Houd je wafel

We zien het steeds meer opkomen, de trend van hartige wafels. Geïntrigeerd door het fenomeen zijn we de keuken ingedoken en we zijn erg enthousiast; zó lekker en à la minute te maken.

Voor het basisrecept hebben we verschillende tests gedaan, met onder meer verse aardappel en aardappelpoeder. Uiteindelijk vinden we onderstaand recept als basis het mooiste en meest luchtig bakken: het bevat geen suiker, is goed van te voren te maken en per keer te voorzien van een ander garnituur.

Benodigdbeden

  • 4dl water
  • 200 gr boter
  • 200 gr pasta fresca bloem (00)
  • 10 eieren (m)
  • zout

Bereidingswijze

  • Laat het water met de boter en beetje zout smelten op zacht vuur.
  • Voeg bloem toe en verwarm mee tot er een ‘deegbal’ ontstaat die loskomt van de rand.
  • Doe deze over in een Kitchenaid met garde en meng er al kloppend de eieren 1 voor 1 doorheen.
  • Tip: spray af en toe tijdens het bakken in met pancoating, zodat het bakproces goed blijft verlopen.

Hartige wafelrecepten

We probeerden van alles uit en kwamen tot een aantal heerlijke, aan te raden bereidingen. Van een wafel met kip&parmezaanse kaas tot een met spinazie&zalm of met geitenkaas&honing. U vindt alle bereidingen op FoodXperience.com.

Bekijk alle bereidingen

ban_spc_brood_kip_parmezaan_1609_747x747.jpg