Uit het vuistje

Uit het vuistje

Met de handen eten mag! Onze culinair adviseurs hebben een aantal bijzondere snacks voor u op een rij gezet die zo uit het vuistje gegeten kunnen worden. Maak van flammkuchen deeg bijvoorbeeld een gevulde pizzabol met rauwe ham en Parmezaanse kaas, of met brickdeeg een sriracha hoorntje gevuld met zalm en zalmeitjes. Bekijk hier al onze suggesties.

Meer inspiratie op gebied van comfort food? Bekijk dan ook onze pagina over comfort food.

Meer over comfort food


Rempejek

1. Rempejek

Rempejek is een gekruid beslag met pinda’s dat wordt gebakken in olie. Lekker met pulled pork en coleslaw!

Pizzabol

2. Pizzabol

Hiervoor gebruiken wij flammkuchen deeg. Steek rond uit en smeer de randen in met eiwit. Leg twee plakjes op elkaar en strijk de bovenkant in met gekruide tomatensaus. Bak op 220°C tot een bol. Maak er een gaatje in en vul de bol met bijvoorbeeld tapenade en mozzarella. Serveer met rauwe ham en Parmezaanse kaas.

FLAMMKUCHEN MIDDEL 90GR OVAAL 33X23CM
9,40

per zak

Zeewier crackers

3. Zeewier crackers

Deze krokante zeewier is in een tempura beslag gebakken. Wij beleggen ze met een beetje yuzu mayonaise, gerookte zalm en yuzu parels.

Steamed bun

4. Steamed bun

Stoom de broodjes warm. Beleg ze met gegrild buikspek, pulled pork en barbecuesaus.

MINI STEAMED BUNS 25GR
13,55 10,95

per doos

Sriracha hoorntje

5. Sriracha hoorntje

Snijd een vel brickdeeg in vieren. Kwast er sriracha mayonaise op en rol er hoorntjes van om kunststof roomhoorn pennen. Bak af op 180°C. Vul ze met een mousse van zalm, gerookte zalm en zalmeitjes.

SRIRACHA MAYO

Sriracha mayo

Flying goose

HOORNTJE H0002

Hoorntje h0002

Clean baking products

FEUILLES DE BRICK
1,80 1,45

per pak

Wontonbol

6. Wontonbol

Hiervoor gebruiken wij de frituurversie van het wonton deeg. Steek er plakjes uit en strijk alleen de randjes in met eiwit. Plak twee plakjes op elkaar. Frituur in olie van 180°C tot een bal, giet met behulp van een soeplepel hete olie over het deeg zodat het gaat souffleren. Maak een gaatje in de bol en vul met bijvoorbeeld rendang of een curry.

Breadsticks

7. Bread sticks

Deze dunne, lange broodstengels zijn perfect als fingerfood. Wij besmeren ze met knoflookolie en bakken ze in de oven krokant op 180°C. Serveer ze met aioli, rauwe ham, manchego en gemarineerde tomaatjes.

Rijstvel met sesam

8. Rijstvel met sesam

Frituur het rijstvel in olie van 180°C. Laat het goed uitlekken en breek de vellen op gewenste grootte. Heerlijk met krokante kip en sesam mayonaise.

Katafi

9. Kataifi

Dunne sliertjes filodeeg. Dit wordt ook wel engelenhaar of gesponnen tarwe genoemd. Week de kataifi in kimchi, wikkel er een gamba in en frituur tot een hapje.

KIMUCHI NO MOTO RODE KNOFLOOK CHILISAUS
6,60

per pot

Maistortilla

10. Maistortilla's

Maak een kleine inkeping in de tortilla en bak deze in een vogelnest met behulp van een baklepel in hete olie krokant. Vul met reepjes gegrilde varkensprocureur, avocado en zoetzure rode kool.