Volop inspiratie voor het voorjaar
Het culinaire voorjaar brengt altijd veel moois met zich mee, van de eerste groente van de volle grond tot mals vlees. Prachtige producten, van de beste kwaliteit dankzij het vakmanschap van onze gespecialiseerde partners. Bij HANOS kijken we dan ook altijd reikhalzend uit naar het voorjaar. De pure producten, fijne smaken en frisse kleuren weten onze culinair specialisten altijd te inspireren. We staan dan ook te popelen om samen met u uw gasten te verrassen met het voorjaar!
Verras op verschillende manieren...
Lees ons nieuwste inspiratiemagazine
Samen met onze specialisten en chefs was het weer een feest om dit magazine te maken. U vindt veel inspiratie rondom seizoensproducten. Zo nodigden we verschillende chefs uit om te koken met lamsvlees: chefs vanuit verschillende windstreken om de veelzijdigheid van dit fantastische voorjaarsproduct nog maar eens te benadrukken.
Ook vindt u inspiratie van over de hele wereld terug. Zo proefden we erop los met Zuid-Afrikaanse wijnen. "Ons het die skoonheid geproe van al die lekkernye wat die wynland Suid- Afrika bied". We brengen een grote ode aan de Italiaanse keuken en hun passie voor pure producten en verder laten we ons inspireren door Mexicaanse Taco's. Lees deze en nog veel meer thema's terug in het magazine.
Vers, fris en puur. De toverwoorden van het voorjaar. Na de winter weet de kwaliteit van de pure voorjaarsproducten ons elk jaar weer te verrassen. Ongeëvenaard van smaak en kleur zijn ze de ster van elk gerecht. Bij ons vindt u de mooiste ingrediënten voor een verrassend fris menu. Van groene groente en mals lamsvlees tot gele citroen en sprankelende rosé. Samen verrassen we uw gasten met de betoverende frisheid van het voorjaar.

De verskalender voorjaar
Het voorjaar: verse groenten en fruit van het land, de lekkerste vis, schaal- & schelpdieren én wild & gevogelte van het seizoen. In de verskalender is alles te vinden wat op dit moment in het seizoen is.

Asperges
Bij HANOS vindt u diverse soorten asperges en aspergeproducten. Van heerlijke verse Hollandse asperges tot handige aspergepannen en vlijmscherpe dunschillers.

Alles over citroen
Lees alles over de verschillende soorten citroenen, de meest verassende producten met citroen in ons assortiment en heerlijke frisse recepten. Van verschillende citroendesserts tot zelf limoncello maken.

Verras uw gast met lamsvlees
Lamsvlees staat symbool voor de smaak van dit seizoen.Onze unieke lamsconcepten uit Nederland en Nieuw-Zeeland vindt u alleen bij HANOS, zodat u een onderscheidend verhaal met unieke smaakbeleving aan uw gasten biedt. Lees alles over lam bij HANOS.

Verras met voorjaar in het glas!
In het voorjaar mogen de dranken weer fris, fruitig en verkoelend! Wij tonen u een variëteit aan mooie dranken voor tijdens Pasen en het voorjaar: van homemade advocaat tot verrassende voorjaarswijnen en lentebieren.

Groene groentes
Een feest op het bord! Met groene groentes kunt u heel erg veel kanten op. Van doperwten tot Padrón pepers. Lees meer over de verschillende groenten, laat u inspireren voor de toepassing en verras uw gast met groen!

Tuinkruiden
Verse (tuin)kruiden maken uw gerecht compleet. Ze geven uw gerecht extra geur, smaak én kleur. Bekijk een selectie van de tuinkruiden die HANOS aanbiedt en enkele producten en gerechten waarin tuinkruiden zijn verwerkt.

