Vis, schaal- & schelpdieren

Van verse vis tot zilt zeewier

Wij hebben u ontzettend veel te vertellen over de schatten uit de zee. Want vis en HANOS, dat is een gelukkige combinatie! Dankzij onze partners Versvishandel Jan van As, de schippers waar we intensief mee samenwerken én de kennis en kunde van onze specialisten, kunnen we u elke dag opnieuw de meest verse vis, schaal- en schelpdieren aanbieden. U leest er alles over op deze pagina!

Bekijk ons assortiment

 

 

Kabeljauw

Nu in het seizoen
 

De vissen van het voorjaar

In het begin van het voorjaar is het aanbod schaal-en schelpdieren nog fantastisch te noemen. Zodra het warmer wordt, wordt het aanbod schelpdieren schaarser. Schaaldieren zijn er juist in overvloed. Denk aan gamba’s, kreeftachtigen en langoustines. Maar ook krabben beleven in dit seizoen het toppunt van kwaliteit. Maak kennis met de vissen, schaal- en schaaldieren van het voorjaar en bekijk recepten met voorjaarsvis en de masterclass 'Vissen van het voorjaar'.

Lees meer


Koken met vis, schaal- en schelpdieren

Met vis, schaal- en schelpdieren kunt u uw gasten prachtige en verrassende gerechten voorschotelen. Op ons online platform FoodXperience vindt u veel culinaire inspiratie, tips & tricks, verhalen van andere ondernemers en meer. Ga naar FoodXperience om al onze inspirerende recepten met vis, schaal- en schelpdieren te bekijken.

Ga naar FoodXperience

Visgerechten


UHP kreeften

UHP staat voor 'Ultra High Pressure', een techniek waarbij door middel van een machine kreeften worden verwerkt op hoge druk. De UHP-machine verhoogt de druk op de kreeft steeds een beetje meer, tot druk van 3000 bar is bereikt. Door de druk komt het vlees uiteindelijk los van de schaal en kan het eenvoudig verwijderd worden.

De UHP-techniek biedt meerdere voordelen. Het is 100% natuurlijk, zonder toevoegingen. De textuur, smaak en sappigheid van het vlees zijn gelijk aan dat van een levende kreeft. De kreeft wordt geproduceerd tijdens de beste vangstperiode, waardoor de kwaliteit en het rendement het hoogst zijn. Bovendien kan 100% van het vlees uit de schaal verwijderd worden, waardoor er niets verloren gaat.

Lees meer over UHP

UHP kreeften

SOLT Garnalen

Solt is een Nederlands merk opgericht in 2016 door vijf Zoutkamper-vissers met een missie: "Wij dromen van een erfenis voor onze kinderen- en kleinkinderen, waarin ook zij op een duurzame manier kunnen blijven oogsten uit een vruchtbare zee en smaakvolle levensmiddelen ontwikkelen vanuit één passie. Smaak!".

Meer over SOLT garnalen

Viscarpaccio

Van origine is carpaccio zeer dungesneden rauwe runderlende. Niet zo gek dus dat de term carpaccio meteen aan vlees doet denken. Toch kan er met vis, schaal- en schelpdieren ook de lekkerste carpaccio's worden gemaakt. Wij zetten een aantal voorbeelden voor u op een rij.

Carpaccio gamba

Gamba

Verrassende carpaccio van dungesneden gamba's.


Bekijk product

Carpaccio gerookte zalm

Gerookte zalm

Dungesneden gerookte zalm, voor een mooie carpaccio.


Bekijk product

Carpaccio octopus

Octopus

Bijzondere carpaccio van sous-vide gegaarde octopus met een prachtige wit-paarse tekening.

Bekijk product

Carpaccio tonijn

Tonijn

Zachte carpaccio van verantwoord gevangen tonijn.


Bekijk product

SOLT garnalen

Garnalen

Garnalen zijn er in vele soorten en maten. Welke u kiest hangt helemaal af van uw wensen. Gaat u voor een sappige zoetwatergarnaal of misschien een stevige witpoot variant?

Bekijk onze selectie

Makreel

Smoelenboek

Dagelijks kopen onze visinkopers op de Nederlandse visafslagen de smakelijkste vissoorten. In het "smoelenboek" vindt u een selectie van populaire soorten die ook culinair aan de top staan, met bij elke vis een mooie bereiding.

Bekijk de vissen en recepten

Beste vissers Hollandse vissersvloot

De boeren van de zee

Al jaren werken wij samen met enkele van de beste vissers van de Hollandse vissersvloot. Maak kennis met drie vissers die onze groothandels van vis voorzien.


Maak kennis met onze boeren

Bereiding van de krab

De koningin van de Noordzee

Een ware krachtpatser uit onze eigen Noordzee: de krab! Bekijk de bereiding van krab in zes eenvoudige stappen.
 


Bekijk de bereidingswijze

Vergeten vissen | heerlijke betaalbare vissoorten

Betaalbaar van de markt

Vergeten vissen noemen we ze ook wel; vissoorten die we (te) weinig terugzien op de menukaart. En dat is zonde, want met deze vissen kunt u heerlijke gerechten maken.

Ontdek de vergeten vissen


Meer inspiratie?

Bij HANOS vindt u alles dat u nodig heeft op het gebied van vers, food en non-food.
Wij vertellen u graag meer over ons assortiment en bieden u inspiratie voor elke productgroep.