Volop inspiratie voor het voorjaar
Laat de smaak van de lente tot leven komen in het prille voorjaar met de mooiste, lekkerste en meest verfijnde versproducten. Van heerlijke asperges en verse kruiden tot delicaat lamsvlees. Breng de lente op het bord! Verwen uw gasten met de lekkerste voorjaarswijnen en geniet van het buitenleven dat weer tot bloei komt. Samen luiden we het voorjaar in met 'Lekker Lente' bij HANOS, waar een wereld van aandacht en vakmanschap samenkomen voor een frisse start van het nieuwe seizoen!
Laat u inspireren door...
Voorjaarseditie 2024
In deze speciale editie van de Courant vindt u volop inspiratie voor het voorjaar. Ontdek onder andere dé 10 trends voor het voorjaar, maak kennis met de Franse 'Plat du jour', bekijk de mooiste producten - van verse voorjaarsproducten tot wijnen en bieren - én ontdek de Paastips van onze specialisten.
Inspiratiemagazine Voorjaar 2024
Het voorjaar, een tijd van vernieuwing en frisheid, brengt een scala aan ingrediënten die ons inspireren tot nieuwe creaties en verrassende combinaties. Dit voorjaarsmagazine staat volledig in het teken van de lente. Geniet van inspirerende gerechten, innovatieve bereidingen en de nieuwste trends in de wereld van de gastronomie. Ook zien we u graag snel in één van onze vestigingen voor nog meer inspiratie voor een lekkere lente!
Pasen
Met de ingrediënten van het voorjaar is Pasen hét moment om uit te pakken. We kiezen voor een sprankelende start, bieden we volop inspiratie met de lekkerste boters, pakken we creatief uit met chocolade, zijn we creatief met ei en kiezen we voor asperges.
Asperges
Te midden van het versaanbod in het voorjaar schittert een koninklijke groente: de asperge! Laat u inspireren door ons aanbod, bekijk recepten met asperges in de hoofdrol, wijnen die goed combineren met asperges én lees meer over deze bijzondere groente.
Honing
Bloemetjes en bijtjes; ze zijn onlosmakelijk verbonden met het voorjaar. Het is deze combinatie die resulteert in een prachtig product: honing. Honing is niet weg te denken uit het culinaire landschap in al haar verschillende soorten en verwerkt in diverse producten, gerechten en dranken.
Proef & Combineer
In ‘Proef & Combineer’ maken we de mooiste combinaties van wijnen en gerechten passend in het seizoen. Dit voorjaar staan de frisse wijnen van het Nieuw-Zeelandse wijnhuis Astrolabe centraal, gecombineerd met heerlijke gerechten die passen bij het voorjaar.
UK lamsvlees
Lamsvlees én het voorjaar: ze horen bij elkaar. Onze slagers laten u kennismaken met het ‘United Kingdom Lamb’, oftewel: lamsvlees uit Groot-Brittannië. Ontdek de tips van onze slagers voor de lekkerste bereidingstechnieken voor dit bijzondere vlees.
Nieuw-Zeelands hert
Hert is bij uitstek hét vlees dat u serveert in het najaar, maar de mogelijkheden zijn nog zoveel groter. Het Nieuw-Zeelands hert is jaarrond beschikbaar en is daarom zeker een toevoeging op uw menukaart, óók in het voorjaar.
Cloud culinair
Luchtige structuren maken
Luchtige structuren in gerechten hebben een aanzienlijke impact op de smaakbeleving. Door een lichte of luchtige structuur kunnen smaken subtieler of intenser worden en dit zorgt nou nét even voor die extra verrassing in een gerecht. We hebben veel vragen gekregen over hoe luchtige structuren op de beste manier verkregen kunnen worden. Met het hoofd in de culinaire wolken zochten onze chefs het uit en experimenteerden zij erop los in de keuken. Lees snel verder en ontdek alle mogelijkheden voor luchtige structuren!
Dé voorjaarstrends van 2024
Maak een frisse start van het voorjaar met de top 10 trends die dit seizoen de toon zetten. Duik met ons in de wereld van smaken, kleuren en texturen die dit voorjaar zorgen voor een lekkere lente. Bekijk de top 10 voorjaarstrends en pak deze lente uit met producten waarmee u uw gasten verrast.Ontdek de trends
Geselecteerd door onze specialisten
Asperges
Te midden van het weelderige versaanbod in het voorjaar schittert een koninklijke groente: de asperge! Onze FoodXperience chefs hebben zich vol overgave gestort op gerechten met de asperge, zowel wit als groen, in de hoofdrol. Geen klassieke bereidingen van asperges, maar juist in een ‘casual dining style’ gebracht.
Royaal roze
Dit voorjaar kleuren we bij HANOS alles Royaal Roze. We vieren de lente door roze tinten in een verrassend nieuw licht te plaatsen, variërend van leuke hapjes en gerechten tot onweerstaanbare desserts. Onze chefs zijn enthousiast aan de slag gegaan. Ze creëerden onder meer crackers van rozenwater, een pannacotta in de vorm van een roos geserveerd in een frambozenbouillon, en een gedroogde rabarberstick die perfect samengaat met een cocktail. Royaal Roze biedt een overvloed aan inspiratie!
Meer voorjaarsrecepten
Op ons culinaire inspiratieplatform FoodXperience vindt u altijd inspiratie passend bij het seizoen. Ook voor het voorjaar vindt u hier al uw receptinspiratie. Laat u inspireren door de culinaire mogelijkheden met voorjaarsproducten, van heerlijke asperges en verse kruiden tot delicaat lamsvlees. Breng de lente op het bord!
De culinaire mogelijkheden met hertenvlees
Door Shannon Campbell
Shannon Campbell is executive chef voor Nieuw-Zeelands hertenvlees. Het is zijn missie om iedereen kennis te laten maken met de vele mogelijkheden van Nieuw-Zeelands hertenvlees.
Shannon is bij uitstek dé chef om u te voorzien van inspiratie. In zijn masterclass laat hij u kennismaken met de culinaire mogelijkheden van hertenvlees.
Meer inspiratie in onze vestigingen
Voorjaarsevents
Onze vestigingen staan in het teken van het voorjaar! Tijdens onze voorjaarsevents ontdekt u de mooiste producten en nieuwe trends. Een dag vol culinaire inspiratie!