HACCP-regels bij bezorging

Voor afhalen en bezorgen gelden misschien andere HACCP regels dan u bent gewend. We gaan hier dieper in op bezorgen.

De houdbaarheid & THT

Bij het bezorgen van ‘ready to eat’ producten boven de 60°C hoeft er geen THT-datum op de verpakking(en) te staan.

Gaat u voor een thuismenu dat uw gasten nog moeten bereiden, dan is het per item van belang dat de houdbaarheid bekend is. De THT van het product met de kortste houdbaarheid, geldt als de totale houdbaarheid van het menu. Bijvoorbeeld:
• Biefstuk THT 10 dagen
• Groente garnituur THT 4 dagen
• Saus THT 4 dagen
• Soep THT 3 dagen

Seperatie verpakking en etiketering

Alle producten moeten zoveel mogelijk separaat verpakt en geëtiketteerd worden. Verpak bijvoorbeeld nooit verse sla en rauw vlees in een bakje, maar verpak producten op een bij het product passende hygiënische wijze.

De juiste tempratuur & bezorgduur

Daarnaast dient het vervoermiddel schoon en goed onderhouden te zijn; de te bezorgen eten en drinkwaren moeten op de juiste temperatuur gehouden kunnen worden. Vervoer warme en gekoelde gerechten in een ongekoeld vervoermiddel bijvoorbeeld bij voorkeur in afgesloten thermoboxen. De producten moeten tot slot worden afgeleverd volgens de geldende temperatuur eisen:
• Bezorg warme producten bij 60°C of warmer
• Bezorg koude producten bij 7°C of kouder
• Bezorg de producten bij voorkeur binnen 30 minuten


Alles voor uw thuismenu

Binnen de huidige maatregelen is het 'thuismenu' een oplossing om toch omzet te draaien. Laat uw gasten thuis genieten van de ervaring van uw restaurant!
Wilt u ook alles uit uw thuismenu's halen? Bekijk ons aanbod en lees onze tips en inspiratie.

Lees meer