Stoven

Stoven

Tijd om te stoven! Het vraagt een beetje geduld, maar stoven is een bereidingswijze die zich bij uitstek leent voor de koudere maanden. Door vlees zacht en traag te garen wordt het heerlijk mals en krijgen kruiden, specerijen en andere smaakmakers de tijd om een verwarmend gerecht vol smaak te vormen.


Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips

René Pluijm is culinair avonturier, TV-kok en eigenaar Pluijm’s Eetbare Wereld. Hij ontzettend veelzijdig als het gaat om het uitdragen van onze eetcultuur. Volgens René Pluim heeft stoven een hele belangrijke rol in de wereldwijde eetcultuur. Met zijn concept ‘stoof’ heeft hij samen met collega-kok Yari Wubbenhorst inmiddels alweer twaalf gerechten ontwikkeld en de mensen staan in de rij voor het patatje stoofvlees.

Hij brengt een ode aan stoven en verteld speciaal zijn visie én tips: Waar haalt hij zijn stoofinspiratie vandaan? Wat is het beste vlees? Welke technieken gebruikt hij? En wat is zijn ultieme stooftip?

Lees meer

Stoven met René Pluijm: zijn visie en tips

De basis: vers vlees

U vindt bij HANOS een bijzonder assortiment vleesversnijdingen van gastronomische kwaliteit, geschikt om traag te garen in uw favoriete stoofpan. Het onmisbare basisingrediënt voor een heerlijk huisgemaakt signatuurgerecht. Bekijk hier de selectie van onze specialisten.

Kalfswangen

Kalfswangen

Een ultieme delicatesse! Klassiek zacht gegaard in een volle jus zorgt voor de mooiste bereiding.

Bekijk product

Hertenwangen

Hertenwangen

Magerder dan kalfswangen, gaar ze zachtjes in een volle wildjus voor het beste resultaat.

Bekijk product

Kalfspeeseind

Kalfspeeseind

Een vleesdeel uit de stomp van het kalf, maar zeker de moeite waard! Zeer geschikt als stoofvlees.

Bekijk product

Carrilleras de cerdo Ibérico

Ibéricowangen

Ook wel koontjes genoemd, heeft een volle smaak en zachte structuur. Het hoge percentage bindweefsel vraagt om een lange garing op een lage temperatuur. Tip: wij roken de koontjes graag licht, voordat we ze garen.

Bekijk product

Hertenschenkels

Hertenschenkels

Het vlees wordt met bot en al gezaagd en heeft hierdoor een extra mooie en volle smaak. Bereid zoals Italiaanse ossobucco. Heerlijk in combinatie met typische najaarsgroenten als pastinaak of knolselderij.

Bekijk product

Fazantendijen

Fazantendijen

Onze tip voor het bereiden van fazantendijen. Licht gepekeld, sous-vide garen op 56°C gedurende anderhalf uur en daarna roosteren. Misschien wel onze favoriete bereiding!
 

Bekijk product

Meer soorten vers vlees

De beste potten & pannen om te stoven

Altijd de juiste oplossing

Goede potten en pannen zijn onmisbaar voor een goed stoofgerecht. Deze handige pannen en 'cookers' zijn speciaal ontwikkeld voor trage bereidingen.

Lees meer

Expresspot

Ter inspiratie

Gestoofd in onze keuken

Met vers vlees maakten onze chefs de volgende recepten. Bekijk alle recepten met vlees op FoodXperience.

Ibéricowangen met linzen, little gem en cabrales

Ibéricowangen met linzen, little gem en cabrales

Met onder andere Ibéricowangen (30101660), gekookte linzen (25273120) en gefrituurde uitjes (25125259).

Bekijk recept

Zacht gegaard klapstuk met lumpy puree

Zacht gegaard klapstuk met lumpy puree

Met onder andere klapstuk (30350004) en een oliebolletje van pastinaak: 265 gram pastinaakpuree + 130 gram zelfrijzend bakmeel + 50 gram heelei.

Bekijk recept

Hertenschenkel met romige parelgort

Hertenschenkel met romige parelgort

Met onder andere hertenschenkels (32300840) en parelgort (23000240).

Bekijk recept

Sunday roast met Blue Stilton wafeltjes

Sunday roast met Blue Stilton wafeltjes

Met onder andere kalfspeeseind (30200416) en Blue Stilton naar eigen smaak.

Bekijk recept


Voor u gegaard

Tijd besparen in de keuken? In ons assortiment vindt u verschillende voorgegaarde en bereide stoofgerechten van gastronomische kwaliteit. De perfecte basis, zodat u alle tijd overhoudt om een uniek en krachtig gerecht te serveren.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!

Laat u inspireren