Vers voorjaar

Vers voorjaar

Bekijk de seizoensgroenten en -vissen

Het is weer voorjaar, tijd voor de seizoensgroenten en -vissen! De tijd dat er allerlei verse groenten en fruit (AGF) van het (eigen) land of uit de kassen komen. Zo zijn de asperges ook weer volop verkrijgbaar! Het voordeel van seizoensgroenten is niet alleen dat ze zo lekker zijn omdat ze net zijn geoogst, maar ze zijn ook nog eens verser dan de groenten die langere tijd zijn opgeslagen. Of vanuit het buitenland zijn ingevoerd. De seizoensgebonden vissen, vissen die zijn gevangen buiten de paaitijd, dragen bovendien bij aan het in stand houden van de vispopulaties. Ontdek wat er allemaal in het voorjaar verkrijgbaar is.

Voorjaar AGF

Het voorjaar kent heerlijke groente en fruit. Zowel afkomstig van het land als uit de zee. Verras uw gasten met een heerlijk frisse fruitsalade met ananasaardbei of garneer uw visgerechten met verse zoutmelde. U heeft talloze mogelijkheden om uw gasten een gezonde proeverij van het voorjaar te geven.

Voorjaar Vis

De zee voorziet ons in het voorjaar van vis en schaaldieren als de Oosterscheldekreeft en de Noordzeekrab. Maar ook andere delicatessen zijn binnenkort verkrijgbaar. Zoals zeeslakken en -schelpen. Met het beschikbare zeebanket kunt u verrassende culinaire wegen bewandelen, waarbij u kunt kiezen voor stomen, roken, koken, bakken en rauwe consumptie. Heeft u wel het juiste gereedschap voor fileren van vis?

De asperges zijn er weer!

Het traditionele aspergeseizoen lijkt steeds iets eerder te beginnen. Des te eerder we er weer volop van kunnen genieten! Wij hebben een aantal prachtige aspergeproducten in het assortiment. U vindt ze hieronder.

Maak kennis met een van onze aspergetelers


Op zoek naar nog meer inspiratie? Naar verrassende gerechten en handige video's met uitleg? Op FoodXperience vindt u heel veel recepten, tips & tricks en vertellen restaurants hun culinaire verhaal. Bekijk ook eens onze groente- en visrecepten, die zeer geschikt zijn om te serveren in het voorjaar. 

Bekijk de groenterecepten  Bekijk de visrecepten