Valderrama introduceert een geheel nieuwe productlijn

Valderrama heeft in samenwerking met de Spaanse Top Chef Chicote een gehele nieuwe, zeer innovatieve productlijn ontwikkeld.

Chef Chicote is met name bekend om de wijze waarop hij de Aziatische-Westerse keuken laat infuseren. De zes nieuwe producten zijn echter niet verkregen door ‘infusion’, maar door een proces van maceratie. Hierbij zijn géén additieven, aroma’s, essences of enige andere chemische toevoegingen toegepast.

Zo worden er aan de Arbequina Ginger&Vanilla van Valderrama klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel krijgt een aantal dagen om in te werken op de koude olijfolie. Na een aantal dagen wordt de substantie gefilterd, waarna er een schitterend zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. De oliën zijn uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren.

Het gaat om zes producten

Olijfolie Ginger & Vanille
27300040
De pittige smaak van citroenzuur past onvoorwaardelijk in iedere bereiding. De vanille is eigenlijk van Amerikaanse origine, met een karakteristiek zoet aroma. Door deze twee natuurlijke ingrediënten samen te voegen ontstaat een ongeëvenaarde combinatie van aroma en smaak. Intens van karakter, enigszins pikant en zoet. Uitermate geschikt om schaal- en schelpdieren, groenten en fruit te aromatiseren.Valderrama
Olijfolie Kaffir Lime Leaves
27300050 
De kleine blaadjes komen van de Aziatische boom Kaffir. Deze zijn uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale keukens, waar fusion tussen Aziatische en Europese ingrediënten dagelijks aan de orde is. Fruitig en kruidig van smaak. Aanbevolen voor schelpdieren, rijst, wit en rood vlees.


Valderrama
Olijfolie Wasabi
27300080
Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica. Een zoete, zacht pikante, maar niet dominante smaak, die niet in de keel blijft hangen. Ideaal om een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades te verkrijgen.

Valderrama

 

Olijfolie Red Thai Curry
27300070 
De rode thaise curry wordt voornamelijk gebruikt in de Thaise keuken, maar leent zich vanwege het unieke maceratieproces uitstekend voor vele fusion bereidingen. Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak en is enigszins pikant. Optimaliseert de smaak van stews, soepen, sauzen en pasta’s. Ook ideaal voor het verbeteren van de smaakbeleving bij gegrild vlees.
Valderrama
Olijfolie Pandan Leaves
27300060
De lange pandanbladeren komen van een veel voorkomende boom in Zuid-Oost Azië. Deze bladeren hebben een heerlijke geur van noten en gedroogd fruit. Zeer populair in Indonesië, Maleisië en Myanmar. Deze olie is een extra mogelijkheid om een mooie oriëntaalse ‘touch’ aan menig gerecht toe te voegen. Patissiers zijn wereldwijd enthousiast over de Pandan Leaves variant als vervanger van citroenzuur en vanille in hun desserts.Valderrama
Olijfolie Red Thai Chillies
27300030
Door het integreren van Red Thai Chillies door middel van maceratie krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet. Onwaarschijnlijk verrassend. Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en vele andere ingrediënten.


Valderrama
Nieuw assortiment Valderrama
Nieuw assortiment Valderrama
Nieuw assortiment Valderrama