Wedstrijdreglement voorronde 'Bring your best cervena dish'

HANOS nodigt koks uit deel te nemen aan de wedstrijd  'Best Cervena dish'.

Gerecht

Maak een zomerse creatie van Cervena boerderijhert, gecombineerd met producten uit het seizoen.
Denk vooral out-of-the-box: bites, streetfood, tapas 3.0. Maak een bijzondere presentatie, niet een schilderij op een bord. Van de creatie moet in ieder geval 1 item van het Cervena boerderijhert op de barbecue bereid zijn.

Bij de beoordeling gaat het om de smaak en er zal uiteraard nauwkeurig op de cuisson gelet worden.
De jury zal de gerechten in eerste instantie beoordelen op basis van originaliteit, presentatie en inventiviteit. Maar ook gebruik van de wat minder bekende delen en creativiteit zijn belangrijk.  Het gerecht moet uiteindelijk échter wel uit te voeren zijn in een restaurantsituatie.

Bijpassende drank

Bedenk bij het gerecht een bijpassende drank naar keuze en maak daarmee een perfecte combinatie die de smaken van de creatie versterken. Het staat de deelnemer vrij om te bepalen welke drank dit is; een cocktail, wijn, bier, koffie, thee, een infusie van groenten, alles is geoorloofd.

Werkwijze

  • Per restaurant mogen er 2 personen aan de wedstrijd deelnemen.
  • 1 persoon/chef maakt het gerecht af en licht zijn creatie toe aan de jury.
  • 1 persoon assisteert bij het serveren van de creaties en licht de drank/spijs combinatie toe.
  • De kandidaten presenteren hun gerecht live aan de jury en het publiek.
  • De gerechten dienen zoveel mogelijk thuis voorbereid te worden, zodat het ter plekke slechts afgemaakt/gedresseerd hoeft te worden.
  • Tijdens de voorronde maakt de deelnemer voor elk jurylid een gerecht/creatie. Denk hierbij aan bites, streetfood, tapas 3.0, etc.
  • De deelnemers krijgen 30 minuten de tijd om de gerechten te bereiden.
  • Daarnaast maakt elke deelnemer 20 kleine versies van zijn creatie voor het aanwezige publiek. Deze mogen eenvoudiger gepresenteerd worden.
  • Na het bereiden van de gerechten vindt er een kort interview plaats over het gerecht, de bereidingen en de gebruikte componenten. Ook zullen er vragen gesteld worden aan de deelnemer over ‘zijn’ keuken, bedrijf en achtergrond. De deelnemer presenteert zichzelf hierbij aan het publiek en de jury.
  • De deelnemers nemen serviesgoed of materialen waarop het gerecht gepresteerd wordt zelf mee.