Pommetje: verse ambachtelijk gebakken restaurantfrites

Tiger aardappelen van Flevolandse kleigrond

In de zoektocht naar een ander, beter aardappelras voor onder andere vers voorgebakken frites is HZPC uitgekomen bij de 'Tiger' aardappel. Opgericht in 1898, en geworteld in Nederlandse bodem, is HZPC uitgegroeid tot internationaal marktleider op het gebied van aardappelveredeling, pootgoedhandel en productconceptontwikkeling. De frites en wedges gemaakt van Tiger aardappelen vindt u bij HANOS onder de naam 'Pommetje'.

Als beste uit de test

Van de Tiger-aardappelen zijn speciaal voor HANOS dit jaar op Flevolandse kleigrond de eerste hectares gepoot en gerooid. ASN in Dronten bakt deze aardappelen met of zonder schil op ambachtelijke wijze en zonder enige toevoeging. Met een gemiddelde beoordeling van 7,9/10 op uiterlijk en 8,1/10 op smaak, is dit ras als beste uit de smaaktesten gekomen bij zowel aardappelkenners als fritesspecialisten!

Voordelen voor horecaondernemers

  • Verpakt in zakken van 2 kilogram, waardoor de frites minder snel breken of beschadigen.
  • Smaak: crunchy bite van buiten en romig van binnen. De Tiger aardappel heeft nog een “echte aardappelsmaak”.
  • Uitstekende bakeigenschappen door regelmatige droge-stofverdeling. Afbaktijd 6 minuten op 170 graden.

Tiger aardappel

Eigenschappen van de Tiger aardappel

Tiger aardappelen hebben een kenmerkende schil met tijgerprint. De frites en wedges van deze aardappel zijn krokant van buiten en romig aan de binnenkant. Uniek aan de Tiger aardappelen is dat ze op een koude temperatuur goed en lang te bewaren zijn, waardoor ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

De bakeigenschappen van Tiger zijn uitstekend en dat komt onder meer doordat de drogestofverdeling in de knollen heel regelmatig is. De rauwe frites en wedges worden vier minuten voorgebakken op een olietemperatuur van 145 graden Celsius. De afbaktijd is nog circa 6 minuten op een olietemperatuur van 170 graden Celsius.

Van aardappel tot friet in beeld

HANOS ging langs bij HZPC om meer te ontdekken over de verwerking van Tiger aardappel tot Pommetje frites en wedges. Bekijk de video en leer meer over de aardappel zelf, het rooiproces, de opslag en de uiteindelijke verwerking van aardappel tot friet.

Bestel direct

Wilt u zelf aan de slag met de frites en wedges van Pommetje? U bestelt de producten direct hieronder.

FRITES VOORGEBAKKEN 12MM Z/SCHIL
4,75 3,95

per bak

FRITES VOORGEBAKKEN 12MM M/SCHIL
4,75 3,95

per bak

Loaded fries

Creatief met (Pommetje) frites

De trend van friet met luxe toppings is al een aantal jaar in ontwikkeling. Onze chefs hebben hun eigen favorieten die ze graag met u delen, zodat u frietgerechten naar een hoger én creatiever niveau kunt tillen!

Bekijk de recepten


Nog geen klant bij HANOS? Registreer u vandaag nog als klant en krijg toegang tot het assortiment én onze 20 vestigingen.
Lees hieronder meer en ontdek de voordelen.

Meer over klant worden