1. Schelvis
Schelvis zien we al steeds vaker op menukaarten verschijnen. De vis heeft zacht vlees, dat licht van kleur is en fijn van smaak. Door de lichte structuur dient u voorzichtig om te gaan met het visvlees. Tip: de lever van de schelvis is een ware delicatesse.
2. Wijting
Vroeger de ‘vis voor de kat’, tegenwoordig een lekkere en betaalbare vissoort. Een teer visje, maar erg smakelijk. Vetarm, zacht van structuur en goed om te bakken, te stoven en zelfs te roken. Door zijn zachte structuur heeft de wijting een snelle garing.
3. Steenwijting
Steenwijting of steenbolk is een onbekende vis. Dat is zonde, want smakelijk is deze kabeljauwachtige zeer zeker. Zacht van structuur en volgens kenners iets fijner van smaak dan de ‘normale’ wijting. Het beste te bakken op de huid.
4. Horsmakreel
Onbekend maakt onbemind, bij deze vis is dat zeker niet terecht. Rond de Middellandse Zee en in Portugal leggen ze de horsmakreel regelmatig op de grill of barbecue. In Japan drogen of grillen ze deze vette vis graag.