Wijn van vreemde bodem

Ontdek de smaak van Peru, China, Israël, Libanon of Moldavië

Wilt u uw gasten verrassen met een inspirerende wijn? Kies dan eens voor een wijn uit China of Israël. Het zijn misschien niet de eerste landen waar men aan denkt, maar ze bieden zeker topwijnen met een eigen signatuur. Bekijk hieronder alle 'bijzondere' wijnlanden.

Wijnland Peru

Wijn uit Peru

Peru ligt ingeklemd tussen de Andes en de Grote Oceaan, maar kent beduidend minder regen dan buurland Chili. Tannat is een van de belangrijkste druivenrassen van het land. Hij groeit enkel in Frankrijk en in Zuid-Amerika. Waar hij in Frankrijk zorgt voor stoere wijnen met veel kleur en een lading tannines, smaakt de Peruaanse versie van de tannat veel soepeler en fruitiger.

Bekijk Intipalka Tannat

Wijnland China

Wijn uit China

Het Chinese wijnhuis Great Wall Winery produceert frisse, aromatische witte wijn van het inheemse druivenras longyan. De druiven komen uit het wijnbouwgebied Yanqing-Huailai River Valley, een behoorlijk koel gebied met grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen. Dit geeft de druiven een typerende smaak.

Bekijk Great Wall Longyan

Wijnland Israël

Wijn uit Israël

Israël is een bescheiden speler op het wijntoneel, maar wel één met de nodige historie. In de bijbel wemelt het van verwijzingen naar wijn. De Montefiore komt uit de heuvels bij Jeruzalem en wordt gemaakt van malbec, shiraz en petit syrah. Een unieke combinatie van het kalksteen terroir met een vleugje mediterrane kruiden en de warmte van de Israëlische zon.

Bekijk Montefiore Red

Wijnland Libanon

Wijn uit Libanon

Wijnmakerij Domaine des Tourelles was de eerste commerciële wijnmakerij in Libanon. Hun witte wijn is in het glas strogeel, met levendige aroma’s van rijp geel fruit, abrikoos en perzik. De smaak is mooi droog, mineraal en zuiver. De viognier domineert met mooie aanvulling van de chardonnay, de lokale obeidi en droog, bloemige muscat d‘Alexandrië.

Bekijk Domaine des Tourelles

Wijnland Moldavië

Wijn uit Moldavië

Moldavië ligt op dezelfde breedtegraad als Bordeaux. Hier is de grond vruchtbaar en zorgt het klimaat voor uitstekende omstandigheden voor de productie van wijn met een geheel eigen identiteit. De Era cabernet sauvignon is een toegankelijke wijn met intense aroma’s van zwart fruit en kruiden, evenals fijne tonen van vers gemalen koffie. 

Bekijk Era Cabernet Sauvignon

Wijnlanden

Alle wijnlanden

Door onze jarenlange contacten met de grote en bekende wijnhuizen, bedrijven en verzamelaars van over de hele wereld, zijn wij er in geslaagd om in verschillende landen unieke wijnen voor u te selecteren. Of u nu een Duitse Moezel zoekt, een Franse Merlot of een Spaanse Cava; wij hebben een heerlijke fles voor u klaarliggen. 

Bekijk alle wijnlanden

Meer inspiratie


Wijnlanden

Wijn

Wij bieden wijn aan uit alle windstreken. Rood en wit, maar ook mousserend en biologisch. Of alcoholvrij. De juiste wijn voor elk gerecht.

Lees meer