Zilte groente
Wij zijn er dol op! We laten u graag kennis maken met een gedeelte van ons assortiment zilte groenten en zeewieren. Stuk voor stuk zilt van smaak, maar dat niet alleen; zilte groenten vol vitaminen en mineralen uit het zeewater! Laat uw gasten de unieke zilte smaak ervaren.
Het voorjaar is voor onze culinair specialisten een eindeloze bron van inspiratie. Ze laten u graag kennismaken met de eindeloze mogelijkheden die de typische voorjaarsingrediënten bieden. Van creatieve gerechten met haring en moderne aspergebereidingen tot verrassende drank-spijscombinaties en fris gedresseerde borden. Ze laten u graag zien hoe u het voorjaar in de keuken haalt én aan uw gasten serveert. Samen maken we van dit voorjaar iets bijzonders.
FoodXperience chefs & friends
We nodigden vier chefs vanuit verschillende windstreken uit om samen met één van onze culinair adviseurs te koken met lamsvlees. In vier duo’s gingen ze aan de slag met een ander onderdeel van het lam. Deze sessie benadrukte om de veelzijdigheid van dit fantastische voorjaarsproduct. Laat u inspireren voor gerechten met lamsvlees!

Lamsnek
FoodXperience chef Garry ging samen met Stephen de Ruyter, van Suara Gembira, aan de slag met lamsnek.

Lamsschouder
FoodXperience chef Steef ging samen met Tom Zwerver, van restaurant Oan Tafel, aan de slag met lamsschouder.

Saratoga-rack
FoodXperience chef Erwin ging samen met Petros Razay, van restaurant Fenicie, aan de slag met Saratoga-rack.

Lamsbout
FoodXperience chef Henri ging samen met Gerjan Ligtenberg, van restaurant QuaKoken, aan de slag met lamsbout.
Mastersclass lamsvlees met Dennis van den Beld
HANOS organiseerde een masterclass lamsvlees met Dennis van den Beld, chef bij Hotel Landgoed Het Roode Kooper*. De masterclass is powered by Van der Zee, horecaslager en partner van HANOS. Aan de slag met lamsvlees? Lees hier alles over lamsvlees bij HANOS.
Bekijk meer livestreams en online masterclasses
De afgelopen tijd hebben we veel meer interessante masterclasses & livestreams georganiseerd. Van cocktails met Tess Posthumus tot patisserie met Hidde de Brabander Heeft u er één gemist? Kijk ze allemaal terug en bekijk de kalender.

Bezorgen en afhalen
Binnen de huidige maatregelen is bezorgen en afhalen een oplossing om omzet te blijven draaien. Bij HANOS vindt u alle benodigdheden voor uw thuismenu. Op deze manier kunnen uw gasten toch een beetje de ervaring beleven van een diner in uw restaurant.

Voorjaarsrecepten
Onze culinair specialisten maken met producten van het voorjaar de mooiste recepten, die ze graag met u delen. Op ons online inspiratieplatform FoodXperience vindt u genoeg inspiratie om de mooiste voorjaarsgerechten mee te maken.

Verrassend vegetarisch
Dat een gerecht geen vlees hoeft te bevatten om toch heerlijk en inspirerend te zijn, bewijzen onze culinair adviseurs met hun vegetarische recepten. In combinatie met voorjaarsgroenten geeft u uw vegetarische recepten frisse kleuren en een heerlijke bite.
Een goed product, een mooi recept en een heerlijk gerecht, alles begint met vakmanschap. Achter elk product dat u in onze groothandels vindt, zit een verborgen verhaal van kennis en passie. Onze aspergetelers, graskaasmakers, hoenderhouders en al onze andere gespecialiseerde partners zijn hun vak meester. Ze beheersen het tot in de puntjes en gaan elke dag aan de slag om te zorgen voor het beste resultaat. Het vakmanschap van onze telers en andere partners is dan ook het geheim achter onze bijzondere voorjaarsproducten. Samen serveren we uw gasten het beste van het voorjaar.

Hollands graslam
De hollands gralam boer is een buitenmens pur sang en een liefhebber met passie, die gaat voor perfectie.

Hollands boerderij Hoen
Met Hollands boerderij Hoen bieden wij u twee soorten verantwoorde kip aan: Scharrelhoen en Polderhoen.

Meer verrassend vakmanschap
Onze telers
Onze AGF-inkopers doen rechtstreeks zaken met telers. Zo weten we dat onze producten voldoen aan strange kwaliteitseisen. Maak kennis met een aantal van onze telers.
Meer inspiratie voor het voorjaar
Bezoek voor meer culinaire inspiratie uw dichtstbijzijnde vestiging. Op alle afdelingen staan onze vakspecialisten voor u klaar! Ze adviseren u bijvoorbeeld graag over toepassingsmogelijkheden van seizoensproducten of de meest geschikte producten voor uw bezorgmenu.