Vis, schaal- & schelpdieren

Van verse vis tot zilt zeewier

Wij hebben u ontzettend veel te vertellen over de schatten uit de zee! Want vis en HANOS zijn een gelukkige combinatie. Dankzij onze partners Versvishandel Jan van As, de schippers waar we intensief mee samenwerken én de kennis en kunde van onze specialisten, kunnen we u elke dag opnieuw de meest verse vis, schaal- en schelpdieren aanbieden. U leest er alles over op deze pagina! Wilt u nog meer 'vispiratie'? Lees dan ook ons online vismagazine!

Bekijk magazine online


Viskalender

Wij maken ons graag sterk voor duurzame visserij. Naast milieuvriendelijke vistechnieken, is het ook belangrijk om vis te consumeren die in het seizoen is. Stichting Vis&Seizoen zet zich in voor het voortbestaan van de visstand. Klik op de afbeelding hiernaast en bekijk welke vissoorten u verantwoordt op uw kaart kunt zetten.

Viskalender

Assortiment garnalen | culinair

Garnalen assortiment

Garnalen zijn er in vele soorten en maten. Welke u kiest hangt helemaal af van uw wensen. Gaat u voor een sappige zoetwatergarnaal of misschien een stevige witpoot variant... Benieuwd naar ons assortiment?

Bekijk onze selectie

Oyester44 | nederlandse maritieme wodka

Oyester44

Oyester44 is een originele Nederlandse maritieme vodka met 'terroir'. Dit bijzondere regioproduct wordt gemaakt met o.a. platte oesters uit Yerseke en biologische pootaardappels van de Brabantse wal. Meer weten over deze heerlijke vodka?

Bekijk de info hier

smoelenboek | meest populaire vissoorten culinair

Smoelenboek

Dagelijks kopen onze visinkopers op de Nederlandse visafslagen de smakelijkste vissoorten. In ons smoelenboek een selectie van populaire soorten die ook culinair aan de top staan. Ons culinair team heeft van elke vis een bereiding gemaakt.

Bekijk de vissen en recepten

Beste vissers Hollandse vissersvloot

De boeren van de zee

Al jaren werken wij samen met enkele van de beste vissers van de Hollandse vissersvloot. Maak kennis met drie vissers die onze groothandels van vis voorzien.

Maak kennis met onze boeren

Bereiding van de krab

De koningin van de Noordzee

Een ware krachtpatser uit onze eigen Noordzee:de bereiding in 6 eenvoudige stappen.
 

Bekijk de bereidingswijze

Vergeten vissen | heerlijke betaalbare vissoorten

Betaalbaar van de markt

Vergeten vissen noemen we ze ook wel; vissoorten die we (te) weinig terugzien op de menukaart. En dat is zonde, want met deze vissen kunt u heerlijke gerechten maken.

Ontdek de vergeten vissen


FoodXperience

Culinair dessert met karamel

Vis is op ongelofelijk veel manieren te bereiden. Daarom hebben we heel veel recepten voor u verzameld op FoodXperience, ons culinaire inspiratieplatform.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Bot met little gem (Bot is altijd een goede keuze. Tip: serveer er dikke frieten bij)
  • Kreeft met linguine en bosui (Kreeft met zwarte pasta en een mild uitje)
  • Oesters op vijf manieren bereid (Met oesters kan je veel kanten op)

 

Ga naar FoodXperience