Eenvoud en elegantie in de Heii-servieslijn van Marcel Wolterinck

Nergens luistert het samenspel tussen functionaliteit, schoonheid, kwaliteit, eigentijdsheid en robuustheid zo nauw als bij het servies. Designer Marcel Wolterinck ontwierp de Heij-lijn die alle elementen fijnzinnig weet te combineren. Dankzij de strakke en stijlvolle achtergrond van het servies, komen gerechten uitstekend tot hun recht volgens de culinair adviseurs van HANOS.

Subtiliteit als belangrijkste voorwaarde

Als autodidact ontwikkelde Marcel Wolterinck in ruim drie decennia zijn eigen, kenmerkende ontwerpstijl. Marcel: “Een ruimte of object mag niet opdringerig zijn, maar moet ondergeschikt zijn aan wat de gebruiker wil.” Subtiliteit is dan ook een van de belangrijkste voorwaarden waaraan al zijn designs moeten voldoen. Geïnspireerd door de Japanse keuken en rijke geschiedenis draaien zijn designs om eenvoud, aandacht en schoonheid. In de Japanse taal staat Heii voor eenvoud. Alles wat Marcel ontwerpt, valt onder deze noemer.

Canvas voor kwaliteit

Borden hoeven niet altijd rond te zijn. Dat bewijst Marcel met zijn vierkante porseleinen borden met opstaande randen uit de Heii-collectie. Een collectie waarbij alles draait om gebruiksgemak en pure eenvoud. De zes hagelwitte borden in verschillende groottes passen perfect in elkaar. Met deze afmetingen zijn ze geschikt voor elke gang, van amuse tot dessert. De lijn biedt chefs een leeg canvas om naar eigen inzicht in te vullen.

De Heii-servieslijn van Marcel Wolterinck
De Heii-servieslijn van Marcel Wolterinck

Mix & match it yourself

De houten dienbladen lijken, door de voet aan de onderzijde, te zweven. Dat zorgt voor een elegante uitstraling. Het kleine koffieblad is ideaal om gasten een kop koffie en glas water uit dezelfde lijn te serveren. Het grote blad is ontworpen om eten te serveren. De Heii-collectie is flexibel in gebruik en presentatie. Mix en match de ruime keuze aan schaaltjes in verschillende groottes in zowel wit porselein als grijs gerookt glas op de houten dienbladen. Dien de gerechten op zonder dat je de schaaltjes van het dienblad hoeft te nemen.

Compleet met bestek

Uiteraard is bestek ook onderdeel van deze servieslijn. De vormgeving van het Heii-bestek borduurt voort op Japanse invloeden en het DNA van de hele collectie. Met rechte lijnen en als contrast fijne afrondingen. De lichte en donkere uitvoeringen onderstrepen de kleurverschillen van de serviescollectie.

Een strak geheel

De culinair adviseurs van HANOS zijn enthousiast over de Heii-servieslijn. Gerechten komen goed tot hun recht tegen de strakke en stijlvolle achtergrond van het servies. “Je begint vanzelf na te denken over lijnen en compositie van een gerecht als je de borden en kommen ziet. Met name de mogelijkheid om side dishes in dezelfde stijl te kunnen presenteren geeft allerlei mogelijkheden om te verrassen. De presentatie van de gerechten wordt daarmee echt een strak geheel.”

“Het mooie wit en de zachte, stijlvolle lijnen van dit robuuste porselein zijn geweldig om mee te spelen. Ik werk bij de opmaak bijvoorbeeld met ronde vormen. Dat trekt direct de aandacht, juist omdat het servies rechthoekig is. Dat geeft een heel interessante dynamiek op het bord. Zonder dat het servies de aandacht afleidt van het gerecht is het met die meerwaarde toch aanwezig. De Heii-servieslijn is karaktervol en dienstbaar tegelijkertijd.”

De Heii-servieslijn van Marcel Wolterinck

Bekijk een deel van de collectie:


Verder lezen:

Nieuwsgierig naar de andere creatieve designer waar HANOS graag mee samenwerkt? Ontdek ook het verhaal van Pascale Naessens en waarom executive chef Roel Gilissen van het klassieke Haagse Hotel Des Indes graag met deze moderne lijn experimenteert.