Scroppino

De scroppino (in het Italiaans ook wel 'sgroppino' genoemd) is een drankje bereid met sorbetijs, wodka en prosecco. Het wordt opgediend als tussengerecht tijdens een diner, maar is door zijn zoete smaak ook geschikt als vervanging van het dessert. De scroppino is een spoom; een tussengerecht die de smaakpapillen neutraliseert. Zo kunnen uw gasten optimaal genieten van de volgende gang.

Wij tonen u de klassieke bereiding van de scroppino én 9 variaties hierop.


De klassieke scroppino

Benodigdheden 1 scroppino

  • 2 scoops citroensorbetijs
  • 20 ml wodka
  • 30 ml prosecco

Tip: gebruik voor meerdere glazen een blender

Klassieke scroppino maken: stap 1

Stap 1: schep 2 scoops sorbetijs in een mengkom.

Klassieke scroppino maken: stap 2

Stap 2: meng het sorbetijs met de wodka tot er een gladde massa ontstaat.

Klassieke scroppino maken: stap 3

Stap 3: schenk de prosecco erbij en meng het geheel.

Klassieke scroppino maken: stap 4

Stap 4: serveer in een mooi glas. Salute!


9 scroppino-variaties

De klassieke scroppino nét even anders

Bloody aperol scroppino

Bloody Aperol

Bekijk recept


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten op het gebied van summer drinks

Summer Drinks

Met onze summer drinks geeft u uw gasten precies waarnaar ze op zoek zijn op uw terras: een heerlijk verkoelend drankje om te proosten op de zomer.

Bekijk onze tips

Inspiratie en recepten voor de zomer

Zin in de zomer

Bij HANOS hebben we zin in de zomer! Wij bieden u volop inspiratie voor dit mooie seizoen.


Laat u inspireren