijze (plukken met de hand, stampen van de druiven met de voeten) de beste wijnen te maken van de traditionele Spaanse garnacha druif. Dat hij daarin geslaagd is blijkt al wel uit het feit dat zijn wijnen geroemd worden door de grote internationale wijnschrijvers zoals Robert Parker en Peñin.

Bodega Pagos del Moncayo | rood

(terug naar boven ↑)


Tr3smano - Galicië

Pedro Aibar is één van de meest toonaangevende wijnmakers van Spanje en is verantwoordelijk voor het succes van deze wijnen. In het hart van de Ribera del Duero, de thuisbasis van de meest befaamde wijnhuizen van Spanje, ligt de bodega waar deze fantastische wijnen worden gemaakt.

Tr3smano heeft de mogelijkheid om te putten uit de uitstekende wijngaarden in drie van de beste wijnbouwgebieden in de regio Ribera del Duero. Alle wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met tempranillo of tinta del país (tinta fina), meestal geteeld met behulp van het bekervormige wijnstoktrainingssysteem en met een plantatie dichtheid tussen 3000 en 4000 wijnstokken per hectare.

Tr3smano | rood

(terug naar boven ↑)


Bodega Barbadillo - Andalusië

Pedro Rodriguez e Hijos is een Spaans familiebedrijf, sinds 1821 gevestigd in Sanlucar de Barrameda. In dat jaar kocht de familie de eerste kelders in deze kustplaats in de sherry driehoek. De merknaam Mil Pesetas is ontstaan toen Pedro Rodriguez tijdens een kaartspel zijn bodega inzette als onderpand bij een weddenschap voor 1000 peseta. Gelukkig won hij de weddenschap, waardoor deze oude bodega nog steeds behoort tot het nalatenschap van de oprichter.

Deze kelder bevindt zich naast de andere rijpingskelders in het hart van de oude binnenstad. In de Mil Pesetas kelder bevinden zich nog een aantal Solera’s die waarschijnlijk ouder zijn dan de oprichtingsdatum van het bedrijf. Door de jaren heen heeft Pedro Rodriguez daarmee een grote reputatie verworven voor de productie van niet alleen de droge, ziltige Manzanilla sherry, maar ook de meer gerijpte Amontillado, Oloroso en PX.

Pedro Rodriguez e Hijos | wit

(terug naar boven ↑)


Abadia Retuerta - Galicië

De terroirwijnen van Abadía Retuerta worden gemaakt in de Golden Mile van de Spaanse Douro-vallei. Een unieke omgeving van 750 hectare met prachtige natuur en diversiteit. Hier liggen 54 verschillende wijngaarden en de ultramoderne wijnmakerij. Elk jaar wordt er geëxperimenteerd met het wijnmaken onder leiding van Pascal Delbeck.

Bij de wijngaard bevindt zich de 12e-eeuwse abdij van Santa María de Retuerta. Deze abdij is prachtig gerestaureerd en omgedoopt tot ‘Le Domaine’: een luxe 5-sterren boetiekhotel met een restaurant welke bekroond is met een Michelin-ster “Refectorio”. Ook de Spa van Le Domaine heeft de afgelopen jaren diverse prijzen in ontvangst mogen nemen.

Abadia Retuerta | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Terra Linda - Castilië-La Mancha

De wijnen van Terra Linda komen uit de streek Castilla-La Mancha, gelegen in de centrale Spaanse Hoogvlakte net ten zuiden van de hoofdstad Madrid. Tot de jaren ’70 stond het gebied bekend om zijn witte, goedkope bulkwijnen. Tegenwoordig komen hier meerdere parels van wijnen vandaan. De perfecte combinatie van warme zomers en koude winternachten zorgt ervoor dat de druiven hier optimaal tot hun recht komen.

Terra Linda | rood, wit

(terug naar boven ↑)


Bodega Can Rich - Ibiza

Op Ibiza worden prachtige traditionele wijnen gemaakt; Vino de la Tierra is de geografische aanduiding van deze wijnen.

Op Ibiza worden prachtige traditionele wijnen gemaakt; Vino de la Tierra is de geografische aanduiding van deze wijnen. De productie is zeer kleinschalig en daardoor worden de wijnen nauwelijks geëxporteerd, maar een aantal juwelen hebben we naar Nederland kunnen halen!
Bodega Can Rich | wit, rosé

(terug naar boven ↑)