Take-away soep

Take-away soep

Verwen uw gasten met soep

Gasten die komen voor een bak koffie, een salade of een broodje; niet om thuis te nuttigen, maar lekker voor onderweg. Hoe kunt u uw gasten nog meer verwennen? Een goede kop soep is voor u misschien wel dé oplossing. Voor welke soepen kiest u? Wat vinden uw gasten het lekkerst? Wij denken graag met u mee en tonen u op deze pagina een aantal oplossingen.


Winterse soepen in ons assortiment

Juist in de winter zijn uw gasten op zoek naar warmte. En kunnen of mogen zij die warmte niet bij u in het restaurant ervaren, dan zijn er nog steeds mogelijkheden. Met de onderstaande winterse soepen geeft u uw gasten gegarandeerd dat warme gevoel. Hoe u die soep bereidt? Daarvoor bieden we meerdere mogelijkheden. Kies zelf voor gebonden soep, soep uit het koelvak, in poedervorm of kant en klaar uit de diepvries.

Interesse in meer soepen? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod soepen.


Bijzondere soeprecepten

Inspiratie voor uw eigen recepten

Snert, ook wel erwtensoep genoemd, is een echte wintersoep. De naam ‘snert’ wordt gebruikt voor de Nederlandse variant van deze soep, die zo dik is dat het meer op pap lijkt dan op soep. Snert wordt gemaakt van ingrediënten die lang houdbaar zijn. In de basis is dit een vleesbouillon van gezouten vlees, waaraan gedroogde spliterwten of andere erwten worden toegevoegd. De hoeveelheid en keuze van andere ingrediënten varieert.

Winnende snert WK 2019

Sinds 1994 wordt in Nederland jaarlijks het Wereldkampioenschap Snertkoken georganiseerd door de stichting Oud Hollandse Gerechten Groningen. De winnaar hiervan ontvangt de Zilveren Snertslaif (Gronings woord voor soepopscheplepel). Dat Snertkoken een belangrijke traditie is blijkt uit het feit dat Snertkoken in 2018 op de Nederlandse inventarisatielijst voor immaterieel erfgoed is geplaatst.

De stichting heeft HANOS het winnende snertrecept van het WK 2019 beschikbaar gesteld. Benieuwd naar 25 andere snertrecepten van de stichting Oud Hollandse Gerechten? U vindt het in Het Snertboek, te koop via de stichting.

Bekijk het winnende snertrecept WK 2019

Snert

Lekkerste wintersoep

Lekkerste wintersoep

Een andere favoriet is deze winterse pindasoep van Arrie Stomp. Dit recept was het winnende recept in de categorie 'Lekkerste Wintersoep' tijdens de Lekkerste Wedstrijden op de HORECAVA.

Bekijk het recept

Serveertips

Bij soep voor onderweg bieden disposables een goede oplossing. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.

Bekijk ons aanbod disposables voor meer producten om uw take-away soep te serveren.


Meer inspiratie

Inspiratie en recepten voor de winter

Warmte van de winter

Bij HANOS vindt u alles voor het creëren van een warme winter!

Laat u inspireren