Maurits van der Vooren inspireert tijdens tweede FoodXevent

Maurits en zijn team aan het werk tijdens het tweede FoodXevent

1 november 2016

Op 31 oktober was het zover: het tweede FoodXevent. FoodXperience organiseerde het tweede event deze keer in HANOS Den Haag-Delft. Het thema ‘patisserie’ werd vertaald in de vorm van een ‘Pastry Market’ en een zeer inspirerende masterclass door Maurits van der Vooren, sous-chef van restaurant Latour* in Noordwijk.

Grandioze masterclass
Al vroeg stroomde de bovenverdieping van HANOS Den Haag-Delft vol met zo’n 100 patisserieliefhebbers die Maurits van der Vooren live in actie wilden zien. Maurits creëerde vier prachtige gerechten vol techniek, een gigantische dosis creativiteit en heerlijke smaken. En daarvan kon het publiek meegenieten! Zij kregen niet alleen te zien en horen hoe Maurits aan het werk gaat in de keuken en hoe zijn creatieve gerechten tot stand komen, maar kregen zijn gerechten ook te proeven.

Van de HANOS Bananos met het HANOS-logo en de iSnowman, geserveerd op een echte iPad, tot de verrassende ‘Santa Peer’ en de Goldmine. Allen stuk voor stuk grandioze gerechten die onderdeel waren van een grandioze en goed ontvangen masterclass. Het creatieve brein van Maurits deed een ieder versteld doen staan en de gerechtjes gingen er dan ook in als zoete koek. De recepten van de gerechten die Maurits maakte, zijn nu te vinden op www.foodxperience.com/maurits.

Pastry Market vol zoete leveranciers

De deelnemers kregen na de masterclass de tijd om de toegankelijke chef en zijn team te ontmoeten en met hen op de foto te gaan. Daarnaast konden zij zich zowel voor als na de masterclass laten inspireren op de ‘Pastry Market’. Zestien leveranciers van HANOS waren hier aanwezig om de nieuwste innovaties op patisseriegebied te tonen; van chocolade tot wijn en van wafels tot ijs.

Succesvol tweede FoodXevent
Na het eerste FoodXevent met Joan Roca van El Celler de Can Roca*** in april, blikt HANOS terug op een zeer geslaagd FoodXevent. De bezoekers gingen vol inspiratie en met een goed gevulde goodiebag weer huiswaarts.

Bekijk de aftermovie