De hardlopers van 2016

Showcooking pur sang

OFYR is dé nieuwe manier van outdoor koken & grillen. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die tevens fungeert als zeer efficiënt kookoppervlak. Vanuit het midden straalt de warmte in een volmaakt vloeiend verloop uit, waardoor één kookplaat meerdere kooktermperaturen heeft.

Of u nu eieren bakt, groenten langzaam kookt of een malse biefstuk grlit, de OFYR ontsluit een nieuwe wereld vol mogelijkheden voor gezond buiten koken.

Dankzij de grote plaat kan er probleemloos voor 50 personen gekookt worden. Het is dus een ideale outdoor oplossing voor catering en horecagelegeneden: het biedt een nieuwe manier van entertainen en maakt terrassen en binnenplaatsen extra warm en gezellig; een echte belevenis.

OFYR
vuurschaal op sokkel
100/100 | 98/50 cm
591.12010

ban_prd_design_brisket_2105_747x747.jpg

Brisket goes Dutch

Wij verwachten in 2016 steeds meer brisket op de Nederlanse menukaart tegen te komen. De brisket die wij uit Amerika halen is van 100% Angus beef.

De brisket is een deel uit de borst van het rund (puntborst lijkt er het meeste op). Echter, de Amerikaanse 'cut' brisket bestaat uit een puntig gedeelte en een wat dikker gedeelte aan elkaar. Het is echt werkvlees, met een vrij grove vezelstructuur die na bereiding op de draad gesneden dient te worden. Het vlees kan niet direct gegrild of op de BBQ geplaatst worden, daarvoor is het te taai. Snijd wat dikkere stukken van de brisket en gaar het sous vide minimaal 12 uur op 57 graden Celsius. Gril het vlees voor doorgifte en je hebt een enorm smaakvol stuk vlees. De brisket bevat wat topvet, maar er zit verder geen afval meer aan, waardoor het een hoog rendement oplevert. En dat voor een aantrekkelijke prijs. Wat ons betreft: the brisket goes Dutch!

Brisket
herkomst: Verenigde Staten
303.65589 | per kilo

ban_prd_design_arabic_bread_2105_747x747.jpg

Arabic bread

Het Arabische brood zal meer en meer de Nederlandse en Belgische horeca veroveren. Dit smakelijke brood is er in diverse uitvoeringen, onder meer pita, flatbread, laffa en breadsticks. Lekker om te vullen en warm te maken als lunchtosti. Maak uw keuze uit ons assortiment van Nina Bakery:

Pita ovaal
412.04300 | doos 50 stuks
Flatbread laffa
412.05330 | doos 70 stuks
Flatbread laffa mini
412.05340 | doos 70 stukst
Pita x-large
412.05350 | doos 50 stuks
Pita sub
412.05360 | doos 50 stuks
Breadstick volkoren
412.15050 | doos 200 stuks
Breadstick za'atar
412.15060 | doos 200 stuks

ban_prd_design_vermouth_2105_747x747.jpg

Vermouth

Van een trend mogen we niet spreken, want vermouth is er natuurlijk al heel lang. De opmars van de betere Spaanse vermouths is echter wel een feit. Wordt het in Spanje veelal als aperitief gedronken met een blokje ijs en wat sinaasappel, voor de lunch zien we een opmars van vermouthcocktails duidelijk beginnen.

HANOS heeft een aantal zeer mooie vermouths in het assortiment, bereid met rode wijn en kruiden en in vaten volgens de soleramethode gerijpt. Bekijk hier een selectie van ons assortiment vermouths.

Silvio Carta
fles 75 cl
090.00240 | per fles


ban_trends2016_stijlenspecial_handlettering_747x747

Handlettering

Handlettering is het moderne kalligraferen, het zijn getekende letters. De combinatie van verschllende soorten getekende letters maakt het een lust voor het oog. Het ziet er ingewikkeld uit, maar u kunt het zelf ook. Door goed te kijken en het toepassen van enkele eenvoudige trucs, maakt u van uw eigen handschrift prachtige fonts in creatieve variaties. En het heoven niet alelen maar letters te zijn, tekeningen kunnen ook. Het voorbeeld hiernaast vindt u terug in een 'how-to' video op www.foodXperience.com.

Alle benodigdheden zoals krijtborden, -stiften en sjablonen zijn verkrijgbaar bij uw groothandel.

Bekijk de how-to video