Wereldse Keuken Azië

Specialiteiten uit Azië

De Aziatische keuken omvat de keukens van het Verre Oosten. Bij de term 'Aziatische keuken' denkt u misschien meteen aan de Chinese, Japanse, Indiase en Thaise keuken, maar officieel worden ook landen zoals Rusland, Armenië en Turkije tot de Aziatische keuken gerekend. Elk land heeft zijn eigen eetgewoonten en favoriete ingrediënten. 

Onze culinair specialisten hebben speciaal voor u een aantal mooie Aziatische producten geselecteerd, die u hieronder kunt vinden. Bezoek ook uw groothandel voor inspiratie en informatie rondom het assortiment.

Bekijk geselecteerde producten


Ontdek de sensationele smaken van Japanse producten

De traditionele Japanse keuken is nauw verweven met de cultuur en filosofie van het eiland. Koken is een belangrijk onderdeel van het leven en Japanners besteden veel tijd en aandacht aan het bereiden van hun maaltijden. Niet voor niets is de Japanse keuken door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed.
Yuzu

Yuzu

Yuzu is een kruising tussen het mandarijnenboompje en de papeda-citroen; een rechtopstaande struik of kleine boom met grote doornen en geurende bladeren. De vrucht is klein en onregelmatig gevormd. De smaak lijkt wat op citroen of grapefruit, met een muskus- of dennengeur.

Bekijk yuzuproducten

Tempura

Tempura

Een gerecht én bereidingstechniek onlosmakelijk verbonden met de Japanse keuken. Vooral vis en groenten worden in een beslag gedoopt en gefrituurd. Tempurabeslag bestaat uit bloem, ei en ijskoud water. Dit laatste is belangrijk, hierdoor wordt het geheel krokant, luchtig en neemt het minder vet op.

Bekijk tempuraproducten

Sojabonen

Soja

Eén van de bekendste smaakmakers uit de Aziatische keuken is sojasaus. Deze gefermenteerde saus - gemaakt van de sojaboon, tarwe, water, zout en gist - kan tal van gerechten versterken. Algemene regel: hoe lichter de saus eruitziet, hoe zouter hij is.

Bekijk sojaproducten

Sake

Sake

Sake wordt gemaakt van speciale rijst, de Sakamai. Het grote verschil met ‘gewone’ rijst is de opbouw van de korrel. De korrel wordt gepolijst en na het polijsten wordt de rijst gestoomd en wordt koji toegevoegd. Deze schimmel geeft sake zijn unieke smaak.

Bekijk sakeproducten

Drankspecialiteiten uit Azië

Ontdek de smaken van het oosten met deze heerlijke alcoholische dranken.

Konro grill

Het Japanse woord 'Konro' verwijst naar het algemene woord ‘hittebron’. Een konro grill is een traditionele Japanse grill die de perfecte afmetingen heeft voor de bereiding van yakitori spiesjes. Tegenwoordig zijn er echter ook bredere varianten verkrijgbaar voor de bereiding van grotere stukken vlees, zoals rib-eye.

Deze Konro grills worden met de hand gemaakt van diatomiet; een sediment van eencellige kiezelwieren. Dit materiaal is licht van gewicht, zeer poreus en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. De diatomietstenen voor deze barbecues worden zes uur lang gebakken op 1000°C. Hierdoor zijn ze zeer duurzaam en bestand tegen zeer hoge temperaturen.

Bekijk Konro producten

 

Ontdek verfijnd Japans grillen op de Yakiniku Shichirin

Thomas van de Weyer vertelt...

Een Shichirin is een compacte en veelzijdige Japanse barbecue. Grillen op een Shichirin is niet zomaar barbecueën. Het is een hele andere discipline. Bekijk zijn Masterclass en lees meer tips in een exclusief interview.

Ontdek Japans grillen

Livestream Yakiniku

Yaki

De letterlijke vertaling van yaki is ‘gegrild’. De Japanse keuken kent dan ook vele vormen en toepassingen van dit woord. Zo is dorayaki een zoete pannenkoek (gebakken op een grillplaat) met rode bonenpasta, yakisoba is een roerbakgerecht (de Japanse variant van paella en bereid op grote grillplaten), takoyaki zijn deegballetjes gevuld met octopus (gebakken op een speciale takoyakiplaat met holtes) en yakitori zijn kipspiezen gegrild boven een houtskoolvuur. Maar de drie bekendste toepassingen zijn toch wel teriyaki, teppanyaki en sukiyaki.

Teriyaki

Teriyaki

Teriyaki is een kooktechniek waarbij het hoofdingrediënt wordt gemarineerd in een teriyakisaus. Deze saus geeft het gerecht een mooie glans wanneer het bereid is. Hier komt ook de naam vandaan; teri betekent glanzen. Vlees, vis en groenten worden na het marineren dichtgeschroeid op de grill en terwijl dit gaart, wordt het nog enkele malen bestreken met de saus.

Teppanyaki

Teppanyaki

Teppanyaki betekent grillen op een ijzeren plaat. Het is dus een bereidingstechniek. Of het nu gaat om vlees, vis, zeevruchten of groenten, alle ingrediënten worden op een hete plaat (de teppan) dichtgeschroeid. Hierbij worden smaakmakers als sojasaus, peper en zout slechts in beperkte mate gebruikt om de pure smaak van de ingrediënten te waarborgen. Maar men kan hele maaltijden bereiden op de teppan.

Sukiyaki

Sukiyaki

Sukiyaki is een eenpansgerecht van rundvlees, groenten, tofu en noedels. Plakjes mals rundvlees worden aangebraden, waarna het samen met de overige ingrediënten in een ondiepe ijzeren pot wordt gesmoord in warishitasaus. Dit is een soort dikke bouillon van sojasaus, suiker, water, sake en mirin.

Yaki recepten

Recepten voor Yaki sauzen en marinades

Onze chefs maakten een aantal sauzen en marinades. Bijvoorbeeld een Tsuyu marinade voor paddenstoelen, een lak van sojasaus en ketjap en een teriyaki dipsaus. Bekijk de recepten hieronder.

Laat u inspireren

Meer inspiratie


 
Inspiratie en recepten op het gebied van patisserie

Wereldse smaken

Graag delen wij de meest bijzondere producten, recepten en verhalen van over de hele wereld met u.

Lees meer