De werking van de mossel

De plek waar de mosselen liggen of hangen, bepaald hoe snel ze groeien. Mosselen eten plankton wat ze uit water filteren. Het water wat met het plankton meekomt, spugen ze weer uit. Door deze methode kan een mossel per dag wel 100 liter water verwerken. Op de plaatsen waar dus het meest voedselrijke water stroomt, groeien de mosselen het hardst.

Mosselpercelen in de Waddenzee
Dit is een reden waarom de Waddenzee over de meeste mosselpercelen beschikt. Door de sterke invloed van eb en vloed en het hoge aanbod van voedsel voor de mosselen, is de Waddenzee het meest geschikt voor de kweek. Toch is de opbrengst uit de Waddenzee minder constant dan die uit bijvoorbeeld de Oosterschelde. Bij een harde storm kunnen de mosselen namelijk verloren gaan.

Voedingswaarde per 100 gram mosselen;

Energie 527kj/125kcal
Eiwitten 17,2 gram
Koolhydraten 7,0 gram
waarvan suikers 0,0 gram
Vetten 3,1 gram
waarvan verzadigd 1,0 gram
Cholesterol 47,7 milligram
Zout 0,968 gram

 

Bekijk ons assortiment mosselen

werking_van_de_mossel_747x498.jpg